מאפינס תפוחים ודבש תמרים או: ראש השנה 2013

מאפינס תפוחים ודבש תמרים

מאפינס תפוחים ודבש תמרים

עוד שניה מגיע ראש השנה ואיתו שנה חדשה מלאה באהבה והרפתקאות קולינאריות חדשות. הפעם החלטתי להכין מאפינס עם דבש תמרים ותפוחים, כיאה לשולחן החג ובכלל: מאפינס מקמח מלא עם תערובת תפוחי עץ מקורמלים בתוספת דבש תמרים שממתיק את כל החבילה.

מאפינס תפוחים ודבש תמרים

את המלית של התפוחים הכנתי במקור לשטרודל, נותרו לי שאריות במקרר ולא ממש ידעתי מה לעשות איתן. התפוחים עברו קירמול קצר על הגז, ואחר כך אפייה ארוכה על חום נמוך {140 מעלות} לשעתיים לפחות. אני מאמינה שניתן לדלג על השלב של האפייה, ולהכין את המאפינס עם תפוחים מקורמלים ללא אפייה. ניתן ורצוי להכין את המלית יום קודם.

מה צריך? {ל-11 מאפינס בינוניים}

בתבניות הסיליקון

בתבניות הסיליקון

  1. 1 כוס קמח מלא + 1/2 כוס קמח כוסמת מנופים
  2. 3/4 כפית מלח
  3. 1 כפית סודה לשתיה
  4. 1 כפית אבקת אפייה
  5. 1/4 כוס שמן קוקוס, מומס
  6. 1/2 כוס דבש תמרים/סילאן
  7. 3/4 כוס משקה שקדים
  8. 1 בננה בשלה, מעוכה
  9. 1 כפית תמצית וניל

למלית תפוחים: {שימו לב, זו כמות ל-2 שטרודלים מהמערוך המקפץ}

4-5 תפוחי עץ (גראנד סמית'), גדולים, קלופים וחתוכים לקוביות קטנות

  1. 1/2 כוס סוכר דמררה
  2. 1/2 כפית קינמון
  3. גרידת לימון מ-1/2 לימון
  4. מיץ מ-1/2 לימון
  5. 50 גרם צימוק ירוק טבעי, ללא סוכר
ניתן להמיר את המלית הזו בתפוח עץ אחד {גראנד סמיט'} חתוך לקוביות קטנות

לציפוי:

  1. מעט דבש תמרים
  2. מעט אבקת סוכר

אופן ההכנה:

  • המלית: מחממים את כל הרכיבים של המלית {למעט הצימוקים, אותם מוסיפים בסוף}, בסיר כעשר דקות עד שהסוכר נמס לגמרי. מסירים מהאש ומוסיפים את הצימוקים. מי שמעוניין לאפות אותם: להכניס לתנור בחום של 140 מעלות לשעתיים לפחות או עד שהנוזלים נעלמים לגמרי.
  • טיפ! אני ממליצה לדלג על שלב האפייה, הנוזלים מהתפוחים יהוו תוספת חשובה לרכות של התוצר הסופי.
  • המאפינס: מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מכינים את תבניות המאפינס, במקרה שלי אלו היו תבניות מסיליקון.
  • מערבבים את כל החומרים היבשים {קמח, מלח, אבקת אפייה וסודה לשתייה} בקערה גדולה, מוסיפים אליה את שאר הרכיבים הרטובים {שמן קוקוס, דבש תמרים, משקה שקדים, בננה מעוכה ותמצית וניל} עד שנוצרת תערובת בצק לא נוזלית מדיי.
  • יוצקים לתבנית המאפין כף אחת מהבלילה, מעבירים למרכז השקע בערך כף מתערובת תפוחי העץ המקורמלים, ומכסים בכף נוספת מהתערובת של המאפינס. חוזרים על הפעולה עם תבניות המאפינס הנותרות.
  • אופים כ-25 דקות עד שהם תפוחים ויפים וקיסם שננעץ במרכז המאפין יוצא יבש. מצננים כחצי שעה, מורחים מעל כל מאפין עם מברשת מסיליקון דבש תמרים, נותנים לו להספג במאפינס וממש לפני ההגשה מפזרים אבקת סוכר מעל.
מאפינס תפוחים ודבש תמרים

כך נראה המאפינס בפנים!

בתאבון!

לעוד מתכוני מאפינס:

מאפינס עם דובדבנים
מאפינס שוקולד ואוכמניות
מאפינס לוטוס קרמל, פקאנים ומקדמיה
מאפינס פרג ותותים

14 מחשבות על “מאפינס תפוחים ודבש תמרים או: ראש השנה 2013

  1. פינגבק: מאפינס של שוקולד, ריבת חלב וגנאש שוקולד | Pink Lady

  2. פינגבק: ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ מאפינס תותים טבעוני ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ גָאלֵט תפוחי עץ ואגוזים טבעוני ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: מאפינסופגניות ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ מאפינס שוקולד, ריבת חלב וגנאש שוקולד ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ מאפינס שוקולד ואוכמניות טבעוני ~ | Vegan Lady

  9. פינגבק: ~ כדורי אנרגיה: תמרים עם אגוזים ~ | Vegan Lady

  10. פינגבק: ~ מיני מאפינס שוקו-וניל ~ | Vegan Lady

  11. הי, זה בול המתכון שחיפשתי! ובדיוק קניתי מג'נטות סיליקון צבעוניות כאלו – כיף! 🙂
    שאלה – ניתן להמיר את הבננה בכחצי כוס רסק תפוחים? אני פשוט ממש לא אוהבת טעם של בננה בעוגות..

כתיבת תגובה