מאפינס שוקולד קלאסיים עם טיפת ריבת חלב וציפוי של גנאש שוקולד מעל.
שוקולד תמיד מנצח במיוחד שהוא מגיע בעוגות אישיות – מאפינס עם טיפת ריבת חלב {טבעונית, כמובן}, וציפוי משגע של גנאש שוקולד מעל. כולם יטרפו את המעדן הזה, קטנים וגדולים!
מה צריך? {ל-12 מאפינס}
- 1 כוס קמח לבן תופח
- 2 כפות אבקת קקאו
- 1/4 כוס סוכר חום
- 1/4 כפית מלח
- 1/2 כפית קינמון טחון
- 1 כף שבבי קוקוס
- 1/4 כוס שמן זרעי ענבים
- 1/2 כוס קפה חם (כף קפה מומסת במים חמים)
- 1 חבילה/קופסא מעדן אלפרו שוקולד
- לתוספת: מעט ריבת חלב {כ-6 כפיות}
לציפוי שוקולד:
- 50 גרם שוקולד מריר משובח
- 4 כפות שמן קוקוס
איך מכינים?
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
- מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה, מוסיפים אליה את הרטובים כשריבת החלב תתווסף לפני שנכניס לתנור את המאפינס.
- מוזגים לתבניות מאפינס {כשליש גובה}, ושמים חצי כפית ריבת חלב על כל מאפין. מכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים עליו. מחכים כעשר דקות לצינון.
- ממיסים את השוקולד עם השמן בבן מארי, מצפים עם השוקולד המומס את המאפינס והריי לנו מאפינס שוקולד עם ריבת חלב וציפוי גנאש שוקולד.
- נותנים למאפינס להתקרר עד שהציפוי מתקשה, רצוי במקרר.
בתאבון!
לעוד מתכוני מאפינס:
מיני מאפינס שוקו-וניל | מאפינס תפוחים ודבש תמרים או: ראש השנה 2013 | מאפינס טבעוני עם דובדבנים | מאפינס לוטוס קרמל עם פקאנים ומקדמיה | מאפינס קיווי | מאפינס תפוח עץ עם חמוציות | מאפינס תותים טבעוני | מאפינס טבעוני עם פירות יבשים
פינגבק: ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות | Pink Lady
היי הדס,
זה נראה מגרה!
רציתי לשאול, יש אפשרות להשתמש בקמח אחר, כמו קוסמין, סויה, דוחן, כל קמח שהוא לא לבן או מלא?
תודה 🙂
היי סתיו,
בהחלט ניתן להמיר בקמח אחר 🙂 קחי בחשבון שזה ישפיע על התוצאה הסופית, אבל קמח כוסמין נראה לי מעולה למתכון הזה. עדכני אותי איך יצא לך ובאיזה קמח השתמשת בסוף 🙂
בהצלחה!
הדס
פינגבק: ~ ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ מאפינס תותים טבעוני ~ | Pink Lady
היי, הדס.
איפה ניתן להשיג ריבת חלב טבעונית? אני יודעת שבברזיל מוכרים ריבת חלב-סויה (dulce de leite de soja), אבל לא ידעתי שיש גם בישראל.
איריס, לגבי שמן זרעי ענבים, הדס כתבה במתכונים אחרים שניתן להחליפו בכל שמן צמחי אחר שיש בבית. אני די בטוחה שגם במתכון הזה אפשר להחליף.
לשמן זרעי ענבים יש טעם עדין ולא משתלט (כמו שיש לשמן סויה, לדוגמה), ואם השמן הופק בכבישה קרה, הוא גם עשיר בחומצות שומן טובות.
היי יעל,
אני מכינה בבית ריבת חלב טבעונית 🙂
יש את המתכון בבלוג: https://pinkhadas.wordpress.com/2013/10/22/vegandulce-de-leche/
זה המון טירחה אבל יוצא אלוהי עם חלב סויה פשוט של אלפרו.
בהצלחה!
הדס
🙂
הי הדס,אפשר להחליף את שמן זרעי הענבים עם משהו אחר?
היי איריס,
ניתןלהמיר את השמן בכל שמן צמחי אחר.
בהצלחה!
הדס
🙂
פינגבק: ~ מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות ~ | Vegan Lady