פודינג אורז טבעוני

פודינג אורז טבעוני

בוקר אחד התעוררתי והתחשק לי לאכול פודינג אורז טבעוני, כזה שבושל בחלב שקדים, הומתק קלות בסוכר {ניתן להמיר}, ובמקל של קינמון. אז הכנתי לי אחד. ניתן לאכול כקינוח או כארוחת בוקר בתוספת אגוזים ופירות לבחירתכם. תהנו 🙂

פודינג אורז

מה צריך? {ל-3 מנות}פודינג אורז טבעוני

  1. 3/4 כוס אורז ריזוטו {או בסמטי או יסמין או אורז לסושי}
  2. 3 כפות סוכר {או כף וחצי מייפל/אגבה}
  3. 1 מקל קינמון, 2 ס"מ בערך {או אניס או תרמיל וניל}
  4. 3 ו-1/2 כוסות חלב שקדים {או חלב קוקוס}
  5. להגשה: חמוציות מיובשות ללא סוכר, פיסטוקים קצוצים

איך מכינים?

  • שמים את הריזוטו במסננת ושוטפים היטב תחת זרם המים בכיור, מנקזים את הנוזלים ומניחים בסיר בינוני את הריזוטו, הסוכר, הקינמון, וחצי כוס חלב שקדים.
  • מדליקים את הגז על להבה נמוכה {!}, מבשלים באיטיות עד שהנוזל נעלם כמעט לגמרי, בהדרגה מוסיפים את חלב השקדים, בטווח של כל 5 דקות מוסיפים חצי כוס עד שנותרת חצי כוס לסוף הבישול.
  • אחרי 25 דקות מכבים את האש, מוציאים את הקינמון, ומוסיפים את החלב שנותר, מערבבים היטב ונותנים לאורז להתקרר.
  • מחלקים לכוסות הגשה, מכניסים למקרר לשעתיים לפחות. בהגשה מוציאים ומוסיפים חמוציות מיובשות וחתיכות של פיסטוק.
  • טיפים! *ניתן להשתמש בסוגים שונים של אורז, קחו בחשבון שכל סוג יניב לכם תוצאה אחרת. *ניתן להמיר את הסוכר בכל תחליף אחר שאתם משתמשים בו במטבח. *ניתן להמיר את החלב שקדים בחלב אגוזי לוז, חלב קוקוס {יוצא להיט, כך הבנתי, מאחת הקוראות בבלוג!} או בחלב אורז רגיל. לטעמי חלב ע"ב סויה פחות מתאים למתכון זה. *אם ברצונכם במנה חמה: ניתן להגיש את הפודינג בעודו חם או פשוט לחממו שוב לפני ההגשה. *את ההגשה ניתן לגוון בתוספת של תותים, אוכמניות טריות, פטל, שוקולד צ'יפס, אגוזים לסוגיהם, וכיד הדמיון הטבעונית 🙂

פודינג אורז טבעוני

בתאבון!

לעוד מתכונים עם אורז:

ריזוטו עם גזר ועדשים כתומות | פאייה טבעונית | מרק עגבניות טבעוני

פודינג אורז טבעוני

מודעות פרסומת

9 מחשבות על “פודינג אורז טבעוני

  1. פינגבק: ~ קראמבל תותים טבעוני ~ | Pink Lady

  2. שלום לך, זה נראה טוב. אבל אני רוצה להיות בטוחה שהבנתי משהו: לבשל את הריזוטו בנוזלים – בהתחלה זה לא בחלב השקדים נכון? אז איזה נוזלים וכמה כמות? תודה.

    • היי,
      הנוזל היחידי שהריזוטו מתבשל בו הוא החלב. כמויות והוראות כתובים במתכון, {שלוש וחצי כוסות חלב שקדים על 3/4 כוס ריזוטו}.

      בהצלחה!

      הדס
      3>

  3. הכנתי! 🙂
    עם אורז מלא האמת…אמיצה, לא?!
    יותר חלב, לא יודעת להגיד בדיוק כמה.
    השתמשתי בחלב אגוזי לוז.
    במקרר לשעתיים…אצלם עם הקישוטים הטעימים מעל כשייצא…

    תודה :)))
    גל

  4. פינגבק: ~ ריבת חלב טבעונית ~ | Vegan Lady

  5. פינגבק: ~ איטריות אורז ברוטב חמאת בוטנים וקוביות טופו ~ | Vegan Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s