
קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו
חג השבועות מכונה במקרא גם "חג הביכורים", על שם שבעת המינים שאת ביכוריהם היו מביאים כמנחה לבית המקדש. שבעת המינים הם: גפן, תאנה, רימון, זית, חיטה, שעורה ותמר.
אז מה הקשר לחלב? ולמה בחג זה קיימת מסורת של צריכת מאכלי חלב? בפוסט זה לא תמצאו את התשובה לשאלה זו, אבל תמצאו מספר מתכונים מיוחדים שהכנתי בשנה האחרונה והם מתאימים ליום זה, כולם טבעוניים עם קריצה לתחליפי מוצרי חלב. תהנו.
נתחיל עם הבסיס שלדעתי חובה לנסות בבית לפחות פעם אחת: גבינה מחלב סויה. המתכון מהווה בסיס לתוספת בהמון מתכונים אחרים וברגע שתגלו כמה הוא קל להכנה – תתאהבו מיד.
להלן רשימת המתכונים לחג:
- חלב שקדים
- גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות
- גבינת פרמז'ן טבעונית
- ממרח גבינת סויה
- פטה שקדים אפויה
- גבינת טופו בסגנון שמנת עם שום-שמיר
- לחמניות ביס טבעוניות עם זיתים
- גראטן תפוחי אדמה ובטטות טבעוני
- פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים
- קיש תרד וגבינת קשיו טבעוני
- פאי תרד ופטה שקדים
- קנלוני תרד ושמנת קשיו
- קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו
- מאק-נו-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני
- קיש פלפלים וגבינת קשיו
- עוגת גבינה טבעונית עם ביסקוויטים ופטל
- סחלב טבעוני

עוגת גבינה טבעונית עם ביסקוויטים ופטל
חג שמח!
נהדר! תודה
תודה לך!
🙂