קציצות של גזר ועדשים כתומות

קציצות עדשים כתומות עם גזר. צילום: הדס

"תכולת החלבון הגדולה של העדשים (כ-26%) הופכת אותן למרכיב תזונתי חשוב בעיקר במטבחים צמחוניים כגון המטבח ההודי." תודו שזה המון חלבון! אז החלטתי להכין קציצות עדשים כתומות עם גזר.

קציצות עדשים כתומות עם גזר. צילום: הדס

מה צריך? {ל-12 קציצות בגודל המבורגר}

  1. 2 כוסות עדשים כתומות
  2. 1 בצל סגול בינוני, חתוך לקוביות קטנות
  3. מעט שמן זית
  4. 3-4 עלי נענע, קצוצים
  5. 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות
  6. 1 כף כורכום
  7. 1 כפית פפריקה מעושנת
  8. מלח אטלנטי גס, פלפל גרוס
  9. רבע כוס פירורי פנקו מוזהבים
  10. 4 כפות טחינה גולמית

איך מכינים? {מומלץ לקרוא את אופן ההכנה במלואו לפני הכנת הקציצות}

  • שוטפים את העדשים במסננת עד שהמים נקיים. מעבירים לסיר עם מים {שיכסו כ-2 ס"מ מעל גובה העדשים}, מרתיחים על להבה גבוהה כ-15 דקות עד שהעדשים רכות. יש להשגיח על הסיר, להוציא קצף שיצוף לכם בסיר, ולערבב מדיי פעם. כשמוכן בדרגת רך מאוד, מסננים ושוטפים במי ברז. מניחים להתקרר ומעבירים לקערה גדולה.
  • תוך כדי בישול העדשים: מטגנים את הבצל במחבת קטנה עם מעט שמן זית ומוסיפים את הנענע, עד שהבצל מוזהב. מכבים את האש ומקררים מעט. מוסיפים לקערה הגדולה עם העדשים.
  • תוך כדי טיגון הבצל: את הגזר מכניסים לסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך מלא. מעבירים לקערה קטנה, מועכים עם מזלג ומוסיפים לקערה הגדולה של העדשים. אליה מוסיפים את פירורי הפנקו, התבלינים, והטחינה. מלבבים את העיסה עם הידיים. אל תחששו ללוש אותה כמו בצק.
  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות. על התבנית ניצור את הקציצות שלנו: לוקחים את הרינג ומרטיבים אותו במים, זה יעזור לקציצה להיפרד מהרינג אחרי שנכין אותה בתבנית. מניחים את הרינג בגודל הרצוי {הכנתי בגודל של המבורגר ממוצע}, מכניסים לרינג ככף וחצי מהתערובת ומועכים היטב עם כף בכל הצדדים עד שזה שטוח לגמרי, מוציאים בעדינות את הרינג וממשיכים לעשות כך לכל העיסה.
  • מברישים קלות שמן זית מעל הקציצות שלנו, מכניסים לתנור ל-10 דקות במדף התחתון, ואז לעוד 10 דקות במדף העליון. סה"כ 20 דקות אפייה בחום של 180 מעלות.
  • מוציאים את הקציצות מהתנור ומקררים כ-2 דקות, מגישים עם טחינה, חרדל, צ'ילי מתוק או קטשופ.
  • טיפים! *בשלב ליבוב הקציצות- שימו לב שאתם מגיעים למרקם נכון של בלילה, לא נוזלית ולא יבשה מדיי. במידה שהיא נוזלית- הוסיפו פירורי פנקו, במידה ויבשה- עוד טחינה תעזור. *ניתן להמיר את פירורי הפנקו במוצר זהה נטול גלוטן ואז המתכון כשר לפסח וגם מתאים לציליאקים. *ניתן להשתמש בשמן זרעי ענבים לטיגון הבצל. *ניתן ללבב את הקציצות בגודל סטנדרטי של המבורגר עם תבנית רינג או להכין בידיים בסגנון חופשי {ראו תמונה}.
קציצות עדשים כתומות עם גזר. צילום: הדס

קציצות בהכנה חופשית. יאמי!

בתאבון!

vegan-orange-lentil-patties-with-carrots

לעוד מתכונים בבלוג:

ריזוטו עם גזר ועדשים כתומות | כדורי גזר טבעוניים | לביבות בטטה ועדשים טבעוניות | קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים

48 מחשבות על “קציצות של גזר ועדשים כתומות

  1. במה אפשר להמיר את פירורי הפנקו? קמח שקדים יכול להתאים? אם לא אז אשמח למוצר ספציפי משום שלא מכירה מוצר זהה כפי שכתבת..

  2. פינגבק: שבוע בתמונות: 10-16 במאי - נועה סטרלינג - כותבת איתך ובשבילך

  3. פינגבק: צ'יפס בטטה | Pink Lady

  4. היי הדס 🙂 תודה על התגובה – אנסה ואעדכן..
    אני פשוט מעוניינת להוציא את הגלוטן מטעמי בריאות ולא מתחברת כל כך לתחליפי קמח למיניהם 🙂 מעדיפה כמה שיותר טבעי ומזין. אך אם לא תהיה ברירה אוסיף אותם.
    תודה 🙂
    יפית

    • יפית,
      מבינה אותך לגמרי בעניין הבריאותי 🙂 אשמח לדעת האם הצליח לך ללא הלחמים והקמחים למיניהם, כך שאוכל לעדכן במתכון שזו גם אופציה למי שמעוניין. ואל תשכחי לצלם ❤
      הדס 🙂

  5. היי הדס,
    האם ניתן לוותר לגמרי על כל פירורי לחם / פנקו או קמח מסוג כלשהו (רגיל/ קמח אורז/ חומוס וכו'..) ?
    האם העיסה יכולה להדבק על סמך טחינה , עדשים וירקות בלבד?
    תודה 🙂
    יפית

    • היי יפית,
      מעולם לא ניסיתי להשמיט את הלחם – כפי שהצעת. אני ממליצה לך לנסות להכין קציצה אחת בלי לחם או הקמח, ולראות איך הבלילה מתנהגת. אם זה לא הולך, נסי למצוא תחליפים אחרים.
      וחשוב לי לדעת- למה להשמיט אותם לגמרי? יש סיבה? או שאת רוצה לפשט את המתכון שיהיה יותר קל מבחינת מרכיבים?
      בהצלחה!

      הדס 🙂

  6. היי הדס,
    עשיתי מעט שינויים כך שבמקום נענע שמתי כוסברה והוספתי גם מעט כמון שמשתלב נהדר עם העדשים…
    יצא פשוט נפלא!
    תודה רבה על מתכון מעולה 🙂

  7. היי
    עשיתי את הקציצות בדיוק כמו במתכון והן יצאו נורא "מחניקות". נראה לי שלטחינה גולמית יש מרקם מאוד מייבש ומחניק. אולי כדאי להוסיף לה קצת מים ואז להוסיף לבלילה..? אולי אלטרנטיבה אחרת?

  8. פינגבק: שבוע בתמונות: 10-16 במאי | Feeling At Home

  9. פינגבק: ~ לביבות עדשים שחורות ובטטה ~ | Pink Lady

  10. פינגבק: ~ קציצות של ענני כרובית ~ | Pink Lady

  11. פינגבק: Most Wanted ~ חודש ינאר 2014 | Pink Lady

  12. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ~ | Vegan Lady

  13. היי מיכל,
    מדוע הזמנים היו לא נכונים לך? לא כתבת איך הכנת את הקציצות ומה לא היה בסדר מבחינת הזמנים, אז קשה לי להתייחס לשאלה זו.
    ההפרדה של הקציצות לא אמורה להיות קשה, אולי הקציצות שלך התייבשו בתנור? איזה גודל הכנת אותם? זה גם משפיע על אורך האפייה בתנור.
    אם הן התפוררו לך, כנראה שלא שמת מספיק טחינה {מה שמלכד את העיסה}.
    אני ממליצה תמיד להכין קציצה אחת על מנת לבדוק שהן טעימות ושהכל הולך טוב, ואז לאפות את כל השאר.

    יום נפלא,
    הדס
    3>

  14. שלום לך.
    הכנתי זאת אתמול לערב שבת.
    טעים מאד.
    אבל:
    1. הזמנים שכתבת רחוקים ממה שקרה לי.
    למרות שחיממתי את התנור.
    כל צד יצא לי כ-20-25 דקות.
    2. מדוע כל כך קשה להפריד את הקציצה מנייר האפייה, למרות ששימנתי אותו בשמן זית??
    3. חלקן מעט התפוררו לי, ופעלתי בדיוק לפי המתכון.
    אשמח אם תתייחסי ל-3 נקודות אלה.
    שבת שלום.

כתיבת תגובה