קנלוני תרד ושמנת קשיו

קנלוני תרד ושמנת קשיו

מי ראה את הסדרה "סופרנוס"? רק לאחרונה, אחרי 15 שנים, החלטתי לשבת ולראות את כולה. מה אני אגיד לכם… רק מבחינה קולינארית עליתי 20 קילו, ויש לי עוד כמה עונות לראות כך שבשלב כלשהוא, למשל – שמגיעים לעונה רביעית, מבינים שיש משהו במטבח האיטלקי ורצים להכין איזה קנלוני במילוי תרד ושמנת קשיו ביתית ברוטב עגבניות עשיר. הפעם הלכתי על מתכון שבניתי בעצמי, העיקרון הוא להשתמש בחומרי גלם הכי טריים שיש, ולקלף את העגבניות לפני הכנת הרוטב. תאמינו לי שזה ישתלם לכם 😉

קנלוני תרד ושמנת קשיו. צילום: הדס

מה צריך? {ל-4 מנות, זמן הכנה: שעתיים}

התבנית לפני הכניסה לתנור :)

התבנית לפני הכניסה לתנור 🙂

  1. 8 גלילי קנלוני

למילוי: 

  1. 425 גרם תרד טרי, קצוץ גס
  2. 250 גרם גבינת קשיו בסגנון שמנת ועגבניות מיובשות – לפי המתכון הזה
  3. 3 שיני שום, כתושות
  4. חצי אגוז מוסקט טרי, טחון
  5. 1 כפית מלח אטלנטי גס
  6. מעט פלפל שחור גרוס

לרוטב:

  1. 1 בצל רגיל, קצוץ
  2. 1 כפית מלח אטלנטי גס
  3. 7 {800 גרם} עגבניות בשלות מאוד, קלופות וחתוכות לריבועים גסים
  4. 2 שיני שום, פרוסות
  5. 4-6 עלי בזיליקום, קצוצים גס
  6. 1 כפית אורגנו, יבש
  7. מעט פלפל שחור
  8. מעט שמן זית לטיגון הבצל

איך מכינים?

  • מתחילים בהכנת תבנית לאפייה, וסידור הקנלוני עליה.
  • המילוי: בסיר גדול שמים את התרד הטרי עם מעט מים ומבשלים עד שכולו נעשה סמרטוטי. מעבירים למסננת ומגירים את הנוזלים, נותנים לו להתקרר עד שהרוטב יהיה מוכן.
  • הרוטב: מטגנים בשמן זית את הבצל עם המלח עד לשקיפות, מוסיפים את העגבניות, את השום והבזיליקום ומערבבים. לאחר רתיחה ראשונית מוסיפים את התבלינים ומכסים את הסיר לבישול ארוך על אש קטנה. בינתיים חוזרים למילוי… {אל תשכחו! יש לערבב מידי פעם את הרוטב בסיר}.
  • חוזרים למילוי: את התרד שהתקרר בצד סוחטים היטב עם הידיים, ממש להוציא לו את כל המיץ, נוצרו לי כדורים יפים של תרד אותם קיצצתי דק-דק עד כמה שיכולתי. מעבירים אותו לקערה גדולה, אליה מוסיפים את הגבינה, השום ומתבלים באגוז מוסקט, מלח ופלפל. מערבבים הכל היטב וטועמים, אם יש צורך לתקן תיבול, זה הזמן.
  • אל תשכחו לערבב את הרוטב, אם המרקם שלו הפך לממרח אחיד, אפשר לכבות את האש ולתת לו לנוח קצת.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות.
  • מילוי הקנלוני: לוקחים כפית קטנה מאוד, כזו שנכנסת לחור של הקנלוני {זה הסוד שלי – כך המילוי נעשה ביתר קלות ובזריזות ועם פחות כלים לשטוף בסוף}, לוקחים מהמילוי ופשוט דוחפים פנימה כפית אחת בכל פעם. שכל הקנלוני מלאים בתרד וגבינה, מוזגים 4 כפות מהרוטב בבסיס התבנית שהכנו מראש, מעל הרוטב מסדרים את הקנלוני, ומעליהם יוצקים את כל הרוטב שנשאר בסיר ומשטחים לשיכבה אחידה. את כולו. הרוטב אמור לכסות את כל הקנלוני, ועוד סנטימטר אחד מעל לפחות.
  • מכניסים לתנור ל-45-50 דקות או עד שאין כמעט נוזלים בתבנית. כשהוא מוכן נותנים לו להתקרר בתנור כרבע שעה לפני הזלילה, אחרת זו סכנת כוויה מרוב שזה לוהט.
  • אופציה להגשה: להזליף מעל רוטב טחינה, שמרי בירה וכמה טיפות טבסקו לחריפות.
  • טיפים! *על מנת למלא את צינורות הקנלוני בקלות, השתמשו בכפית הקטנה בקוטר מהצינורות, כך תוכלו למלא אותם בקלות ובמהירות ובמינימום ליכלוך, אפילו פחות משקית הזלפה {על זה ממליצים תמיד}. *אל תתעצלו לקלף את העגבניות, אומנם זה קצת מעצבן, אבל המרקם יהיה שונה לגמרי.

קנלוני תרד ושמנת קשיו. צילום: הדס

בתאבון!

לעוד מתכוני פסטה בבלוג: 

פסטה פנה ברוטב עגבניות ובזיליקום: לטרוף מהסיר! | מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני |  ניוקי תרד ברוטב עגבניות | ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת 

קנלוני תרד ושמנת קשיו. צילום: הדס

ועוד אחת לסיום:

קנלוני תרד ושמנת קשיו. צילום: הדס

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “קנלוני תרד ושמנת קשיו

  1. היי הדס,

    קודם כל, הבלוג שלך פשוט אלוף!!! את עושה עבודה נהדרת בגיוון של המתכונים ובכתיבת הוראות הכנה פשוטות! שמחה שגיליתי את הבלוג 🙂
    ובכל זאת – שאלה: לא מבשלים את גלילי הקנלוני לפני ההכנסה לתנור? ממלאים אותם כשהם קשים?
    תודה 🙂

    • היי שירי
      תודה רבה על המחמאה ❤ עשית לי את היום!
      לגבי שאלתך- אין צורך לבשל את הקנלוני לפני, ממלאים אותם כשהם קשים והבישול עם המילוי והרוטב מרכך אותם יופי טופי!

      בהצלחה,
      הדס 🙂

  2. שלום,
    אני לא אספיק להכין את גבינת הקשיו ואת הקלוני עד מחר.
    האם אפשר להשתמש בגבינת סויה בסגנון שמנת?

    תודה,
    עינת

  3. פינגבק: ~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~ | Pink Lady

  4. טוב, את חייבת לצלם לי בפעם הבאה! מה שסיפרת לי פה נשמע ממש ממש ממשששש טעים ויפה!
    תודה רבה לך ושבוע נפלא 🙂

    הדס

  5. חיפשתי מתכון טוב ללזניה (מדפי אורז) והיות ואני מכורה (כידוע 🙂 ) לבלוג שלך, מיד הגעתי לחפש אצלך. הכנתי את המתכון הזה בשינויים קלים (הוספתי לרוטב העגבניות את התרד חתוך דק יחד עם מעט דלורית ודלעת טחונות) וסידרתי את הלזניה עם דפי האורז וחציל קלוי בין רוטב העגבניות וגבינת הקשיו והעגבניות המיובשות. כרגיל, וואו!!!!! לא יודעת איך הייתי יכולה להשוויץ בבישול שלי בלעדייך 😉 תודה ❤

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s