אחד הדברים שאני ממש אוהבת לאכול זה עוגיות עם אגוזים. לא משנה באיזה אגוז משתמשים, במתכון הזה תוכלו להשתמש באגוזי לוז, אגוזי פקאן, אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים, קשיו… וכן הלאה. הרעיון פה הוא לקצוץ אותם ממש קטן, לא לטחון לאבקה- חשוב שישארו גם כמה צ'אנקים גדולים כאלו של אגוז באמצע, כך גם תטפלו בשוקולד- אני רכשתי שוקולד מריר במטבעות קטנות וקיצצתי עם סכין חדה, ככה מתקבל מרקם שהוא דיי אבקתי אבל עם חתיכות בגודל מצוין לעוגיה. בקיצור, תקצצו טוב טוב את האגוזים והשוקולד ויאללה, נלך למטבח לאפות קצת?
עוגיות קראנצ'יות עם אגוזי מקדמיה ושוקולד צ'יפס, עם מרכיב סודי: שיבולת שועל.
מה צריך? {ל-27 עוגיות מיני}
- 2 כפות שמן קוקוס
- 3 כפות סירופ מייפל
- ½ כפית תמצית וניל משובחת
- 1 כוס קמח תופח {ניתן להמיר בקמח כוסמין או מלא}
- 10 אגוזי מקדמיה, קצוצים
- 20 גרם שוקולד מריר טבעוני, קצוץ גס
- חצי כוס שיבולת שועל
- 1/4 כוס מיץ תפוזים {או פחות, ראו אופן הכנה}
איך מכינים?
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים תבנית עם נייר אפייה.
- בקערה גדולה מערבבים את השמן, סירופ המייפל ותמצית הוניל עד למיזוג, מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל, שוקולד ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב שוב ביחד. בשלב זה יוצרים גומה במרכז ומוסיפים חצי ממיץ התפוזים, תוך כדי מערבבים את הבלילה עד שהיא מקבלת מרקם של בצק. לפי הצורך מוסיפים עוד מיץ, או עוד קמח.
- עם כפית לוקחים חלק מהבצק, מגלגלים לכדור ומניחים על התבנית – כך עושים לכל הבלילה. בעדינות בעזרת מזלג משטחים את העוגיות לעובי אחיד.
- מכניסים לתנור למשך 15 דקות או עד שהן מקבלות גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים.
- טיפים! *אם החלטתם להשתמש בקמח כוסמין או מלא- שימו לב שיש להוסיף כפית אבקת אפייה למתכון. כמו כן השימוש בקמח מלא יצריך עוד נוזלים: במקרה כזה הוסיפו עוד תפוזים. בהצלחה!
בתאבון!
לעוד מתכוני עוגיות בבלוג:
אהלן, תודה על המתכון. האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים בחלב אורז או חלב שקדים?
היי יעלה
אכן ניתן להמיר לנוזל אחר לבחירתך.
בהצלחה!
הדס ❤
היי, האם ניתן להמיר את מיץ התפוזים בנוזל אחר?
האם העוגיות יוצאות קרנציות או במרקם של עוגה?
היי שיר
העוגיות יוצאות במרקם קראנצ'י 🙂
בהצלחה!
הדס ❤
האם ניתן להחליף בקמח כוסמין? הוא לא "קמח תופח" כנדרש במתכון
היי רונה
ממליצה באופן אישי להמיר חצי מהכמות בכוסמין, ולהוסיף מעט אבקת אפייה.
בהצלחה!
הדס ❤
פינגבק: טבעוניות ומטריפות: עוגיות של שוקולד צ'יפס | Pink Lady
הכנתי את זה היום! היה ממש נפלא תודה רבה! זה היהה המאפה הראשון שלי ועכשיו נבנה לי לאט לאט הביטחון לעשות מאפים משלי ^_^ איזה כיף. תודה לך!
היי אלון,
תודה רבה! איזה כייף לקרוא שהצלחת. מוזמן לנסות מתכונים נוספים מהבלוג שלי.
ערב טוב,
הדס 🙂
פינגבק: עוגיות שוקולד צ'יפס של וגאנסקי | Pink Lady
פינגבק: ~ עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ עוגיות אלפחורס טבעוניות ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ עוגיות שקדים נימוחות ~ | Vegan Lady