אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות

אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות

לפני כחודש הסתובבתי עם חברה בשוק לוינסקי, בת"א, ובין היתר רכשתי אטריות סובה על בסיס קמח כוסמת {35%}, למיטב ידיעתי יש גם כאלו על בסיס כוסמת מלא {100%} אך בחנות הספציפית הזו היה רק את הסוג הזה. רכשתי אותן במטרה להכין בהזדמנות איזושהו מנה מפנקת והיום החלטתי להכין אטריות סובה עם רוטב בסגנון אלפרדו פטריות טבעוני על בסיס שמנת קשיו במקום השמנת החלבית שהייתי רגילה לאכול בעבר. זו מנה נהדרת לכל ארוחה, אטריות הסובה דורשות טיפה תשומת לב במהלך הכנתן, אך זה פשוט, קל ומהיר מכפי שחושבים בהתחלה. שנתחיל? 

אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות

מה צריך? {ל-4 מנות, זמן הכנה: שעתיים}

לאטריות:

  1. חבילת אטריות סובה {300 גרם}
  2. 2 ליטר מים רותחים
  3. כפית מלח אטלנטי  גס
  4. כף שמן שומשום

לרוטב:

  1. לשמנת קשיו: 1 כוס אגוזי קשיו, 1 כוס מים, כף שמרי בירה, מעט מלח אטלנטי גס
  2. 2 כפות שמן זית, לטיגון
  3. 1 בצל סגול בינוני, קצוץ דק
  4. סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לפרוסות דקות, כולל הגזעים
  5. 4 שיני שום, כתוש
  6. לתיבול: מלח אטלנטי גס, פלפל גרוס, אגוז מוסקט

איך מכינים?

  • האטריות: מרתיחים מים בסיר גדול. כשהמים רותחים מוסיפים מלח, מוסיפים את האטריות, מערבבים ומבשלים 3 דקות לדרגת אל-דנטה. היזהרו מבישול יתר. אטריות סובה רכות יותר מפסטה רגילה ואם מבשלים אותן טיפה יותר מדי הן מתפרקות והופכות לעיסה. מסננים את האטריות ושוטפים היטב במים קרים. מסננים ממי השטיפה, מוסיפים שמן שומשום ומערבבים כך שיכסה את האטריות. מניחים בצד.
  • הרוטב: את הקשיו משרים במים רותחים כשעה. שוטפים במי ברז, מכניסים לבלנדר את כל מרכיבי השמנת, ומבלנדרים היטב. מניחים בצד. בסיר גדול מטגנים את הבצל עם השמן עד להזהבה, מוסיפים את הפטריות וממשיכים לטגן עם כיסוי על הסיר מספר דקות, מוסיפים את השמנת ואת השום, מערבבים היטב.
  • שילוב טעמים: מוסיפים לסיר את אטריות הסובה, מערבבים היטב כך שהשמנת תצפה את כל האטריות. מכסים את הסיר למספר דקות עד להטמעת כל הטעמים ומכבים את הגז. מגישים חם.

אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות

בתאבון!

לעוד מתכוני פסטה:

ספגטי "בולונז" טבעוני | פסטה פנה ברוטב עגבניות ובזיליקום: לטרוף מהסיר! | פסטה פנה עם תרד ושעועית מש | ניוקי תרד ברוטב עגבניות | ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת 

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות

  1. פינגבק: ~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~ | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ ארוחה בסיר אחד: פתיתים, עגבניות ובזיליקום ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני ~ | Pink Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s