~ ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני ~

ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני

המון זמן לא הכנתי את המנה הזו, למרות שהיא אחת האהובות עלי, בשבוע האחרון הייתי במצב רוח מאוד יצירתי כך שאילתרתי כל יום עם מצרכים שנותרו לי במקרר ובמטבח.

יצא במקרה שהיתה במקרר חבילת שמנת לבישול {צמחית}, בטטות ובצלי שאלוט מדהימים אז החלטתי להכין אותם עם ספגטי עבה במיוחד {יש לי פטיש להתעסקות באוכל, תמיד, בכל צורה} וספגטי שכזה דורש אכילה מאוד מרוכזת, עם מטרה אחת: לא ללכלך את הבגדים.

ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני

המרכיבים הדרושים:

  1. חצי חבילת ספגטי לבחירתכם
  2. 2 בטטות בינוניות חתוכות לריבועים
  3. חופן בצלי שאלוט קצוצים דק
  4. 2 שיני שום כתושות
  5. גבינת טופוטי {כף וחצי}
  6. חבילה של שמנת לבישול {צמחית}
  7. חופן עלי טימין
  8. אגוז מוסקט טחון
  9. מעט יין לבן
  10. מלח גס ופלפל גרוס

איך מכינים?

  • מחממים סיר עם ליטר וחצי מים על הגז, מכניסים אליו את הבטטות להרתחה טובה, המים בסיר ישמשו אותנו להרתחה של הספגטי מאוחר יותר.
  • בינתיים במחבת: מטגנים בצלים בשמן זית, מוסיפים את הבטטות שהוצאנו מהסיר ומבשלים כמה דקות.
  • מוסיפים את הבצלים, השום, ומעט מים מהסיר שבישלנו בו את הבטטות קודם {בצורה זו הירקות מאודים כמעט לגמרי בסוף הבישול}.
  • מוסיפים את גבינת הטופוטי, בערך כף וחצי ונותנים לה להכנס לירקות עד שהיא נמסה לגמרי.
  • מוסיפים כמה עלי טימין טריים, מעט פלפל ומלח וממשיכים בבישול.
  • בינתיים מכניסים את הספגטי לסיר ההוא {זוכרים?} ומבשלים עד למידת אל-דנטה.
  • במחבת מוסיפים את השמנת, מתקנים תיבול, מוסיפים מעט מוסקט טחון במקום, ואם יש לכם מעט יין לבן.
  • ממשיכים בבישול התערובת במחבת לידי צמצום אבל הזהרו לא לשרוף את השמנת.
  • כשהספגטי מוכן, מסננים בכיור ומעבירים שטיפה במים.
  • שופכים את הספגטי למחבת שעל הגז, מערבבים קלות ליצירת איחוד של טעמים, ומגישים!

לעוד מתכוני פסטות:

~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~

~ ספגטי "בולונז" טבעוני ~

~ פריטטה טבעונית עם גבינות וקישואים ~

בתאבון!

ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני

 

מודעות פרסומת

5 מחשבות על “~ ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני ~

  1. פינגבק: ניוקי תרד וערמונים | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ ניוקי תרד וערמונים ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ ניוקי תרד ברוטב עגבניות ~ | Vegan Lady

  4. פינגבק: ~ ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת ~ | Pink Lady Vegan Blog

  5. פינגבק: ~ פסטה פנה ברוטב עגבניות ובזיליקום: לטרוף מהסיר! ~ | Pink Lady Vegan Blog

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s