מתכון לחלבה טבעונית

מתכון לחלבה טבעונית

הפעם הכוכבת שלי היא הטחינה. זה חומר הגלם הכי מוכר שיש בכל בית ישראלי: היא מזוהה עם התרבות הקולינארית בארץ, בעיקר בגלל דוכני החומוס והפלאפל אותם ניתן למצוא בכל פינה.

שברתי את הראש מה אפשר להכין עם טחינה: אני משתמשת בה הרבה ותמיד אוהבת להגיש לצד המנה העיקרית קערה של ממרח טחינה משובח. אז הלכתי דווקא על משהו מתוק, על הקינוח שכולם מכירים מהילדות וכאלו שעדיין מכורים לו בתור אנשים בוגרים {כמוני, משל} – החלבה האגדית.

אני זוכרת איך אבא שלי היה מביא מהשוק חלבה מתוקה שנמכרה בגושים עצומים, חלקם עם אגוזים וחלקם בטעמים שונים, תמיד תהיתי איך מכינים את הדבר החייזרי הזה, אז בדקתי ומצאתי הסברים שונים על התהליך אבל כולם היו עם דבש או ביצים, אז החלטתי לטבען את הממתק הנוסטלגי.

מה צריך?

  1. כוס סירופ מייפל אמיתי
  2. 3/4 כוס טחינה גולמית
  3. 1/2 כוס שקדים קלויים
  4. לשיפור הטעם: שוקולד, תמצית וניל או קפה

איך מכינים?

  • בסיר מחממים את המייפל עד לדרגת "כדור רך" {הסברים על המושג בוידיאו שמצאתי}. אל תדאגו אם לוקח למייפל זמן להתמצק לכדי סירופ – לי לקח בערך 10-15 דקות על להבה בינונית. לא לשכוח לערבב כל העת שהסירופ בהכנה, אחרת הוא ישרף ויהיה לו טעם לוואי.
  • אם בחרתם לשפר את הטעם זה השלב להוסיף את הקפה, השוקולד או הוניל. אני הוספתי תמצית וניל לתערובת הסירופ.
  • מניחים את הסירופ בצד לקירור של כמה דקות.
  • בינתיים מחממים את הטחינה בסיר עד ל-50 מעלות בערך, תוך כדי עירבוב מתמיד.
  • מוסיפים את השקדים לסירופ ומקפלים אליו את הטחינה.
  • בתבנית משומנת או סיליקון, מניחים את התערובת ונותנים לה להתקרר לטמפרטורת החדר.
  • מכניסים למקרר ל-36 שעות לפחות, כך הסוכר בתערובת מתמצק יותר ונותן לחלבה את הטקסטורה הייחודית לה.

בתאבון!

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “מתכון לחלבה טבעונית

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s