עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד. צילום: הדס

את העוגיות הנפלאות האלה הכנתי אחרי שנתקלתי בבלוג של אלה, מיותר לציין שיש לה בלוג מושקע ומדהים, והסיפור האישי שלה ממש נוגע ללב וגורם לחשוב על המון רבדים בחיים, בעיקר על בריאות הגוף שלי. המתכון שלה נחל הצלחה מרובה, והוא מתאים להכנה עם אופציה ללא גלוטן, ויש בו רכיב הפתעה: שעועית שחורה! כל שעליכם לעשות הוא לעקוב אחר ההוראות ולשים לב לטיפים בסופו, עוגיות שיבולת שועל ושוקולד.

בואו לדעת הכל על בייקרי טבעוני בתל אביב

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד. צילום: הדס

מה צריך? {ל20 עוגיות קוטר 3-4 ס"מ, זמן הכנה: שעה}

  1. 2 כוסות שעועית שחורה, מוכנה לאכילה
  2. 1 ו-1/2 כוסות שיבולת שועל דקה
  3. 2 כפות גדושות אבקת קקאו משובחת
  4. 1/2 כוס סירופ מייפל/סילאן
  5. 2 כפות שמן קוקוס, מוצק
  6. חופן גדול של שוקולד צ'יפס {אופציונלי}

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 175 מעלות, מסדרים תבנית עם נייר אפייה.
  • מכניסים את השעועית, אבקת הקקאו ושמן הקוקוס לבלנדר, מעבדים בפולסים קצרים לקבלת מחית חלקה. מעבירים את המחית לקערה גדולה אליה מוסיפים את שיבולת השועל והשוקולד צ'יפס {אם בחרנו להשתמש בהם}.
  • לוקחים כמות של כף מהעיסה, יוצרים כדור בידיים מניחים אותו על המגש ולוחצים עליו לקבלת עיגולים דקים. מכניסים לתנור ל-20 דקות, מוציאים את התבנית ומצננים לפני שמגישים עם כוס שוקו חם 🙂
  • טיפים! *לאפשרות ללא גלוטן השתמשו בשיבולת שועל המתאימה לכך. *ניתן להשתמש בשעועית שחורה מוכנה, או להכין בעצמנו – להשרות 1 כוס שעועית יבשה לילה במים, לסנן ולשטוף. לבשל כשעתיים בסיר עם מים, מסננים ושוטפים {1 כוס שעועית יבשה נותנת 2 כוסות וחצי שעועית מבושלת}. *ניתן להשתמש בשוקולד צ'יפס מריר, אך כפי שניתן לראות -אני בחרתי בלבן. *את הממרח/עיסה שנוצרה לנו בבלנדר ניתן לאכול בתור ממרח שוקולד מזין ובריא, אף אחד לא ירגיש שיש שם רכיב סודי.

בתאבון!

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד. צילום: הדס

לעוד מתכוני עוגיות:

עוגיות אלפחורס טבעוניות | עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל | עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס או: שומעים את הקראנץ' | עוגיות פריכות בשני צבעים | עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס טבעוניות | עוגיות טחינה וקינמון פלוס טיפ! | עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות

vegan-oatmeal-and-chocolate-cookies

מודעות פרסומת

17 מחשבות על “עוגיות שיבולת שועל ושוקולד

  1. פינגבק: טבעוניות ומטריפות: עוגיות של שוקולד צ'יפס | Pink Lady

  2. פינגבק: ריבועי פאדג' של חמאת בוטנים ושוקולד | Pink Lady

  3. פינגבק: עוגיות שוקולד צ'יפס של וגאנסקי | Pink Lady

  4. בדיוק בשיטוטים אחר מתכונים טבעוניים (מנסה לעשות שינוי קולינרי לי ולמשפחה) ונתקלתי באתר שלך…
    ביג לייק!

  5. מה זאת אומרת שוקולד צ'יפס? זה מוצר נפרד? איפה אפשר להשיג?
    ושוב, אותה שאלה, אפשר להמיר את השמן קוקוס בשמן זרעי ענבים או אחר?
    תודה 🙂

    • היי סתיו,
      שוקולד צ'יפס במתכון הוא אופציה, את לא חייבת להוסיפו, מה שכן זה מוצר נפרד כפי שרואים בתמונות יש שוקולד צ'יפס לבן טבעוני. את יכולה להמיר בשוקולד מריר רגיל או בצימוקים/אוכמניות/גוג'י ברי.
      בהצלחה!

      הדס
      🙂

  6. פינגבק: ~ בראוניז פאדג' ואגוזי מלך ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ פוקצ'ה של חומוס ועגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

    • היי לירון,
      אתה צודק בהחלט! כנראה שנשמט לי המייפל, כבר עידכנתי במתכון את התוספת.

      תודה רבה על תשומת הלב ❤

      הדס

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s