~ לחמניות פרח עם עשבי תיבול טבעוניות ~

לחמניות פרח עם עשבי תיבול טבעוניות

אין לכם מושג כמה נהנתי להכין את הבצק ללחם הזה, וכמה הנאה צרופה גאתה בי שיצאו לי הלחמניות הראשונות מהתנור. יאמ-יאמ! אפילו הבחור שלי ביקש כבר שאכין אותן שוב, והן בהחלט מככבות אצלנו בבית, לחמניות פרח עם עשבי תיבול.

לחמניות פרח עם עשבי תיבול

לחמניות פרח עם עשבי תיבול – אפייה חופשית ללא תבנית אפייה

את המתכון לקחתי מנטלי הולדינג, שכהרגלה הורסת לי את הדיאטה וגורמת לי לרייר על המקלדת בשעות הערב המאוחרות {גאד דמט פערי השעות}. את הלחמניות ניתן לאפות בתבנית מלבנית, או בצורה חופשית על תבנית התנור, ממליצה למי שיש להתשמש בתבנית עגולה.

מה צריך? {ל-8 לחמניות בצורת פרח}

  1. 3 כוסות קמח, פחות 2 כפות {400 גר'}
  2. כפית מלח וכפית סוכר
  3. 1 וחצי כפיות שמרים {7 גר'}
  4. 2/3 כוס מים פחות כפית {150 מ"ל}
  5. 2/3 כוס חלב צמחי {150 מ"ל}
  6. לעשבי התיבול: רוזמרין, עגבניות מיובשות, בצל בינוני, שום כתוש, פלפל גרוס
לחמניות פרח עם עשבי תיבול

לחמניות פרח עם עשבי תיבול – אפייה חופשית

איך מכינים?

  • בקערה מערבבים את החומרים היבשים. את החלב והמים מחממים 2 דקות על הגז ומוסיפים לתערובת בשקע שיצרנו במרכז.
  • לשים טוב לפחות 10 דקות, מניחים בקערה משומנת לנוח לתפיחה יפה של 45-60 דקות, עם ניילון נצמד מעל.
  • בינתיים אפשר להכין את תערובת עשבי התיבול: מטגנים בשמן זית בצל בינוני קצוץ, מוסיפים שום כתוש, חופן רוזמרין, 5 עגבניות מיובשות חתוכות, קורט פלפל שחור. מטגנים לידי הזהבה וקירמול של העיסה. נותנים לה לנוח ולהתקרר בצד עד שהבצק תופח.
  • לשים את תערובת עשבי התיבול לתוך הבצק, מחלקים את הבצק ל-8 כדורים שווים ומסדרים בצורת פרח. משמנים מעל, עוטפים בניילון נצמד.
  • נותנים לבצק עוד 45 דקות התפחה.
  • מחממים תנור לחום של 210 מעלות, מורחים את הלחמניות במעט סויה להשחמה ומקשטים בעלה רוזמרין, מכניסים ל-20 דקות אפייה.

לחמניות פרח עם עשבי תיבול טבעוניות

בתאבון!

לעוד מתכונים של לחם בבלוג:

לחם שאור מקמח כוסמת

לחם פסטו-זיתים

לחם טחינה-גזר-פיסטוק עם סלט אבוקדו

פיצה טבעונית

לחמניות פרח עם עשבי תיבול

לחמניות פרח עם עשבי תיבול – אפייה חופשית

מודעות פרסומת

9 מחשבות על “~ לחמניות פרח עם עשבי תיבול טבעוניות ~

    • היי נועה,
      אפשר להמיר את החלב למים, לגבי קמח מלא – ממליצה להכין חצי כמות מלא וחצי לבן, אחרת זה יוצא דחוס מדיי ולא אוורירי {מנסיון}. לגבי השמרים – אין צורך לשנות את הכמות.

      שבת שלום ובהצלחה!
      הדס 🙂

  1. פינגבק: ~ פוקצ'ה של חומוס ועגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ לחם בירה עם עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ עוגת לחם צ'אנקי מאנקי: בננה ושוקולד צ'יפס ~ | Vegan Lady

  4. פינגבק: ~ לחם שאור מקמח כוסמת ~ | Vegan Lady

  5. פינגבק: ~ לחם פסטו-זיתים ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ פיתה עם זעתר ~ | Pink Lady Vegan Blog

  7. פינגבק: סיכום שנה טבעונית | Pink Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s