ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות

מאפינסופגניות

ספיישל חנוכה ממשיך עם מאפינסופגניות – מתכון לסופגניות אפויות בתבניות מאפינס, עם מילוי ריבה וציפוי סוכר וקינמון. זה אחד המתכונים הטעימים שיצא לי להכין לאחרונה, במיוחד כי המאפינס רכים ומתוקים ולגמרי מזכירים סופגניה רגילה, רק בלי הטיגון והשמן העודף. ציפיתי אותם בשכבת סוכר דק עם קינמון על מנת לתת הרגשה וטעם אמיתיים של דונאט אמריקאי. 

לסדרת המתכונים הקודמים לחג: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות | סופגניות טבעוניות

מאפינסופגניות

מה צריך? {ל-10 מאפינס}

  1. 100 גרם {½ כוס פחות 2 כפות} סוכר דק, או סוכר רגיל
  2. 125 מ"ל {½ כוס} חלב שקדים
  3. 80 מ"ל {⅓ כוס פחות כף} שמן קוקוס, מומס, או שמן זרעי ענבים
  4. 112 גרם רסק תפוחים ללא סוכר {חבילה}, או תפוח גדול מזן גרנד סמיט, מקולף ומגורר בפומפייה
  5. ½ כפית תמצית וניל
  6. 200 גרם {½1 כוסות} קמח תופח, או קמח רגיל + כפית אבקת אפיה
  7. למילוי: 10 כפיות קונפיטורת תות/דובדבנים

לציפוי:

  1. מעט סוכר דק מעורבב עם כפית קינמון/ אבקת סוכר

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 190 מעלות, משמנים תבניות של מאפינס עם מעט שמן.
  • בקערה גדולה מערבבים היטב את הסוכר עם החלב, השמן, הרסק ותמצית הוניל. מוסיפים אליה את הקמח לאחר ניפוי, מערבבים עד לאיחוד ראשוני בלבד, אם נשארים גושים קטנים זה בסדר גמור.
  • מרכיבים את המאפינסופגניות: שמים כף אחת מהעיסה בכל שקע של מאפין, מעל כפית ריבה, ומעל מכסים בעוד כף של העיסה. כך עושים עם כל העיסה שלנו.
  • מכניסים לתנור ל-18-20 דקות, או עד שהמאפין מעט זהוב וקיסם הננעץ בו יוצא נקי.
  • מצננים 5 דקות על השיש, מחלצים מהשקעים בעדינות, מגלגלים בתערובת הציפוי מכל הצדדים.
  • מגישים בעוד המאפינס חמים. אם הם מתקררים רצוי לחמם שוב בטוסטר אובן 5 דקות על 180 מעלות לפני ההגשה.

מאפינסופגניות

בתאבון!

לעוד מתכוני מאפינס:

מאפינס שוקולד, ריבת חלב וגנאש שוקולד | מיני מאפינס שוקו-וניל | מאפינס תפוחים ודבש תמרים | מאפינס טבעוני עם דובדבנים | מאפינס לוטוס קרמל עם פקאנים ומקדמיה | מאפינס קיווי | מאפינס פרג ותותים טבעוני | מאפינס תפוח עץ עם חמוציות

מאפינסופגניות

מודעות פרסומת

46 מחשבות על “ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות

  1. באיחור אופנתי מאד הכנתי היום עם אחותי (שאינה טבעונית) ויצא מעלף וטעיייייםםםם אפילו ביקשה שאארוז לה הביתה… תודה על המתכון הנהדר!

  2. המתכון נראה מעולה ואני רוצה להכין. אני לא אוהבת ריבה, את חושב שזה יתאים גם עם מילוי שוקולד?

  3. בוקר טוב, הכנתי ויצא מעולהה!! רק שיצאו 7 מאפינס בקושי ..שאלה לגבי הרסק – האם זה בעצם התחליף לביצה?

    • היי עדי,
      כנראה שזה תלוי בגודלל המאפינס, ובכמה בלילה משתמשים. בכל מקרה הרסק הוא תחליף לביצה, כפי שכתבת.
      שמחה שהכנת שיצא מעולה!!!
      שבת שלום,
      הדס ❤

  4. פינגבק: ~ מאפינס של שקדים ולימון ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: בקרוב! ספר מתכונים טבעוני :) | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ קאפקייקס של פרג לפורים ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ מאפינס תותים טבעוני ~ | Pink Lady

  8. במשך 8 ימים של חג הספקתי להכין 3 פעמים את המאפינס המדהימים האלה. הצלחה מסחררת גם בקרב הלא טבעונים. בהחלט הפך למתכון הבית אצלנו. מ-ע-ו-ל-ה!!!!!!!

  9. הי הדס,
    נראה לך שחלב אגוזי לוז יעבוד פה?
    ואיפה קונים סוכר דק? אני אמצא את זה בכל סופר?
    תודה 🙂

    • היי הדר!
      איזה שם יפה 🙂
      ניתן להמיר את החלב בכל תחליף צמחי אחר, אגוזי הלוז יהיה מעולה.
      סוכר דק יש בכל סופר, אם את לא מוצאת – השתמשי ברגיל או במידה ויש לך מטחנת תבלינים- טחני את הסוכר.

      בהצלחה ואל תשכחי לשתף את התוצאה! ברגעים אלו אני אופה בעצמי את המתוקים האלו!

      יום נפלא וחג שמח,
      הדס

  10. פינגבק: Most Wanted ~ חודש נובמבר 2013 | Pink Lady

  11. השתמשתי בקמח כוסמין מלא + שקית אחת של אבקת אפיה.
    בשכבה האמצעית שמתי בערך כפית שטוחה של קרם לוטוס
    יצא מצויין. תודה וחג שמח 🙂

  12. הי הדס,
    הכנתי ויצא ממש טוב 🙂
    שמתי קמח כוסמין ושכחתי להוסיף אבקת אפיה אז הם יצאו נמוכות טיפה.
    חוצמזה לא הצלחתי להדביק את הסוכר והקינמון כנראה בגלל שהמשטח של המאפינס לא רטוב.
    אשמח לשמוע ממך איך אפשר להדביק.
    בכל מקרה יצא טעים!

    • היי איריס!
      אצלי הסוכר והקינמון פשוט נדבקו למאפינס, את צריכה לעשות זאת בעודם טיפה חמים אבל לא מייד איך שהם יוצאים מהתנור כדי לא לקבל כוויה.
      כייף לשמוע שהצליח עם קמח כוסמין 🙂 אלופה אחת!

      יום נפלא,
      הדס
      🙂

  13. אני מקווה שיהיה לי זמן להכין את הסופגניות ביום חמישי, אז אעדכן איך יוצא עם סילאן.
    תודה על המתכון!

      • אז ככה, הכנתי היום סןף סוף את הסופגניות.
        הכנתי עם קמח כוסמין במקום קמח וסילאן במקום סוכר.
        לדעתי הבלילה יוצאת קצת נוזלית מדי בגלל הסילאן אז הוספתי עוד בערך רבע כוס קמח. הוספתי גם אבקת אפיה כדי שיתפחו הסופגניות, כנראה ששמתי מעט מדי כי הן לא טפחו ויצאו קצת דחוסות. בסה"כ הן יצאו טעימות, אבל הייתי רוצה להגיע למרקם
        קצת יותר אוורירי. יצאו לי 10 סופגניות. נשארו כבר 6. אולי מחר אנסה להכין שוב עם שיפורים.
        אם יש המלצות אז אשמח לשמוע.

        • מלאני,
          שמחה שניסית עם קמח כוסמין, תנסי בפעם הבאה לשלב כוסמין ורגיל {חצי חצי}, ולא כתבת כמה א. אפייה שמת, לדעתי צריך אולי טיפה יותר.

          בכל מקרה כנראה שהסילאן באמת גורם להן להיות כאלו דחוסות, כי מוצקות הסוכר חשובה למתכון, אולי גם פה שווה לנסות לעשות חצי כמות סילאן וחצי סוכר קנים.

          בהצלחה!

  14. פינגבק: ~ מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד ~ | Vegan Lady

    • היי דניאלה!
      שמן קוקוס וחלב שקדים אני קונה אצל מוכר התבלינים שלי, במרכז שביט, גבעתיים.
      אם את רוצה עוד פרטים שלחי לי מסר בפייסבוק: https://www.facebook.com/veganlady.me
      אם את מסתבכת הנה האופציות:
      את יכולה להמיר את שמן הקוקוס בכל שמן צמחי אחר.
      את החלב- בחלב צמחי אחר לטעמך, סויה, אגוזי לוז וכן הלאה.

      בהצלחה!

  15. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: סופגניות הולנדיות "אוליבולן" ~ | Vegan Lady

  16. טוב, הכנתי!
    יצא פשוט מעולה. אני חייבת לציין שאני מעדיפה אותם בטמפרטורת החדר. אבל זה אכן יוצא סופגנימאפין! אחרי שזה מתקרר, זה ממש מזכיר בטעם וגם במרקם סקונס בריטי, ובתור בריטית… אני על גג העולם. בהחלט נכנס למאגר המתכונים שלי!
    המון תודה!

  17. כבר כתבתי לך בפורום שזה נראה קטלני! אין אין אין דברים כאלה!! תבנית המאפינס היא זאת שהשתמשת בה גם להכנת מוס השוקולד?

    • היי בילי,
      תבנית המאפינס של המוס יותר קטנים במידה אחת מאלו שכאן, אני לא זוכרת גדלים, אבל לכי לפי העין מקסימום ולפי כמות המנות 🙂

      תודה ובהצלחה!
      הדס

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s