עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס – שומעים את הקראנץ'

עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס

אחד הדברים שאני ממש אוהבת לאכול זה עוגיות עם אגוזים. לא משנה באיזה אגוז משתמשים, במתכון הזה תוכלו להשתמש באגוזי לוז, אגוזי פקאן, אגוזי מלך, פיסטוקים, שקדים, קשיו… וכן הלאה. הרעיון פה הוא לקצוץ אותם ממש קטן, לא לטחון לאבקה- חשוב שישארו גם כמה צ'אנקים גדולים כאלו של אגוז באמצע, כך גם תטפלו בשוקולד- אני רכשתי שוקולד מריר במטבעות קטנות וקיצצתי עם סכין חדה, ככה מתקבל מרקם שהוא דיי אבקתי אבל עם חתיכות בגודל מצוין לעוגיה. בקיצור, תקצצו טוב טוב את האגוזים והשוקולד ויאללה, נלך למטבח לאפות קצת?

עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס

עוגיות קראנצ'יות עם אגוזי מקדמיה ושוקולד צ'יפס, עם מרכיב סודי: שיבולת שועל.

מה צריך? {ל-27 עוגיות מיני}

  1. 2 כפות שמן קוקוס
  2. 3 כפות סירופ מייפל
  3. ½ כפית תמצית וניל משובחת
  4. 1 כוס קמח תופח {ניתן להמיר בקמח כוסמין או מלא}
  5. 10 אגוזי מקדמיה, קצוצים
  6. 20 גרם שוקולד מריר טבעוני, קצוץ גס
  7. חצי כוס שיבולת שועל
  8. 1/4 כוס מיץ תפוזים {או פחות, ראו אופן הכנה}

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים תבנית עם נייר אפייה.
  • בקערה גדולה מערבבים את השמן, סירופ המייפל ותמצית הוניל עד למיזוג, מוסיפים את הקמח, שיבולת השועל, שוקולד ואגוזים קצוצים ומערבבים היטב שוב ביחד. בשלב זה יוצרים גומה במרכז ומוסיפים חצי ממיץ התפוזים, תוך כדי מערבבים את הבלילה עד שהיא מקבלת מרקם של בצק. לפי הצורך מוסיפים עוד מיץ, או עוד קמח.
  • עם כפית לוקחים חלק מהבצק, מגלגלים לכדור ומניחים על התבנית – כך עושים לכל הבלילה. בעדינות בעזרת מזלג משטחים את העוגיות לעובי אחיד.
  • מכניסים לתנור למשך 15 דקות או עד שהן מקבלות גוון זהוב. מוציאים מהתנור ומצננים.
  • טיפים! *אם החלטתם להשתמש בקמח כוסמין או מלא- שימו לב שיש להוסיף כפית אבקת אפייה למתכון. כמו כן השימוש בקמח מלא יצריך עוד נוזלים: במקרה כזה הוסיפו עוד תפוזים. בהצלחה!

עוגיות מקדמיה ושוקולד ציפס

בתאבון!

vegan-cookies-with-macadamia-nuts-and-chocolate-chips

לעוד מתכוני עוגיות בבלוג:

עוגיות פריכות בשני צבעים

עוגיות קוקוס ושוקולד צ'יפס

עוגיות טחינה וקינמון

עוגיות שקדים נימוחות

עוגיות שוקולד צ'יפס

מודעות פרסומת

13 מחשבות על “עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס – שומעים את הקראנץ'

  1. פינגבק: טבעוניות ומטריפות: עוגיות של שוקולד צ'יפס | Pink Lady

  2. הכנתי את זה היום! היה ממש נפלא תודה רבה! זה היהה המאפה הראשון שלי ועכשיו נבנה לי לאט לאט הביטחון לעשות מאפים משלי ^_^ איזה כיף. תודה לך!

  3. פינגבק: עוגיות שוקולד צ'יפס של וגאנסקי | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ עוגיות אלפחורס טבעוניות ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ עוגיות שקדים נימוחות ~ | Vegan Lady

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s