עוגיות טחינה וקינמון פלוס טיפ!

עוגיות טחינה וקינמון

עוגיות טחינה וקינמון

אין סוף למגוון העוגיות שאפשר להכין, בייחוד שמרגישים יצירתיים לרגע: יש השראה ואז לאט לאט לומדים את הטכניקה, שהיא בעצם, הכי קלה שיש. אז שנכין עוגיות בקלי קלות? העוגיות האלו פשוט מעולות, איך שהן יצאו מהתנור לוהטות ומתפוררות, ואז יומיים אחרי, יש להן עדיין טעם נימוחי של חמאה וקרנצ'יות בכל ביס, פשוט נהדרות. ממליצה להגיש עם כוס תה בצד. המתכון המקורי של נטלי הולדינג.

מה צריך?

  1. 3/4 כוס טחינה גולמית
  2. 3/4 כוס שמן קוקוס/קנולה 
  3. 1 כוס סוכר חום
  4. 3 כוסות קמח {אני שילבתי 2 כוסות קמח כוסמין וכוס אחת קמח מלא}
  5. כפית קינמון
  6. מעט מלח
  7. כפית סודה לשתיה
  8. כפית חומץ תפוחים

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים את הסוכר, השמן והטחינה ביחד בקערה גדולה. לקערה מוסיפים את שאר המרכיבים של המתכון, מערבבים היטב, התערובת צריכה להיות "יבשה" יחסית.
  • מכינים את העוגיות עם מכשיר הפלאפל, כמה שזה מפשט את התהליך, איך לכם מושג. תודה לעינת שגיא שנתנה את הטיפ!
  • מכניסים לתנור בתבנית עם נייר אפייה, למשך 10 דקות או עד שהעוגיות משחימות מלמעלה.
  • הן יוצאות חמות ורכות מהתנור, העבירו אותן בזהירות למשטח קירור ואל דאגה, צריך לחכות שהן יתקררו לגמרי ואז הן מתיצבות.

בתאבון!

עוגיות טחינה וקינמון

לעוד עוגיות מעניינות בבלוג: 

~ עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות ~ | ~ עוגיות שקדים נימוחות ~

מודעות פרסומת

24 מחשבות על “עוגיות טחינה וקינמון פלוס טיפ!

  1. היי הכנתי את העוגיות ומשום מה מרגישים את הסוכר בכל ביס הוא לא נמס כלל, לי זה מפריע אולי אנסה בפעם הבאה עם סילאן…

    • היי ניקי!
      תנסי לטחון את הסוכר לפני, או באמת- להשתמש בסילאן כפי שכתבת.
      אפשרות נוספת היא להשתמש באבקת סוכר.

      בהצלחה!
      הדס 🙂

  2. פינגבק: ~ עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ~ | Pink Lady

  3. הי, העוגיות נראות להיט. אבל האם יש משהו אחר במקום חומץ? לא מחזיקה חומץ בבית בכלל. יש לזה תחליף?

    • היי יעל,
      תמיד אפשר, השאלה איך זה יצא… לדעתי הטעם והארומה של שמן הזית יהיו דומיננטים מדיי, ולא ישתלב טוב בעוגיות אלו. ממליצה על שמן זרעי ענבים/קנולה/קוקוס.

  4. פינגבק: ~ עוגיות אלפחורס טבעוניות ~ | Vegan Lady

  5. פינגבק: ~ עוגיות שקדים נימוחות ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס או: שומעים את הקראנץ' ~ | Vegan Lady

    • היי יעל,
      צרי כדורים קטנים מהבצק עם כף או כפית, תלוי בגודל העוגיה שתרצי, שימי על תבנית עם נייר אפייה ותמעכי טיפה עם מזלג לצורה שטוחה {אבל לא מדיי}.
      בהצלחה!
      הדס

  7. פינגבק: ~ עוגיות פריכות בשני צבעים ~ | Vegan Lady

  8. איך עושים שהסוכר החום לא יצא מוצק ?
    פשוט עשיתי מתכון דומה ויצא לי עם חתיכות סוכר שלמות …
    רציתי לדעת האם במתכון זה הסוכר נמס תוך כדי אפיה ?
    תודה

  9. פינגבק: ~ לחם טחינה-גזר-פיסטוק עם סלט אבוקדו מרגש ~ | Vegan Lady

  10. פינגבק: ~ עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס טבעוניות ~ | Pink Lady Vegan Blog

  11. פינגבק: ~ עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות ~ | Pink Lady Vegan Blog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s