~ ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת ~

מנת ספגטי תמיד מעניקה סוג של נחמה, אני לא יודעת אם זה הפחמימות או שזה הרגל שלי, אבל אוכל איטלקי ובעיקר ספגטי זו אהבה גדולה אצלי במטבח.

לפני זמן מה הכנתי ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני, שאולי נראה דומה אך לא מזכיר את הנוכחי בטעמים שלו, ממליצה לכם לנסות את שניהם בהזדמנות הקרובה.

ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת

מה צריך?

  1. 250 גרם ספגטי, חצי חבילה
  2. 2 כפות שמן זית
  3. 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
  4. 1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
  5. 1 בצל סגול, מקולף וחתוך לקוביות
  6. כוס ממרח שמנת טופו
  7. קורט מלח גס
  8. קורט פלפל טחון
  9. קורט אגוז מוסקט טחון

ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת

איך מכינים?

  • ממלאים סיר לספגטי במים, בינתיים עד שהמים ירתחו נכין את הרוטב
  • מחממים מחבת על להבה קטנה, שמים את שמן הזית ואת הבצל לטיגון קצר מאוד, מוסיפים את הבטטה ותפוח האדמה, מערבבים ומכסים
  • ממשיכים לבשל באידוי עם מכסה סגור עד שהירקות רכים אבל לא סמרטוטיים, אם יש צורך ואין נוזלים – אל תהססו ותוסיפו קצת מים למנוע מהתחתית להשרף
  • כשהירקות מוכנים מוסיפים את השמנת מערבבים ומתבלים, מחממים עוד כחמש דקות לאיחוד טעמים ומכבים את האש
  • בינתיים המים רתחו בסיר המים, הכנסנו את הספגטי, אני נוהגת לבצוע את הספגטי לחצי, אבל זה לא חובה
  • מוסיפים למים קורט מלח וממשיכים לבשל עד שנעשה אל-דנטה, רך מבחוץ ובפנים טיפה קשה. לוקח כעשר דקות בערך
  • מסננים את הספגטי מהמים, ומוסיפים אותו למחבת עם הרוטב, מערבבים 
  • מדליקים את הגז, להבה קטנה ומחממים כחמש דקות עד לאיחוד מלא של הטעמים
  • טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך

לעוד מתכוני פסטה:

~ ספגטי "בולונז" טבעוני ~

~ ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני ~

~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~

פוטטוס פריכים כמו במקדונלדס

ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת

בתאבון!

מודעות פרסומת

10 מחשבות על “~ ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת ~

  1. פינגבק: ניוקי תרד וערמונים | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ ארוחה בסיר אחד: פתיתים, עגבניות ובזיליקום ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ קנלוני תרד ושמנת קשיו ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ ניוקי תרד וערמונים ~ | Pink Lady

  8. פינגבק: ~ ניוקי תרד ברוטב עגבניות ~ | Vegan Lady

  9. פינגבק: ~ פוטטוס פריכים כמו במקדונלדס ~ | Vegan Lady

  10. פינגבק: ~ אפויים בתנור: תפוחי אדמה ובטטות עם עשבי תיבול ~ | Vegan Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s