מאק-נו-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני

מאק-נו-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני

כבר המון זמן שאני מתכננת לשתף את המתכון הנפלא הזה, אבל בין כל הדברים הרגילים גם הייתי חולה קצת ועכשיו שחזרתי לאיתני, הנה המתכון לפניכם. הוא קל ואפילו דיי פשוט ולטעמי מתקבלת תוצאה נפלאה שיכולה להוות ארוחה שלמה עם סלט ירקות בצד או סתם ירקות חתוכים בצלחת. והכי חשוב – יש אופציה לציליאקים בסוף המתכון {טיפים!} אל תפספסו. בואו נתחיל לבשל… 🙂

תודה מיוחדת לגלי המקסימה שהכינה את המתכון ונתנה את השם המוצלח למנה הזו, את אלופה.

מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני

מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני

מה צריך? {לתבנית פיירקס בגודל 20*20, בעלת שוליים גבוהים. זמן הכנה: שעה}

  1. ½3-3 כוסות {כ-300 גרם} פסטה יבשה, פנה

ל"גבינה":

  1. 3/4 כוס אגוזי קשיו, מושרים במים לילה
  2. 1/2 כוס אגוזי מקדמיה {או ברזיל}, מושרים במים לילה
  3. 3 כפות מיץ לימון סחוט טרי
  4. 1 שן שום, בגודל בינוני
  5. 2 כפיות קורנפלור
  6. 2 כפות אבקת שמרי בירה
  7. 1 כפית כורכום
  8. 1 כפית מלח אטלנטי גס
  9. 1/2 כפית אבקת שום
  10. 1/4 כפית גרגירי חרדל, יבש
  11. 1 כוס מים
  12. ½1 כוסות חלב שקדים  (רצוי לא ממותק)
  13. 2 כפות שמן זית כתית מעולה

לציפוי פירורי לחם:

  1. 1 כוס פירורי לחם יבשים או פנקו
  2. ½ עד 1 כף שמן זית
  3. 1 כפית שמרי בירה
  4. חצי כפית מלח אטלנטי גס

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 190 מעלות, משמנים את התבנית עם מעט שמן זית.
  • את הפסטה שמים בתוך סיר עמוק עם מים מומלחים רותחים. בעוד הפסטה מתבשלת, שמים את כל חומרי הגבינה בבלנדר ומפעילים אותו על עוצמה גבוהה כחמש דקות. ברגע שהפסטה מוכנה, מסננים את המים (לא לשטוף).
  • בקערה גדולה, מערבבים את הפסטה עם ה"גבינה", ויוצקים מייד לתבנית שהכנו מראש. (זה נראה כאילו יש הרבה רוטב נוזלי – אך הפסטה תספוג את רובו!)
  • מערבבים בקערה קטנה את חומרי הציפוי ומפזרים על גבי התבשיל. מכסים בנייר כסף ואופים 17-18 דקות. לאחר מכן, מסירים את כיסוי נייר הכסף ואופים 5-7 דקות נוספות או עד שהציפוי נעשה חום-זהוב ופריך. הזהרו מאפייה ממושכת מדי.
  • מוציאים מתנור ומגישים בעודו חם, עם סלט בצד או ירקות לפי טעמכם.
  • טיפים! *לרגישים לגלוטן: אפשר להכין את המנה עם כרובית מאודה במקום הפסטה, ליצירת מנת כרובית מוקרמת. יוצא מעולה! {תודה לליאת נודל ארביב חסון על ההמלצה}. *ניתן להכין עם פסטה בצורת מרפקים {תודה לגלי}.

בתאבון!

לעוד מתכוני פסטה:

פסטה פנה ברוטב עגבניות ובזיליקום: לטרוף מהסיר! | פסטה פנה עם תרד ושעועית מש | אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות | ניוקי תרד ברוטב עגבניות | ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת | ספגטי "בולונז" טבעוני

מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “מאק-נו-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני

  1. פינגבק: ~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~ | Pink Lady

  2. פינגבק: פשטידת פסטה וגבינות טבעונית | יאמי

  3. פינגבק: ~ שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ ארוחה בסיר אחד: פתיתים, עגבניות ובזיליקום ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ קנלוני תרד ושמנת קשיו ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s