לחם זו התשוקה המיידית שלי במטבח. אני אוהבת לחמים מכל סוג בעיקר כאלו מושקעים, שמפתיעים בכל ביס מחדש. אז הנה מתכון קל ללחם שמזכיר בריוש וניתן להכינו גם כלחמניות אישיות, הגשתי עם הלחם סלט אבוקדו.
את הלחם אפיתי עם קמח כוסמין, ומתאים לכאלו שבא להם לנסות טעמים חדשים, קל להכנה ואפילו מרשים להגשה. לצד הלחם הכנתי סלט מהיר של אבוקדו מרענן עם פלפל אדום, בתיבול בסיסי שנותן לטעמים של האבוקדו לבלוט לכדי מרקם עדין של שלמות בפה. אז הרווחתם הפעם – 2 מתכונים בפוסט אחד.
לחם טחינה, גזר ופיסטוק
- 1.5 כוסות קמח כוסמין
- חצי כף אבקת אפייה
- חצי כפית ג'ינג'ר טחון
- רבע כפית מלח
- חצי כף פשתן טחון + 1.5 כפות מים
- שליש כף עד שליש כוס סוכר חום
- 4 כפות טחינה
- חצי כוס משקה שקדים
- 3/4 כוס גזר, מגורד
- 2 כפות אגוזי פיסטוק קצוצים
הכנה:
- מחממים תנור ל-180 מעלות. מרפדים את התבנית {אינגליש-קייק} בשמן זית.
- ראשית, מערבבים את הפשתן והמים ונותנים לתערובת לשבת לפחות חמש דקות עד להתעבות.
- בקערה גדולה מערבבים יחד את הקמח, אבקת האפייה, הג'ינג'ר והמלח.
- בקערה נפרדת מערבבים את הסוכר, הטחינה, משקה השקדים, ואת תערובת הפשתן. מוסיפים את הגזר.
- מערבבים את החומרים הרטובים ביחד עם היבשים, כך שכל החומרים היבשים משולבים יחד. מקפלים את הפיסטוק לתערובת.
- מעבירים את התערובת לתבנית שהכנו מראש, אופים 30-35 דקות, או עד שקיסם הננעץ במרכז יוצא נקי. מצננים בתבנית על רשת לפני הוצאת הלחם וחיתוכו.
סלט אבוקדו עם פלפל אדום
מצרכים:
- אבוקדו בשל, מקולף וחתוך לקוביות קטנות
- חצי בצל קצוץ
- חצי פלפל אדום חתוך לקוביות
- קורט פלפל גרוס
- מעט מלח גס
- 2 כפות מיץ מלימון טרי
- 3 כפות שמן זית
הכנה:
- מערבבים את כל המצרכים יחד ומגישים עם לחם טרי בצד.
לעוד מתכוני טחינה בבלוג:
~ עוגיות טחינה וקינמון פלוס טיפ! ~
בתאבון!
הכנתי את הלחם טחינה-גזר-פיסטוק- הבוקר כחלק מארוחת בוקר ליום הולדתו של חבר שלי ויצא מאוד טעים! תודה רבה על המתכון:)
היי רוני,
תודה על המחמאה והפידבק, שמחה שיצא טעים ומקווה שיהיה יום הולדת שמח במיוחד…
חג שמח,
הדס ❤
אפשר לוותר/להחליף את הג'ינג'ר והגזר? ולמה צריך את הסוכר? אפשר בלעדיו?
היי ליאור,
אפשר לוותר על הג'ינג'ר, את הגזר נראה לי כדאי להמיר לירק אחר {גם פירות ישתלבו נהדר}.
לגבי הסוכר אפשר להמיר לממתיק אחר או לוותר לגמרי מה שיתן תוצאה שונה ממה שיצא לי וטרם ניסיתי בלי הגזר או ללא הסוכר.
בהצלחה!
הדס 🙂
בסוף הכנתי בדיוק לפי המתכון (רק החלפתי את הפיסטוק באגוזי מלך) ויצא מעולה! יחד עם זאת, הסוכר מיותר בעיניי ובפעם הבאה אנסה בלעדיו. תודה רבה (:
כייף! שיהיה בתאבון ובהנאה ❤
רק מעדכנת שהכנתי שוב עם 3/4 כף סוכר (במקום 1/3 כוס) ויצא נהדר
נהדר ליאורי! מעולה לשמוע, אני אעדכן במתכון 🙂
פינגבק: פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית | Pink Lady
יש משהו אחר חוץ מזרעי פשתן שאפשר להשתמש בו? נראה ממש טוב אבל אין לי פשתן:-/
היי נועה,
את יכולה להמיר את זרעי הפשתן בקורנפלור {אותם הכמויות}, במידה ואין לך, את מוזמנת להציץ בתחליפי הביצה בלינק: https://pinkhadas.wordpress.com/egg-substitutes-vegan-recipes/
בהצלחה!
הדס 🙂
פינגבק: ~ פוקצ'ה של חומוס ועגבניות מיובשות ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ לחם בירה עם עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ לחם עשבי תיבול ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ אימאל'ה! אני בת 35 {לחם עשבי תיבול} ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ עוגת לחם צ'אנקי מאנקי: בננה ושוקולד צ'יפס ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ פיתה עם זעתר ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ כריך טופו פסטו ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ לחמניות פרח עם עשבי תיבול טבעוניות ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ פיצה טבעונית ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ לחם שאור מקמח כוסמת ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ סלט כרוב סגול, שרי ואבוקדו רענן עם נקטרינות ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ לחם פסטו-זיתים ~ | Vegan Lady