לחם בירה עם עגבניות מיובשות

לחם בירה ועגבניות מיובשות

זה מה שקורה כשחבר של ג'ו מגיע לבקר ולא שותה את הבירה שלו – לחם בירה משכר עם עגבניות מיובשות, אחד המתכונים הקלים והכייפים שיש באפייה זה לחם בירה – לא צריך הרבה מרכיבים, הוא מוכן תוך שעה ורבע, כולל העירבוב וקיצוץ העגבניות. את המתכון שמצאתי בעל השולחן קיצצתי בכמויות בגלל הנסיבות {תודה לאורי שלא סיים את הבירה שלו}. והוא עם 3 מצרכים בלבד, לא כולל התוספת בלחם: אגוזים, גרעינים, זיתים, פסטו, בצל מטוגן, וכמובן תבלינים כמו בזיליקום, מרווה או טימין לפי הטעם.

לחם בירה ועגבניות מיובשות. צילום: הדס

חם מהתנור!

מה צריך? {לתבנית בגודל 10*22 ס"מ, זמן הכנה: שעה ורבע}

  1. 300 גרם קמח תופח
  2. 300 מ"ל בירה גולדסטאר
  3. 1/4 כפית מלח
  4. 2-3 כפות עגבניות מיובשות, קצוצות {או- מה שיש בבית ואתם אוהבים לאכול בלחם}

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות, משמנים את התבנית במעט שמן.
  • מערבבים את הקמח עם הבירה והמלח, מוסיפים את העגבניות ומערבבים קלות. שימו לב שהעיסה יוצאת פחות "בצקית" ויותר דלילה מלחמים אחרים, לכן המתכון מתאים לתבנית ואי אפשר להכין לחמניות, למשל. מעבירים את העיסה לתבנית, מכניסים לתנור ל-50 דקות, עד שהלחם שחום וקיסם יוצא יבש.
  • מצננים את הלחם, מחלצים מהתבנית ואוכלים עם מטבלים או סתם ככה עם איזו בירה בצד.
  • טיפים! *ניתן להשתמש בסוגי קמח שונים, הכנתי את המתכון עם קמח רגיל, קמח כוסמין וקמח מלא {שילבתי מאה גרם מכל סוג קמח}, הלחם תפח פחות, אבל היה טעים יותר לדעתי. *ניתן להכין את הלחם עם סודה לשתייה למי שמעוניין להמנע מהבירה בלחם. *שלבו עשבי תיבול וטעמים לפי רצונכם: יצא לי להכין עם טימין טרי וגרעיני דלעת, פשוט אליפות!

בתאבון!

לעוד מתכוני לחם: 

לחם עשבי תיבול | עוגת לחם צ'אנקי מאנקי: בננה ושוקולד צ'יפס | לחם שאור מקמח כוסמת | לחם פסטו-זיתים | לחם טחינה-גזר-פיסטוק עם סלט אבוקדו מרגש | לחמניות פרח עם עשבי תיבול טבעוניות | לחמניות ביס טבעוניות עם זיתים | מיני-פיתה 

לחם בירה ועגבניות מיובשות. צילום: הדס

מודעות פרסומת

17 מחשבות על “לחם בירה עם עגבניות מיובשות

  1. פינגבק: ~ פוקצ'ה של חומוס ועגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

    • היי שלי,
      אין לי מושג כי לא מדדתי, רק שקלתי הפעם. אני משערת שבערך 2 כוסות, אבל אל תקחי אותי במילה מדוייקת… 😉

      בהצלחה!
      הדס

    • היי מיכל,
      אם תשתמשי במשהו אחר מבירה- זה לא יהיה לחם בירה… 😉 את יכולה לנסות עם מי סודה, אולי זה יצליח 🙂

      ואני לא השתמשתי במיקסר {אין לי אחד כזה}, אין צורך במיקסר או בוו מיוחדת. פשוט לערבב בקערה – זה היופי של המתכון הזה שהוא קל ומהיר בלי יותר מדיי סיבוכים.

      בהצלחה!
      הדס
      🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s