מאפינס של שוקולד, ריבת חלב וגנאש שוקולד

מאפינס שוקולד, ריבת חלב בציפוי שוקולד

מאפינס שוקולד קלאסיים עם טיפת ריבת חלב וציפוי של גנאש שוקולד מעל.

שוקולד תמיד מנצח במיוחד שהוא מגיע בעוגות אישיות – מאפינס עם טיפת ריבת חלב {טבעונית, כמובן}, וציפוי משגע של גנאש שוקולד מעל. כולם יטרפו את המעדן הזה, קטנים וגדולים!

מאפינס שוקולד, ריבת חלב בציפוי שוקולד

מה צריך? {ל-12 מאפינס}

  1. 1 כוס קמח לבן תופח
  2. 2 כפות אבקת קקאו
  3. 1/4 כוס סוכר חום
  4. 1/4 כפית מלח
  5. 1/2 כפית קינמון טחון
  6. 1 כף שבבי קוקוס
  7. 1/4 כוס שמן זרעי ענבים
  8. 1/2 כוס קפה חם (כף קפה מומסת במים חמים)
  9. 1 חבילה/קופסא מעדן אלפרו שוקולד
  10. לתוספת: מעט ריבת חלב {כ-6 כפיות}

לציפוי שוקולד:

  1. 50 גרם שוקולד מריר משובח
  2. 4 כפות שמן קוקוס

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מערבבים את כל החומרים היבשים בקערה גדולה, מוסיפים אליה את הרטובים כשריבת החלב תתווסף לפני שנכניס לתנור את המאפינס.
  • מוזגים לתבניות מאפינס {כשליש גובה}, ושמים חצי כפית ריבת חלב על כל מאפין. מכניסים לתנור ל-20 דקות או עד שקיסם יוצא יבש עם מעט פירורים עליו. מחכים כעשר דקות לצינון.
  • ממיסים את השוקולד עם השמן בבן מארי, מצפים עם השוקולד המומס את המאפינס והריי לנו מאפינס שוקולד עם ריבת חלב וציפוי גנאש שוקולד.
  • נותנים למאפינס להתקרר עד שהציפוי מתקשה, רצוי במקרר.

מאפינס שוקולד, ריבת חלב בציפוי שוקולד

בתאבון!

לעוד מתכוני מאפינס:

מיני מאפינס שוקו-וניל | מאפינס תפוחים ודבש תמרים או: ראש השנה 2013 | מאפינס טבעוני עם דובדבנים | מאפינס לוטוס קרמל עם פקאנים ומקדמיה | מאפינס קיווי | מאפינס תפוח עץ עם חמוציות | מאפינס תותים טבעוני | מאפינס טבעוני עם פירות יבשים 

מודעות פרסומת

11 מחשבות על “מאפינס של שוקולד, ריבת חלב וגנאש שוקולד

  1. פינגבק: ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות | Pink Lady

  2. היי הדס,
    זה נראה מגרה!
    רציתי לשאול, יש אפשרות להשתמש בקמח אחר, כמו קוסמין, סויה, דוחן, כל קמח שהוא לא לבן או מלא?
    תודה 🙂

    • היי סתיו,
      בהחלט ניתן להמיר בקמח אחר 🙂 קחי בחשבון שזה ישפיע על התוצאה הסופית, אבל קמח כוסמין נראה לי מעולה למתכון הזה. עדכני אותי איך יצא לך ובאיזה קמח השתמשת בסוף 🙂
      בהצלחה!
      הדס

  3. פינגבק: ~ ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ מאפינס תותים טבעוני ~ | Pink Lady

  5. היי, הדס.
    איפה ניתן להשיג ריבת חלב טבעונית? אני יודעת שבברזיל מוכרים ריבת חלב-סויה (dulce de leite de soja), אבל לא ידעתי שיש גם בישראל.
    איריס, לגבי שמן זרעי ענבים, הדס כתבה במתכונים אחרים שניתן להחליפו בכל שמן צמחי אחר שיש בבית. אני די בטוחה שגם במתכון הזה אפשר להחליף.
    לשמן זרעי ענבים יש טעם עדין ולא משתלט (כמו שיש לשמן סויה, לדוגמה), ואם השמן הופק בכבישה קרה, הוא גם עשיר בחומצות שומן טובות.

  6. פינגבק: ~ מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות ~ | Vegan Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s