לחם שאור מקמח כוסמת

לחם שאור מקמח כוסמת {ללא גלוטן}

את לחם השאור הכרתי בזכות חברה טובה שלי, הדס, שהסבירה לי את רזי האפייה הביתית עם שאור והיתה זו שהביאה לי שאור מוכן על מנת שאוכל לנסות במטבח שלי בבית. כל זה התרחש אחרי שהדס היתה בסדנא של אורי מאיר-ציזיק, וחזרה עם המון ידע וסבלנות ללמד אותי. כל כך כייף להתעסק עם בצק, לכל קמח יש את התכונות שלו ותמיד לומדים לאט, אז בפעם הבאה אאפה את הלחם הזה בתבנית צרה, כך הוא יצא מושלם.

לחם שאור מקמח כוסמת {ללא גלוטן}

מה צריך?

  1. 500 גרם קמח כוסמת מלא אורגני {מנחת הארץ}
  2. 375 מיליליטר מים
  3. 60 גרם שאור
  4. 10 גרם מלח

איך אופים?

  • בקערה מערבבים את השאור עם המים והמלח, בעדינות מפוררים את הגוש בין האצבעות.
  • מוסיפים לקערה את הקמח, משאירים מעט ממנו ללישה ולקימוח שיגיעו מיד.
  • לשים 12 קיפולים ומכסים את הקערה במגבת מטבח רטובה {או טיטול של תינוק}.
  • אחרי 40-60 דקות מניחים את הבצק על משטח עבודה נקי ומקומח. לשים עוד 12 קיפולים ומחזירים לקערה.
  • מכסים במגבת לעוד 5-10 שעות התפחה. לאחר ההתפחה מוציאים 60 גרם מהבצק, זה השאור שלנו לפעם הבאה שנרצה לאפות, בצנצנת סגורה מכניסים למקרר.
  • את יתרת הבצק מעבירים לכלי האפייה, במקרה זה אפיתי בתבנית מרובעת, אך תבנית צרה יותר היתה מניבה תוצאה מרשימה יותר, כך הומלץ על ידי הדס.
  • מחממים תנור לחום מקסימלי {250 מעלות צלזיוס}, מברישים את הלחם בקצת סויה, ומכינים את המים לתהליך האפייה הראשוני: במדף הכי תחתון של התנור שמים כלי קיבול למים: מניחים את תבנית האפייה של התנור ושופכים לתוכה 1/3 כוס מים, "קומה" אחת מעל התבנית, על רשת, מכניסים את התבנית עם הבצק. אחרי 5 דקות מוסיפים עוד 1/3 כוס מים, ואחרי חמש דקות נוספת שליש אחרון של כוס מים, דואגים שדלת התנור תהיה כמה שיותר סגורה במהלך החדרת הלחות. מנמיכים את חום התנור לחום של 180 מעלות, ואופים עוד 35-30 דקות.
  • מחכים לקירור מלא של הלחם ואוכלים.

לחם שאור מקמח כוסמת {ללא גלוטן}

בתאבון!

לעוד מתכוני לחם:

לחם פסטו-זיתים | לחם טחינה-גזר-פיסטוק | לחמניות פרח עם עשבי תיבול
מודעות פרסומת

23 מחשבות על “לחם שאור מקמח כוסמת

  1. פינגבק: פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית | Pink Lady

  2. הי,
    פעלתי במדויק לפי המתכון אני בשלב ההתפחה
    הבצק לא נראה מרשים, די מתפורר.
    האם זה אמור להיות כך?
    או שהבצק אמור להיות מאוחד ואלסטי
    באיזשהו אופן?
    מודה מראש על תשובתך
    אורית

    • היי אורית,
      אם הבצק מתפורר – זה אומר שהוספת מעט מדיי נוזלים. קמח הכוסמת הוא שונה מקמח רגיל, והוא אמור לצאת מאוחד, אלסטי ומעט "נוזלי" {כמו בצק של לחם בירה}. ממליצה בחום להשתמש בתבנית לאפייה הלחם.

      בהצלחה!

      הדס
      🙂

  3. פינגבק: ~ פוקצ'ה של חומוס ועגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ לחם בירה עם עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

    • היי שגית, השלב הזה התפספס לי: מחממים תנור לחום מקסימלי {250 מעלות צלזיוס}, מברישים את הלחם בקצת סויה, ומכינים את המים לתהליך האפייה הראשוני: במדף הכי תחתון של התנור שמים כלי קיבול למים: מניחים את תבנית האפייה של התנור ושופכים לתוכה 1/3 כוס מים, "קומה" אחת מעל התבנית, על רשת, מכניסים את התבנית עם הבצק. אחרי 5 דקות מוסיפים עוד 1/3 כוס מים, ואחרי חמש דקות נוספת שליש אחרון של כוס מים, דואגים שדלת התנור תהיה כמה שיותר סגורה במהלך החדרת הלחות. מנמיכים את חום התנור לחום של 180 מעלות, ואופים עוד 25 דקות.

      עידכנתי גם במתכון עצמו,
      תודה,
      הדס

  5. פינגבק: ~ לחם עשבי תיבול ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ אימאל'ה! אני בת 35 {לחם עשבי תיבול} ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ עוגת לחם צ'אנקי מאנקי: בננה ושוקולד צ'יפס ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ פיתה עם זעתר ~ | Vegan Lady

  9. היי הדס, המתכון נראה מעולה. מה זאת אומרת לשים 12 קיפולים? אם יש לי מיקסר קנווד זה לא מספיק? צריך לקפל בידיים?

    • היי סמדרי,
      עקרונית אפשר עם מיקסר, אבל הלישה כל כך קצרה שממש אין צורך לדעתי.
      12 קיפולים- הכוונה ל12 פעמים שאת לשה אותו בקיפולים: מקפלת לחצי, לוחצת לאיחוד, ומסובבת חצי סיבוב.
      ושוב מקפלת לחצי לוחצת ומסובבת חצי סיבוב. זו תנועה כזו שנראה לי גיבשתי במהלך הלישה. זה דיי יוצא באופן טבעי שנכנסים לקצב.
      בהצלחה!
      הדס

  10. פינגבק: ~ לחמניות פרח עם עשבי תיבול טבעוניות ~ | Vegan Lady

  11. פינגבק: ~ פיצה טבעונית ~ | Vegan Lady

  12. הדס הי,
    תודה על תשובתך המפורטת ושצירפת לינק.
    אני יודעת מה ההבדל בין כוסמת לבין כוסמין, והייתי בטוחה שאת טועה 🙂
    כי לא ידעתי שבכלל מוכרים קמח כוסמת…
    אם כך, המתכון שלך ממש חשוב, ונראה לי לחם ממש בריא,
    כי סוף סוף בלי כל החיטה הזו לסוגיה.
    תודה

    • היי מיכל,
      יש הבדל בין קמח כוסמין לקמח כוסמת, הכוסמת הוא ללא גלוטן {המתכון שלי עם גלוטן לצערי, כי השאור נעשה מקמחים בעלי גלוטן}.
      עידכנתי לינק בפוסט שמוביל להסבר על הקמח.
      תודה ויום טוב,
      הדס

      • היי נוםר,

        את יכולה להמיר את השאור ב-2 כפות שמרים. לגבי שאור מקמח ללא גלוטן – עדיין לא נתקלתי בכזה מוצר, עכשיו זה מסקרן אותי לדעת, אם בכלל יש משהו כזה.

        בהצלחה!

        הדס 🙂

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s