טבעוניות ומטריפות: עוגיות של שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס טבעוניות, את העוגיות הנפלאות האלה הכנתי לפני שבוע, כשהתחשק לי משהו מתוק ומושחת במיוחד: כה פשוט וקל להכנה עד שהוא יגרום לכם להתאהב שוב בעוגיות הנוסטלגיות האלו, מי שמעוניין לגוון את המתכון אפשר להוסיף מעט אגוזים קצוצים {במקום חלק מהשוקולד}, דבר שיעניק להן מרקם פריך וקראנצ'י עוד יותר ממה שהן.

עוגיות שוקולד צ'יפס

עוגיות שוקולד צ'יפס

מה צריך? (15-18 עוגיות, זמן הכנה: חצי שעה)

  1. 2 כוסות קמח
  2. ½1 כפיות אבקת אפיה
  3. ½ כפית מלח
  4. 150 גרם שוקולד צ'יפס/מטבעות שוקולד מריר
  5. 1/3 כוס חלב שקדים
  6. 1/3 כוס שמן זרעי ענבים/קוקוס
  7. 1 כוס סוכר חום
  8. 1 כפית תמצית וניל

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 175 מעלות. מרפדים 2 תבניות בנייר אפיה.
  • בקערה גדולה מערבבים את היבשים עם השוקולד. בקערה קטנה נפרדת מערבבים את הרטובים: משקה השקדים, השמן, הסוכר והוניל. את התערובת הרטובה מוסיפים ליבשה, עד שהעיסה נהפכת חלקה וללא גושים.
  • באמצעות כף גלידה, יוצרים עוגיות בקוטר הרצוי, אני הכנתי אותן גדולות במיוחד. מניחים על תבנית האפיה תוך הקפדה על רווחים בין העוגיות.
  • הכניסו לתנור למשך 7-10 דקות {לעוגיות קטנות} או לזמן ממושך יותר {לעוגיות גדולות במיוחד}, או עד שתחתית העוגיות מקבלות גוון מעט זהבהב. הוציאו מהתנור וצננו על השיש. התאפקו לא לזלול עד להתקררות מוחלטת – העוגיות יוצאות מעט רכות מהתנור, אך הן מתייצבות במהלך הקירור לטמפרטורת החדר.
  • טיפים! *אם חשקה נפשכם להמיר את הקמח הלבן לקמח מלא- עשו זאת בחופשיות {אני השתמשתי בכוס לבן וכוס כוסמין}. גם השמן, החלב והסוכר ניתנים להמרה לפי העדפות אישיות שלכם. *אני אפיתי את העוגיות בקוטר כפול, כמעט 10 ס"מ, לכן זמן האפייה שלהן בתנור הוכפל. קחו זאת בחשבון אם אתם רוצים עוגיות מגה-צ'יפס.

בתאבון!

עוגיות שוקולד צ'יפס

לעוד מתכוני עוגיות:

עוגיות שיבולת שועל ושוקולד | עוגיות אלפחורס טבעוניות | עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל | עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס | עוגיות פריכות בשני צבעים

מודעות פרסומת

10 מחשבות על “טבעוניות ומטריפות: עוגיות של שוקולד צ'יפס

  1. היי, תודה על המתכונים הנפלאים. הבצק יצא לי מאוד דביק, באופן שלא ניתן לעצבו. האם אמור להיות כך? יצאו 14 עוגיות גדולות.

    • אביגיל,
      למיטב זכרוני הבצק דווקא יצא נוח לעבודה אך דביק מעט אבל לא דביק מאוד… את יכולה לנסות להפחית מכמות הנוזלים כדי לקבל את המרקם הרצוי לך. או לחילופין – לעצב אותו עם אצבעות רטובות מעט.

      בהצלחה,

      הדס 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s