פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית

פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית

פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית ביתית

פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית

פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית

פיצה טבעונית מבצק כוסמין, עם רוטב עגבניות בייתי, גבינת מוצרלה טבעונית ביתית ותוספות כיד המלך. אתם יכולים לבחור תוספות שונות לפי העדפתכם האישית, תתפרעו עם מה שבא לכם, העיקר שבסוף תשימו יד על הכרס ותגידו לעצמכם תודה על הפינוק הנהדר הזה.

יש לי כמה דגשים: קחו בחשבון שהמתכון דורש הכנה מוקדמת {השרייה של קשיו במים} עדיף להכין אותה ערב מראש ולפני השימוש לחמם מעט בסיר קטן. כמו כן, אני ממליצה להתחיל בהכנת הבצק, כך תהיה לכם לפחות שעה של עבודה בזמן שהבצק תופח, אחר כך תעברו להכנת הרוטב האלוהי הזה, תוך כדי תקצצו את התוספות, והופ! יש לכם פיצה מושקעת וטעימה ביותר.

מה צריך?

בצק השמרים: {ל-2 פיצות משפחתיות}

  1. ½2 כוסות קמח {שילבתי כוסמין ולבן}
  2. ½ כף שמרים יבשים
  3. ¼ כף מלח
  4. 1/6 כוס חלב שקדים
  5. 1/8 כוס שמן זית
  6. כף סירופ אגבה
  7. מודדים את נפח הרטובים ומשלימים לאחד ושמינית כוסות מים חמימים

רוטב העגבניות:

  1. 4 עגבניות גדולות ובשלות, מקולפות
  2. 1 בצל לבן קצוץ דק
  3. 1 כפית אורגנו יבש
  4. חופן עלי בזיליקום טריים
  5. 1 כפית פפריקה מעושנת
  6. 1 כפית  מלח אלטנטי גס
  7. 1 כפית פלפל גס
  8. מעט שמן זית

גבינת המוצרלה:

  1. ½ כוס קשיו טבעי, לאחר השרייה של 6 שעות במים פושרים, מסונן מהמים
  2. 1 כוס מים חמים
  3. ½2 כפות קמח טפיוקה
  4. 1 כף שמן זית
  5. 1 שן שום כתושה
  6. 1 כפית מלח
  7. 1 כפית מיץ לימון

תוספות: {אופציונלי}

  1. עגבניות שרי חתוכות לטבעות
  2. בצל חתוך לטבעות
  3. זיתים ירוקים ללא גרעין
  4. פטריות חתוכות לפרוסות
  5. עלי בזיליקום טרי

איך מכינים?

את הבצק: 

  • בקערה שמים את היבשים, מערבבים את הרטובים במטרפה {בקערה נפרדת} ומוסיפים ליבשים. לשים במהירות שתי דקות, נותנים לבצק לנוח 5 דקות. חוזרים על הפעולה 3 פעמים בסך הכל, הבצק צריך להפרד מדפנות הקערה ולהיות מעט דבוק לתחתיתה, אל תבהלו מזה, ככה הוא מושלם.
  • משמנים את הקערה בשמן, יוצרים כדור מהבצק, משמנים אותו ושמים בקערה. מכסים את הקערה בשקית ניילון ומגבת לשעה בערך {עד שהבצק מכפיל את נפחו}.
  • מוציאים את האוויר מהבצק, חותכים לשני חלקים שווים. אלו שתי הבסיסים לפיצות שלנו. משטחים אותן בתבניות על נייר אפייה, ואופים בתנור שחומם מראש ל-175 מעלות כ-10 דקות.

את הרוטב: 

  • את העגבניות קוצצים לקוביות בינוניות, בסיר עם מעט שמן זית מטגנים את הבצל, עד להזהבה קלה. מוסיפים את העגבניות ואת התבלינים, מערבבים היטב, על מנת שלא תשרף התחתית של הסיר.
  • ממשיכים לבשל את הרוטב על להבה נמוכה עוד כחצי שעה, עד שרוב הנוזלים התאדו והרוטב נעשה סמיך.

את הגבינה: 

  • במעבד מזון חזק טוחנים את כל החומרים, במשך כמה דקות עד שנהיה מרקם חלק ומימי, מעבירים לסיר קטן את הכל, ומערבבים על אש גכוהה בלי הפסקה כדי שלא יישרף, אחרי כ-3 דקות הנוזל יתעבה ויראה ממש כמו גבינה.
  • מנמיכים את האש וממשיכים לערבב כל הזמן עוד כ-2 דקות עד שהופך לקרמי, מחכים שיתקרר קצת ואז מורחים בעזרת כף את הגבינה על רוטב העגבניות.

 הרכבת הפיצה:

  • אחרי שהבצק יצא מהתנר, מורים עליו את הרוטב בנדיבות! מוסיפים את הירקות והתבלינים שהכנו מראש. מכניסים לתנור שחומם מראש ל-180 מעלות ל20 דות עד חצי שעה {תלוי בעוצמת התנור שלכם}.

 בתאבון!

לעוד מתכוני אפייה:

פיצה טבעונית | לחם שאור מקמח כוסמת | לחם פסטו-זיתים | לחם טחינה-גזר-פיסטוק

מודעות פרסומת

12 מחשבות על “פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית

  1. שלום, יש לי מתכון לבצק אחר מקמח עדשים כתומות ורציתי לדעת אם אפשר לשים את הגבינה על הבצק שאני מכינה מבלי לאפות אותו 10 דקות קודם לכן ?

    • היי רוני,
      אתה יכול לנסות,
      מכיוון שאין לי נסיון עם בצק מקמח עדשים, אני לא ממש יודעת איך הוא מתנהג באפייה של פיצה.

      בכל מקרה ממליצה על אפייה מוקדמת אלא אם כן כבר ניסית ואתה יודע אחרת.

      בהצלחה!

      הדס ❤

    • היי נעמה,
      אפשר להכין את הבצק ולהקפיא, את הרוטב לא הייתי ממליצה, אני פחות אוהבת רטבים קפואים אבל זה אפשרי גם. לגבי הגבינה – טרם ניסיתי להקפיא ולראות מה קורה לה אחרי כן, אז… אין לי תשובה חד משמעית, הייתי ממליצה להקפיא כמות קטנה כנסיון ולראות איך זה עובד אחרי ההפשרה.
      בהצלחה!
      הדס ❤

  2. הי הדס, אני לא מצליחה ללוש ממש את הבצק, הוא הפך לתערובת דביקה ולא ניתנת ללישה… במה טעיתי? האם יש לך רעיון? אולי להוסיף עוד קמח? תודה!

    • היי שרון!
      הבצק אמור להיות מעט דביק בהתחלה ותוך כדי לישה הוא נעשה יותר גמיש ומוצק…
      אם את חוששת את יכולה להוסיף ממש מעט קמח, אבל חשוב לשמור על כמות נוזלים גדולה, כשהקמח בעצם פי 2 מהנוזלים.
      בהצלחה וספרי איך יצא!

      שבת שלום
      הדס ❤

    • היי ניר
      אפשר להתשמש בקמח תפוחי אדמה או קורנפלור.
      הטפיוקה הכי מתאימה מבחינת ההסמכה של הגבינה וגם מבחינת הטעם.

      בהצלחה,
      הדס ❤

    • היי רועי,
      ברור שהוא משם! יש גם לינק מהמתכון ישירות לאתר 🙂
      אגב גם בצק השמרים של הפיצה של גיא מוגרבי, לשניהם יש קישור למתכונים שהוצעו ברשת ^_^

      בוקר טוב,
      הדס ❤

  3. פינגבק: פטריות צלויות על ענני פולנטה איטלקית | Pink Lady

  4. פינגבק: בלי ביצים: חביתה של עדשים כתומות | Pink Lady

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s