ממרח מיונז טבעוני

ממרח מיונז טבעוני

ממרחים ורטבים תמיד יהיו חלק חשוב במטבח שלי, בתור נשנוש או על פרוסת לחם, עם ירקות או עם שניצל סייטאן, אז כבר החלטתם איך בא לכם למרוח את הממרח שלכם? 

קיבלתי השראה מהמתכון של נופר, שקיבלה את המתכון מגיא מוגרבי התותח, מיונז טבעוני בקלי קלות, אין לכם מושג כמה פשוט וקל וזה לוקח בערך 5 דקות כולל הכנת המצרכים. אני השתמשתי במשקה שקדים במקום חלב הסויה, מה שלא גרע מהמרקם או מהטעם של התוצר הסופי. אבל אני ממליצה להשתמש במשקה סויה ללא תוספת מלח או סוכר {האדום}. שנתחיל?

מה צריך?

  1. 1 וחצי כוסות שמן קנולה {מוזמנים לנסות עם השמן המועדף עליכם}
  2. 3/4 כוס משקה שקדים/סויה, אלפרו אריזה אדומה
  3. 3/4 כפית מלח
  4. 1/2 כפית חרדל גרגירים {אפשר להתשמש בכל סוג}
  5. 1 וחצי כפיות מיץ לימון טרי

הכנה:

  • טוחנים את כל הרכיבים {למעט מיץ הלימון} בבלנדר כ-5 דקות בעוצמה הכי גבוהה עד למרקם של מיונז. מוסיפים את מיץ הלימון וממשיכים לבלנדר עוד 3-4 דקות, הממרח צריך להכפיל את נפחו.
  • שומרים בכלי מעוקר {!!} וסגור במקרר. הממרח טוב עד 5 ימים מיום הכנתו ואני תמיד מקפידה לרשום על הצנצנות את תאריך ההכנה של הממרחים.
  • את המיונז אפשר להוסיף לסלטים, לפסטות, או סתם למרוח על לחם עם איזו עגבניה עסיסית.

בתאבון!

ממרח מיונז טבעוני

לעוד מתכוני ממרחים:

חומוס מסבחה | ריבת חלב טבעונית | גבינת שמנת שום-שמיר {ע"ב טופו} | ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני | ממרח מתוק-מלוח: קרמל תפוחים | ממרח פסטו טבעוני | ממרח עדשים | ממרח גבינת טופו | דבש ענבים

מודעות פרסומת

16 מחשבות על “ממרח מיונז טבעוני

  1. היי
    תודה על המתכון למיונז. מבטיחה להשתמש. עם זאת לסלט תפוחי האדמה של מחר אני מתכוונת להוסיף כרוטב פשוט…. שמן זית+לימון+חרדל+מלח-פלפלש שחור. חוץ מזה? תפ"א+קשתות בצל אדום+מלפפון חמוץ+מלפפון טרי+ אפונה קפוטה שהופשרה(לא צריך לבשל)+ רצועות פלפל אדום קלוי.
    לרחלי:
    העיקור הוא נגד חיידקים, שמרים ועובש שמעפשים כל חלקת אוכל טובה. גם טחינה עדיף, והרי אנחנו מעקרים צנצנות של ריבות, צ'טני וכו'.
    אגב, עדיף לא לטבול את הלחם (או המצה) בתוך המיונז, או הטחינה או… או… – השמרים שבו מעפשים את היצירה.
    חג שמח

  2. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady

  3. כלי מעוקר הוא כלי סטרילי, עושים עיקור גם לכלים של ריבה או חמוצים, מה שמונע התפשטות חיידקים

  4. פינגבק: ~ דבש ענבים או: ראש השנה הוא רק תירוץ ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ ממרח גבינת טופו ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ רוטב פסטו טבעוני ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ סלט ברוקולי, חמוציות ושקדים קלויים בשמנת קשיו ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady Vegan Blog

  9. פינגבק: ~ קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים ~ | Pink Lady Vegan Blog

  10. למה כלי מעוקר? הוא לא מכיל ביצים. מה שכן מומלץ לשמור בכלי אטום.
    ע"פ המתכון המקורי המיונז מתחיל להתפרק (המרקם) אחרי 7-10 ימים.

    • היי רחלי,
      הכלי מעוקר מהסיבה הפשוטה – למנוע קלקול מהיר יותר של המיונז. אני עושה את זה גם עם החלב שקדים שאני מכינה בבית.
      לא הבנתי למה חשבת שיש לזה קשר לביצים 🙂
      והמרקם יכול להתפרק גם לפני – תלוי בתנאים שמאחסנים אותו, מניסיוני לפחות!

  11. פינגבק: ~ סלט תפוחי אדמה עם מיונז טבעוני ~ | Pink Lady Vegan Blog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s