ניוקי תרד ברוטב עגבניות

Spinach gnocchi with tomato sauce

האמת שאת המנה הזו הכנתי כבר מזמן, אבל משום מה היא התפספסה לי ורק עכשיו נתקלתי בתמונות שהזכירו לי שזה אכן קרה {מזל שיש מצלמה}. בהשראת רני רותם הכנתי ניוקי אמיתי בהכנה בייתית, בתוספת מחית תרד לקבלת טעם וצבע מדהימים אשר מוגש עם רוטב עגבניות בסיסי

ניוקי תרד ברוטב עגבניות

רגע לפני שנכנס לסיר – ניוקי תרד לתפארת

מה צריך? {ל-4 מנות גדולות}

  1. 600 גרם תפוחי אדמה, {קליפה אדומה} לאחר קילוף ואפייה
  2. כ-280 גרם קמח
  3. 1 כפית שטוחה מלח ומעט אגוז מוסקט
  4. קמח לקימוח
  5. למחית תרד: 200 גרם תרד טרי

לרוטב:

  1. 4 עגבניות בשלות מאוד
  2. 2 שיני שום
  3. מעט בזיליקום טרי
  4. מלח אטלנטי גס ופלפל שחור גרוס

איך מכינים?

  • למחית התרד: מאדים את התרד עד לריכוך מוחלט, מעבירים בבלנדר עד שמתקבלת מחית חלקה.
  • אופים את תפוחי האדמה {בחום 160 מעלות, לשעה בערך} בתנור ומוציאים כשהם רכים, ניתן לבשל בסיר עם מים ולאחר מכן לייבש בתנור. כשתפוחי האדמה מוכנים מקלפים אותם בזהירות ומועכים אותם.
  • מניחים על משטח מקומח בנדיבות, יוצרים גומה באמצע ומוסיפים את הקמח והמלח. זה הזמן להוסיף את מחית התרד שלנו. לשים בעדינות בתנועת קיפול עד קבלת בצק אחיד ולא דביק, מחלקים את הבצק ל-8 חלקים ומגלגלים נקניק ארוך מכל אחד.
  • בעזרת סכין חדה חותכים את ה"נקניקים" לפרוסות שוות באורך 2 ס"מ. בשלב זה אני ממליצה לכם לצפות בסרטון ההסברה איך לגלגל ניוקי?, על מנת להבין את השיטה. לאחר שהבנו את הטריק, מגלגלים את הבצק על גבי שיניו של מזלג בלחיצה קלה. מעבירים את הניוקים למשטח מקומח.
  • בינתיים מכינים את הרוטב: מעבירים בבלנדר מוט את כל רכיבי הרוטב, מחממים מעט במחבת גדולה חמש דקות לפני שהניוקי מוכנים.
  • בישול הניוקי: מרתיחים מים בסיר גדול וממליחים את המים, מבשלים בכל פעם כמות קטנה של ניוקי. כחצי דקה לאחר שהם צפים, מוציאים אותם מהמים בעזרת כף מחוררת הישר למחבת עם הרוטב שהכנו.
  • טיפים! *תפוחי האדמה צריכים להיות כמה שיותר יבשים, כך יש צורך בפחות קמח והניוקי יוצאים אווריריים יותר. *חשוב למעוך את תפוחי האדמה בצורה אחידה. *ברגע שתפוחי האדמה יוצאים מהתנור כדאי לעבוד איתם כמה שיותר מהר, ככל שהם מתקררים הם יספגו יותר קמח. *לניוקי בצבעים: מוסיפים מחית של סלק/רוטב עגבניות/בטטה או תרד {כפי שעשיתי} לבצק, מכיוון שאלו נוזלים נוספים קחו בחשבון שיהיה צורך ביותר קמח. *אני הקפאתי חצי מכמות הניוקי בקופסא לפני הבישול במים. כשהם הופשרו, כמה ימים לאחר מכן, הכנתי אותם ברוטב פסטו בייתי. 

ניוקי תרד ברוטב עגבניות

בתאבון!

לעוד מתכונים איטלקיים:

ספגטי "בולונז" טבעוני

פסטה פנה עם תרד ושעועית מש

ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת

ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני

ניוקי תרד וערמונים

פיצה טבעונית

9 מחשבות על “ניוקי תרד ברוטב עגבניות

  1. פינגבק: ניוקי תרד וערמונים | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ ארוחה בסיר אחד: פתיתים, עגבניות ובזיליקום ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ קנלוני תרד ושמנת קשיו ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ ניוקי תרד וערמונים ~ | Pink Lady

  8. נשמע מעולה! מחכה כבר להכין!
    את תפוחי האדמה אופים שלמים ועם הקליפה? כמה מעלות התנור וכמה זמן פחות או יותר?
    מחית תרד הכוונה להעביר את תרד טרי במעבד מזון?
    עוד שאלה, אם מוותרים על התרד, שאר הכמויות נשארות אותו הדבר?

    תודה תודה!
    שבוע נעים 🙂

    • היי אליאן,
      לשאלותייך:
      במתכון כתוב במפורש לאפות עם הקליפה ואז לקלפם בזהירות, על 160 מעלות, מפני שיש צורך ביבוש שלהם ואפייה ארוכה ואיטית עושה זאת. מבחינת זמנים- תלוי בתנור שלך, עד שעה לקח אצלי בטוסטר אובן.
      וזו הכוונה בדיוק למחית תרד.
      וכפי שכתבתי בטיפים בסוף המתכון, מי שמתשמש בתרד יש להוסיף קמח בגלל הנוזלים, לכן אם את לא משתמשת במחית- לא להוסיף מעבר למה שכתוב במתכון.

      בהצלחה!
      הדס

כתיבת תגובה