ספגטי "בולונז" טבעוני

ספגטי "בולונז" טבעוני

כבר המון זמן רציתי להכין את המנה הזו, ממש במקרה לפני שבוע, הזדמן לי להשתתף בפרויקט צילום מדהים, שבטוח אכתוב עליו בבלוג כשיצא לאור, אז הוחלט לנסות אותו בגרסה מקורית משלי אחרי קריאה אינסופית של מתכונים ברשת. מוזמנים לנסות בעצמכם ולדווח איך יצא!

ספגטי "בולונז" טבעוני

מה צריך?

להכנת הטופו

  1. 200 גרם טופו רך
  2. חצי כוס רוטב ברביקיו היקורי
  3. כף סילאן
  4. 2 כפות שמן זית
  5. ראש שום שלם קצוץ גס

להכנת הרוטב

  1. 2 כפות שמן זית או שמן קוקוס לבחירתכם
  2. בצל קטן קצוץ
  3. 5 גבעולי סלרי קצוצים עם העלים
  4. גזר אחד קצוץ לרבעים קטנים
  5. 200 גרם טופו שהוכן לילה קודם במרינדה
  6. 4 עגבניות בינוניות מקולפות וחתוכות גס
  7.  חבילה קטנה של רסק עגבניות {כ100 גרם}
  8. כ2 כוסות מים לבישול
  9. חופן גדול של עלי בזיליקום קצוצים טריים
  10. מעט פלפל שחור ומלח גס לתיבול לפי הטעם

לפסטה

  1. חבילת ספגטיני של אסם {500 גרם}

איך מכינים?

טופו

  • מגירים נוזלים מהטופו עד שהוא יבש. בקערה מכינים את המרינדה: מכניסים את כל המרכיבים ומערבבים היטב. מפוררים את הטופו הרך, לאחר שהתייבש טוב טוב, לתוך הקערה, עם הידיים כמובן. מעבירים לכלי סגור ושומרים במקרר ל-24 שעות.

רוטב

  • מחממים את השמן בסיר יצוק או מחבת כבדה, מוסיפים בצל, גזר וסלרי לטיגון עד שקיפות קלה, מוסיפים את הטופו ששכב לישון במקרר עם המרינדה, מערבבים ונותנים לזה להגיר נוזלים החוצה, מוסיפים את העגבניות הטריות עם הרסק, מוסיפים את המים עד שכמעט מכסים את התבשיל, מוסיפים חצי מכמות הבזיליקום. מבשלים על אש נמוכה כשעה {!} עד שמצטמצם כמעט לגמרי מנוזלים, לא לשכוח לערבב מדיי פעם כמובן ולהשגיח שלא נשרף בתחתית הסיר.
  • מוסיפים את החצי השני של הבזיליקום לתבשיל תוך כדי עירבוב.

לפסטה

  • מכינים לפי הוראות ההכנה שעל החבילה, מערבבים את הרוטב המוכן עם הספגטיני בעודו חם.
  • מגישים רותח עם גבינת-כמו-פרמז'ן מעל 🙂

ספגטי "בולונז" טבעוני

בתאבון!

מודעות פרסומת

11 מחשבות על “ספגטי "בולונז" טבעוני

  1. פינגבק: ניוקי תרד וערמונים | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ ארוחה בסיר אחד: פתיתים, עגבניות ובזיליקום ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ ניוקי תרד וערמונים ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ ניוקי תרד ברוטב עגבניות ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת ~ | Pink Lady Vegan Blog

  9. פינגבק: ~ פסטה פנה ברוטב עגבניות ובזיליקום: לטרוף מהסיר! ~ | Pink Lady Vegan Blog

  10. פינגבק: ~ ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני ~ | Pink Lady Vegan Blog

  11. פינגבק: ~ ריזוטו עם גזר ועדשים כתומות ~ | Pink Lady Vegan Blog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s