מאפינס תפוח עץ עם חמוציות

מאפינס תפוחי עץ וחמוציות טבעוני

את המתכון הישן הזה מצאתי בחוברת קטנטנה אשר היתה מצורפת לשיבולת השועל שקניתי במכולת. בטח גם אתם נתקלתם בה בעבר, כמובן שהמתכונים שם הם עם ביצים וחלב, לכן החלטתי לטבען את המתכון הזה שכל כך אהבתי והכי חשוב בשבילי להכין מאפינס זו תרפיה מעולה! שנתחיל?

מאפינס תפוחי עץ וחמוציות טבעוני

מאפינס תפוחי עץ וחמוציות טבעוני

מה צריך? {ל-10 מאפינס}

  1. 90 גרם קמח מלא {1/2 כוס + 2 כפות}
  2. 1/2 כוס שיבולת שועל קוואקר
  3. 1 כפית אבקת אפייה
  4. קורט מלח
  5. 1/2 כוס שמן קוקוס מומס
  6. 1/2 כוס סוכר חום בהיר
  7. 113 גרם {חבילה} רסק תפוחים
  8. 1 כפית תמצית וניל איכותית
  9. 1 תפוח עץ גראנד סמיט
  10. 1/3 כוס חמוציות מיובשות ללא תוספת סוכר {לא חובה!}
  11. 1/4 כוס משקה שקדים {אופציונלי}

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות ומכינים את תבנית המאפינס עם המנג'טים.
  • חותכים את תפוחי העץ לקוביות קטנות, מערבבים עם כפית קמח וקצת קינמון.
  • מערבבים את הרכיבים היבשים: קמח, שיבולת שועל, אבקת אפיה, סוכר ומלח.
  • בקערה נפרדת מערבבים את שמן הקוקוס עם הרסק ותמצית הוניל, עד לקבלת תערובת אחידה וחלקה.
  • מאחדים את שתי הקערות {הרטובה ליבשה} ומערבבים.
  • מוסיפים את תפוחי העץ והחמוציות {אם בחרנו להשתמש} לעיסה, מערבבים היטב.
  • במקרה שלי התערובת יצאה יבשה מאוד, לכן הוספתי רבע כוס משקה שקדים. אבל זה תלוי לדעתי בסוג הקמח איתו אופים.
  • יוצקים לתבנית השקעים את התערובת, עד כשלושת רבעי גובה, ומכניסים לתנור ל-25 דקות.
  • מצננים כשעה ומגישים.

בתאבון!

לעוד מתכוני מאפינס:

מאפינס שוקולד ואוכמניות
מאפינס קיווי
מאפינס פרג ותותים טבעוני
מאפינס טבעוני עם פירות יבשים
מודעות פרסומת

14 מחשבות על “מאפינס תפוח עץ עם חמוציות

  1. פינגבק: מאפינס של שוקולד, ריבת חלב וגנאש שוקולד | Pink Lady

  2. פינגבק: ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ גָאלֵט תפוחי עץ ואגוזים טבעוני ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד ~ | Vegan Lady

  5. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ מאפינס שוקולד, ריבת חלב וגנאש שוקולד ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ מאפינס שוקולד ואוכמניות טבעוני ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ מאפינס לוטוס קרמל עם פקאנים ומקדמיה ~ | Vegan Lady

  9. פינגבק: ~ קאפקייקס באונטי טבעוני ~ | Vegan Lady

  10. פינגבק: ~ ספיישל יום פטריק הקדוש: מאפינס קיווי ~ | Pink Lady Vegan Blog

  11. פינגבק: ~ מאפינס פרג ותותים טבעוני ~ | Pink Lady Vegan Blog

  12. שאלה: האם אפשר ללא הליקר קפה?
    וגם, האם אפשר במקום הקמח מלא תופח, קמח מלא רגיל פלוס אבקת אפיייה/סודה לשתייה נוספים? ואם כן אז מה וכמה?
    תודה, את מעולה!

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s