ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן

חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן

חטיפי שוקולד ממולאים במרציפן ביתי – גרסה שונה לפינאט באטר קאפס המקורי, חמאת בוטנים לא היתה לי בבית, אבל אתם מכירים את זה שממש בא לכם לנסות להכין משהו אז חייבים לאלתר? אז הכנתי עם מרציפן, או חמאת שקדים אם תרצו, כמובן שהתוצאה יצאה מעולה, זה אומנם לא ריסז המקורי, אבל זה קרוב מספיק וטעים בטירוף. את ההשראה למתכון קיבלתי מבלוג מקסים במיוחד, pure ella, מיד נידלקתי על העובדה שאין צורך ביותר מ-3 מצרכים ובאמת כלום עבודה עם תוצאה נהדרת וכה מתוקה שאמרתי לעצמי שאני חייבת לנסות.

בקרוב! בייקרי טבעוני בתל אביב

חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן

חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן

מה צריך? {15 גביעי נייר קטנים, 2 ס"מ {מנז'טים}, זמן הכנה: שעה}

  1. 100 גרם שוקולד מריר 80%
  2. 2 כפות שמן קוקוס
  3. 1/4 כוס מרציפן, לפי המתכון הזה

איך מכינים?

  • ממיסים את השוקולד בבן מארי עם שמן הקוקוס, שהשוקולד מומס כולו, שמים כפית וחצי בכל גביע נייר, דואגים שהשוקולד משוטח היטב. מכניסים לפריזר ל-5 דקות על מנת שיתמצק.
  • מוציאים את הגביעים, מעל שכבת השוקולד שקפאה, מניחים על כל גביע חצי כפית מרציפן ומשטחים היטב, דואגים שנשארו גבולות ריקים על מנת שהגביע "יסגר" בשכבת השוקולד העליונה. מעל המרציפן שופכים כשתי כפות שוקולד, או עד שהמרציפן מכוסה כולו והשוקולד מיושר.
  • מכינים לפריזר ל-15 דקות, להתקשות, משם מעבירים למקרר ושומרים בקופסא סגורה עד שבוע. אצלי זה החזיק בקושי 3 ימים. לפני ההגשה יש להסיר את הנייר מהחטיף, אל תתפתו לאכול אותו, לא נראה לי שהוא כזה טעים…
  • טיפים! *הכינו את המנז'טים מראש, זה עוזר לתהליך עבודה שוטף. *הכנתי חצי מכמות המרציפן הכתובה במתכון המקורי שלי, ועוד נשאר לי עודף, אני ממליצה להכין רבע כמות, אלא אם כן אתם רוצים להכין יותר גיבעי שוקולד. *המתכון קל מאוד ויוצא מוצלח במיוחד אם משתמשים בשוקולד מריר איכותי עם אחוזי קקאו גבוהים. *ניתן להכין את הגביעים במילוי אחר: חמאת בוטנים, שוקולוז, ממרחי פירות ואפילו ריבות! הכל נתון לדימיון וליצירתיות שלכם.

בתאבון!

לעוד מתכונים מתוקים: 

עוגת שוקולד עם לב חבוי | עוגת בראוניז אישית טבעונית (ללא אפייה) | גלידוניות בננה מצופות שוקולד | חמאת בוטנים ביתית | מאפינס שוקולד, ריבת חלב וגנאש שוקולד | עוגיות אלפחורס טבעוניות

חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן

מודעות פרסומת

17 מחשבות על “ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן

  1. פינגבק: ריבועי פאדג' של חמאת בוטנים ושוקולד | Pink Lady

  2. פינגבק: עוגה חגיגית של סילאן {דבש תמרים} ואגוזים | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ טבעוני וללא סוכר: פנקייקים של שיבולת שועל ובננה ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ עוגות לחם של בננה ואגוזי מלך ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: בסבוסה: עוגת סולת-קוקוס טבעונית | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ עוגת שושני שמרים של פרג וצימוקים ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ בראוניז פאדג' ואגוזי מלך ~ | Pink Lady

  8. הכנתי את ה"ריזס" במילוי לוטוס. לשוקולד הוספתי מעט שוקולד לבן (כדי לעדן את המרירות בשביל הילדים) והכל נטרף בשניות! כולם רוצים מתכון. לא נעים לי לגלות להם כמה שזה היה קל 🙂

  9. פינגבק: ~ פנקייק טבעוני עם בלובריז ~ | Pink Lady

  10. פינגבק: ~ שיא השלמות: קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי ~ | Pink Lady

  11. האם אפשר למלא בדברים נוספים מלבד מרציפן?
    חמאת בוטנים? אפשרי?
    מרשמלו?
    טופי?
    רוצה לגוון במגוון הפתעות….
    תודה!

  12. פינגבק: ~ חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד ~ | Pink Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s