גָאלֵט טבעוני של תפוחי עץ ואגוזים

גָאלֵט תפוחי עץ ואגוזים טבעוני

לפני מספר חודשים חברה שלחה לי אתגר: "נראה אותך מכינה את המתכון הזה טבעוני!" כמובן ששמרתי את הקישור במועדפים עד שמצאתי לי זמן להתעסק בו ולראות איך מטבענים את הדבר הנפלא הזה שנקרא גָאלֵט. להפתעתי ולשמחתי, המאפה הזה קל מאוד וגם מהיר להכנה, ממליצה בחום לכל מי שרוצה להפתיע בקינוח מרשים, טבעוני וקל להכנה.

גָאלֵט עם קלתית מקמח כוסמין במילוי תפוחי עץ, אגוזי מלך ופקאנים מסוכרים.

גָאלֵט תפוחי עץ ואגוזים טבעוני

מה צריך? {לגלאט בקוטר 22.5 ס"מ}

לקלתית:

  1. 1 1/4 כוסות קמח כוסמין
  2. 1 כפית סוכר
  3. 3/4 כפית מלח
  4. 1/3 כוס שמן קוקוס, בטמפרטורת החדר
  5. 2 כפות חומץ תפוחים
  6. 2 כפות מים

למילוי:

  1. 1/2 כוס אגוזים: 1/4 כוס אגוזי מלך, 1/4 כוס פקאנים
  2. 6 כפיות סוכר
  3. 1 כפית נס קפה
  4. קמצוץ של מלח
  5. קורט ג'ינג'ר טחון
  6. קמצוץ קינמון טחון
  7. 2 תפוחי עץ גראנד סמיט, מגולענים ופרוסים לעובי 1/2 ס"מ

איך מכינים?

  • הקלתית: בקערה גדולה משלבים את הקמח המנופה, הסוכר והמלח. מוסיפים את שמן הקוקוס מעל תערובת הקמח. באמצעות אצבעות הידיים מעסים במהירות את שמן הקוקוס לתוך תערובת הקמח; מעבדים בידיים עד ששמן הקוקוס ותערובת הקמח משולבים באופן יסודי. בקערה קטנה, מערבבים יחד את חומץ התפוחים והמים. יוצרים במרכז תערובת הקמח גומה אליה שופכים את תערובת חומץ התפוחים; מערבבים בעזרת הידיים. תערובת הקמח תהיה מדובללת בהתחלה, אבל אם תשמרו על ערבוב ולישה עקביים תראו שהיא תתאחד לכדור בצק בסופו של דבר. לא ללוש יתר על המידה! עוטפים את הבצק בניילון נצמד ומעביר למקרר למנוחה של שעה לפחות או עד 3 ימים {הכנתי את הבצק לילה מראש}.
  • המילוי: במעבד מזון או במטחנת תבלינים, טוחנים את האגוזים עד שהם קצוצים גס {ניתן לקצוץ באמצעות סכין חדה}. בקערה קטנה, מערבבים את האגוזים עם הסוכר, הקפה, המלח, הג'ינג'ר והקינמון.
  • הרכבת הגלאט: מוציאים את הבצק מהמקרר. אם הוא קר מדי לרידוד (זה יכול לקרות אם הוא היה בקירור למשך הלילה), להשאיר אותו על השיש למשך חצי שעה, אם יש צורך, מוסיפים כף מים רותחים על מנת ללוש את הבצק בקלות. מקמחים את השיש, את המערוך ואת הבצק עם מעט קמח. מרדדים את הבצק לעיגול, מסובבים אותו מספר פעמים על השיש, כדי למנוע הידבקות, עד שהוא מגיע לעובי 1/2 ס"מ והוא בקוטר 32.5 ס"מ. (גאלט הוא מאפה סלחני, כך שאפשר "לעגל" מידות אלה). מעבירים את יריעת הבצק שרידדנו לתבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • בעזרת כף לוקחים את רוב תערובת האגוזים ומניחים במרכז של הבצק, משאירים גבול נקי של 5 ס"מ. משטחים את תערובת האגוזים לשכבה אחת. מסדרים את תפוחי העץ במעגל מעל האגוזים, אם יש מקום מניחים כמה פרוסות תפוח עץ במרכז. מקפלים את גבולות הבצק, בזווית, מעל תפוחי העץ, צובטים את הקצוות עם טיפת מים כדי לוודא שהם סגורים ולא יפתחו במהלך האפייה. מברישים את הבצק עם מעט סילאן או שמן קוקוס ומפזרים את תערובת אגוזי המלך שנותרה מעל תפוחי העץ.
  • מעבירים את הגאלט למקרר למשך 15 דקות, עד שהוא קר מאוד. בזמן זה, מחממים תנור לחום של 200 מעלות צלסיוס, כאשר התנור חם והגאלט קר, מכניסים את הגאלט לתנור ואופים במשך 20-25 דקות, עד שהחלק העליון מקבל צבע חום זהוב.
  • טיפים! *ניתן להכין עם פרי אחר: תותים, אפרסקים, אננס, אפרסמון. *רצוי להגיש חם עם קצפת {רצוי קוקוס} או גלידה. *ניתן להמיר את הקמח לקמח אחר שברשותכם. *שמן קוקוס הכרחי להכנת הבצק הפריך, אך גם שמן צמחי אחר כגון, זרעי ענבים, יכול לעשות את העבודה {אם בחרתם באופציה זו השתמשו באותה כמות של שמן, פלוס 2 כפת מים נוספות}. *הגָאלֵט שלי לא נשרף בצילומים – פשוט מרחתי עליו סילאן – וזה מה שנתן לו את הגוון החום כהה-קרמלי.

גָאלֵט תפוחי עץ ואגוזים טבעוני

בתאבון!

לעוד מתכוני תפוחי עץ:

קראמבל תפוחי עץ טבעוני | מיני פאי תפוחים וקרמל | מאפינס תפוחים ודבש תמרים או: ראשהשנה 2013 | מאפינס תפוח עץ עם חמוציות 

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “גָאלֵט טבעוני של תפוחי עץ ואגוזים

  1. פינגבק: ~ שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני ~ | Pink Lady

  2. הי הדס, הסתכלתי במתכון המקורי וראיתי שהדבר היחיד שלא טבעוני זו החמאה. בתמונה, המאפה אצלך נראה הרבה פחות פוטוגני מאשר במתכון המקורי. האם זו התוצאה של שימון בשמן קוקוס? ואם כן, אולי כבר עדיף מחמאה?
    כי המילוי נשמע לי מאד טעיםםם ואני רוצה שיצא יפה, אז אשמח לתשובה

    • היי אפרת,
      אני שיניתי כבמה דברים מהמתכון המקורי, השתמשתי בקמח שונה וגם בפרי אחר. אני משערת שבגלל זה יש שוני בתוצאה הויזואלית של המאפה ולא בגלל שמן הקוקוס.
      תרגישי חופשי להכין עם מחמאה, אני באופן אישי לא מכניסה אותה למטבח.

      בהצלחה!
      הדס
      🙂

  3. פינגבק: ~ קראמבל תותים טבעוני ~ | Pink Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s