קאפקייקס באונטי טבעוני

קאפקייקס באונטי טבעוני

מתכון מעולה לאוהבי החטיף האגדי באונטי, קל להכנה, טעים ונימוח בפה. ממליצה לחכות לפחות 24 שעות כשהקאפקייקס נחים במקרר – לפני האכילה. הטעם משתדרג פלאים!

כשניתקלתי במתכון הזה בבלוג של טל אברזל טולטולים, ישר קפצתי על המציאה: גם החטיף שאני הכי אוהבת בעולם וגם הפכתי את עוגת הענק של טל לקאפקייקס מתוקים.

מה צריך? ל-10 קאפקייקס

לעוגה:

  1. 200 מ"ל קרם קוקוס (חצי פחית)
  2. 1 כוס קמח תופח 
  3. 3/4 כוס סוכר לבן
  4. קורט מלח
  5. 1/2 כוס שבבי קוקוס טחונים לבנים
  6. 2 כפות רסק תפוחי עץ לא ממותק
  7. 1/2 כוס שמן זרעי ענבים

לציפוי:

  1. 200 מ"ל קרם קוקוס
  2. 100 גר' שוקולד מריר שבור לקוביות

איך מכינים?

  • מחממים תנור ל-180 מעלות.
  • מערבבים בקערה את רסק התפוחים, השמן והסוכר עד לקבלת תערובת אחידה, מוסיפים את קרם הקוקוס ומערבבים.
  • מוסיפים לקערת הרטובים את הקמח התופח יחד עם המלח והקוקוס.
  • מערבבים בעדינות עד לקבלת בלילה אחידה ומעט גושית, יוצקים את הבלילה לתבנית קאפקייקס מסיליקון.
  • אופים 25-30 דקות או עד שקיסם הננעץ בעוגה יוצא יבש עם מעט פירורים לחים.
  • לציפוי: מחממים את קרם הקוקוס שנותר בסיר קטן על להבה נמוכה. כשמתחילות להופיע בועות, מוסיפים את השוקולד ומערבבים היטב. מורידים מהאש ויוצקים על הקאפקייקס בעודם חמים.
  • לאחר שהקאפקייקס התקררו לטמפרטורת החדר נותנים להם להתקרר באופן מוחלט במקרר {לפחות 24 שעות}, כך גם ציפוי השוקולד מתייצב.

קאפקייקס באונטי טבעוני

בתאבון!

לעוד מתכוני מאפינס:

מאפינס קיווי | מאפינס פרג ותותים טבעוני | מאפינס תפוח עץ וחמוציות טבעוני | מאפינס תותים טבעוני | מאפינס טבעוני עם פירות יבשים

מודעות פרסומת

25 מחשבות על “קאפקייקס באונטי טבעוני

  1. היי, אם אין לי רסק תפוחים אפשר להמיר בבננה או זרעי פשתן טחונים עם מים? ואם כן אז מה הכמויות? אני יכולה גם לרסק תפוח..

  2. היי הדס,
    את אומרת שבתור עוגה אפשר לאפות בתבנית אינגליש קייק.
    האם תבנית אינגליש קייק ותבנית עגולה בקוטר 24 ס"מ זו אותה כמות בלילה?

  3. פינגבק: ~ מאפינס של שקדים ולימון ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ קאפקייקס של פרג לפורים ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: סופגניות הולנדיות "אוליבולן" ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ עוגת גבינה טבעונית עם ביסקוויטים ופטל ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ מאפינס לוטוס קרמל עם פקאנים ומקדמיה ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ מלבי קרמל, אוכמניות ושבבי שקדים טבעוני ~ | Vegan Lady

  9. היי! במה אפשר להחליף שאת שמן זרעי הענבים? אולי בשמן קנולה, ואם כן באיזו כמות?
    ובמה אפשר להחליף את הקמח התופח? יש בבית אבקת אפיה וסודה לשתיה וקמח רגיל…
    תודה מראש!!

    • היי מיכל! שמן קנולה מצוין למטרה זו, וקמח רגיל עם כפית של אבקת אפיה {על כל כוס קמח – כפית א. אפייה}

      מקווה שעזרתי 🙂

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s