"תכולת החלבון הגדולה של העדשים (כ-26%) הופכת אותן למרכיב תזונתי חשוב בעיקר במטבחים צמחוניים כגון המטבח ההודי." תודו שזה המון חלבון! אז החלטתי להכין קציצות עדשים כתומות עם גזר.
מה צריך? {ל-12 קציצות בגודל המבורגר}
- 2 כוסות עדשים כתומות
- 1 בצל סגול בינוני, חתוך לקוביות קטנות
- מעט שמן זית
- 3-4 עלי נענע, קצוצים
- 2 גזרים בינוניים, קלופים וחתוכים לפרוסות
- 1 כף כורכום
- 1 כפית פפריקה מעושנת
- מלח אטלנטי גס, פלפל גרוס
- רבע כוס פירורי פנקו מוזהבים
- 4 כפות טחינה גולמית
איך מכינים? {מומלץ לקרוא את אופן ההכנה במלואו לפני הכנת הקציצות}
- שוטפים את העדשים במסננת עד שהמים נקיים. מעבירים לסיר עם מים {שיכסו כ-2 ס"מ מעל גובה העדשים}, מרתיחים על להבה גבוהה כ-15 דקות עד שהעדשים רכות. יש להשגיח על הסיר, להוציא קצף שיצוף לכם בסיר, ולערבב מדיי פעם. כשמוכן בדרגת רך מאוד, מסננים ושוטפים במי ברז. מניחים להתקרר ומעבירים לקערה גדולה.
- תוך כדי בישול העדשים: מטגנים את הבצל במחבת קטנה עם מעט שמן זית ומוסיפים את הנענע, עד שהבצל מוזהב. מכבים את האש ומקררים מעט. מוסיפים לקערה הגדולה עם העדשים.
- תוך כדי טיגון הבצל: את הגזר מכניסים לסיר עם מים ומבשלים עד לריכוך מלא. מעבירים לקערה קטנה, מועכים עם מזלג ומוסיפים לקערה הגדולה של העדשים. אליה מוסיפים את פירורי הפנקו, התבלינים, והטחינה. מלבבים את העיסה עם הידיים. אל תחששו ללוש אותה כמו בצק.
- מחממים תנור לחום של 180 מעלות. מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים קלות. על התבנית ניצור את הקציצות שלנו: לוקחים את הרינג ומרטיבים אותו במים, זה יעזור לקציצה להיפרד מהרינג אחרי שנכין אותה בתבנית. מניחים את הרינג בגודל הרצוי {הכנתי בגודל של המבורגר ממוצע}, מכניסים לרינג ככף וחצי מהתערובת ומועכים היטב עם כף בכל הצדדים עד שזה שטוח לגמרי, מוציאים בעדינות את הרינג וממשיכים לעשות כך לכל העיסה.
- מברישים קלות שמן זית מעל הקציצות שלנו, מכניסים לתנור ל-10 דקות במדף התחתון, ואז לעוד 10 דקות במדף העליון. סה"כ 20 דקות אפייה בחום של 180 מעלות.
- מוציאים את הקציצות מהתנור ומקררים כ-2 דקות, מגישים עם טחינה, חרדל, צ'ילי מתוק או קטשופ.
- טיפים! *בשלב ליבוב הקציצות- שימו לב שאתם מגיעים למרקם נכון של בלילה, לא נוזלית ולא יבשה מדיי. במידה שהיא נוזלית- הוסיפו פירורי פנקו, במידה ויבשה- עוד טחינה תעזור. *ניתן להמיר את פירורי הפנקו במוצר זהה נטול גלוטן ואז המתכון כשר לפסח וגם מתאים לציליאקים. *ניתן להשתמש בשמן זרעי ענבים לטיגון הבצל. *ניתן ללבב את הקציצות בגודל סטנדרטי של המבורגר עם תבנית רינג או להכין בידיים בסגנון חופשי {ראו תמונה}.
בתאבון!
לעוד מתכונים בבלוג:
ריזוטו עם גזר ועדשים כתומות | כדורי גזר טבעוניים | לביבות בטטה ועדשים טבעוניות | קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים
במה אפשר להמיר את פירורי הפנקו? קמח שקדים יכול להתאים? אם לא אז אשמח למוצר ספציפי משום שלא מכירה מוצר זהה כפי שכתבת..
אפשר בקמח שקדים
או בפירורי לחם ללג
פינגבק: שבוע בתמונות: 10-16 במאי - נועה סטרלינג - כותבת איתך ובשבילך
אבקש לדעת במה ממירים טחינה?
היי גאולה
מוזמנת להציץ פה ולבחור מה שמתאים לך:
שבת שלום,
הדס
היי,
לטעמי בקציצות יש יותר מדי כורכום – הורדתי חצי מהכמות והקציצות יצאו מצוינות!
היי
שמחה לשמוע שנהנת מהמתכון ומהקציצות!
ערב נעים,
הדס ❤
פינגבק: צ'יפס בטטה | Pink Lady
יש עדשים כתומות שלמות ויש שבורות, מה צריך למתכון הזה ?
היי סילבי,
לדעתי זה ילך עם שתי האופציות, אני משתמשת תמיד עם העדשים השלמות.
בהצלחה,
הדס 🙂
היי הדס 🙂 תודה על התגובה – אנסה ואעדכן..
אני פשוט מעוניינת להוציא את הגלוטן מטעמי בריאות ולא מתחברת כל כך לתחליפי קמח למיניהם 🙂 מעדיפה כמה שיותר טבעי ומזין. אך אם לא תהיה ברירה אוסיף אותם.
תודה 🙂
יפית
יפית,
מבינה אותך לגמרי בעניין הבריאותי 🙂 אשמח לדעת האם הצליח לך ללא הלחמים והקמחים למיניהם, כך שאוכל לעדכן במתכון שזו גם אופציה למי שמעוניין. ואל תשכחי לצלם ❤
הדס 🙂
היי הדס,
האם ניתן לוותר לגמרי על כל פירורי לחם / פנקו או קמח מסוג כלשהו (רגיל/ קמח אורז/ חומוס וכו'..) ?
האם העיסה יכולה להדבק על סמך טחינה , עדשים וירקות בלבד?
תודה 🙂
יפית
היי יפית,
מעולם לא ניסיתי להשמיט את הלחם – כפי שהצעת. אני ממליצה לך לנסות להכין קציצה אחת בלי לחם או הקמח, ולראות איך הבלילה מתנהגת. אם זה לא הולך, נסי למצוא תחליפים אחרים.
וחשוב לי לדעת- למה להשמיט אותם לגמרי? יש סיבה? או שאת רוצה לפשט את המתכון שיהיה יותר קל מבחינת מרכיבים?
בהצלחה!
הדס 🙂
היי הדס,
עשיתי מעט שינויים כך שבמקום נענע שמתי כוסברה והוספתי גם מעט כמון שמשתלב נהדר עם העדשים…
יצא פשוט נפלא!
תודה רבה על מתכון מעולה 🙂
היי שני,
כייף לשמוע על שינויים מבורכים כאלו! כמון זה תבלין נפלא בקציצות 🙂
חג שמח ושבת שלום,
הדס 🙂
הדס תודה,
הבנות שלי מוטרפות על קציצות העדשים….
היי גיל,
איזה תענוג לשמוע בשורה כזו, שיהיה לך חג שמח!
הדס 🙂
קציצות מעולות, אהובות על הפעוטות!
תודה רבה גיא!
שמחה לשמוע שגם פעוטות אוהבים אותן!
הדס
🙂
טעים ופשוט להכנה
תודה רבה:)
תודה יעל, איזה כייף לשמוע שנהנת 🙂
שבת שלום,
הדס
היי
עשיתי את הקציצות בדיוק כמו במתכון והן יצאו נורא "מחניקות". נראה לי שלטחינה גולמית יש מרקם מאוד מייבש ומחניק. אולי כדאי להוסיף לה קצת מים ואז להוסיף לבלילה..? אולי אלטרנטיבה אחרת?
היי אורית,
את יכולה להוסיף מעט מים כפי שכתבת או להמיר בתחליף אחר לקציצות: https://pinkhadas.wordpress.com/egg-substitutes-vegan-recipes/
בהצלחה!
הדס
הי
האם לדעתך יתאים להוסיף למתכון גם בטטה?
תודה
רונה
בטח רונה, בטטה יכולה להשתלב פה נהדר 🙂
בהצלחה ועדכני איך יצא!
חג שמח
הדס
פינגבק: שבוע בתמונות: 10-16 במאי | Feeling At Home
ניתן להחליף את פירורי הפנקו במשהו אחר?
היי נועה,
ניתן להמיר בפירורי לחם רגילים.
בהצלחה!
הדס
🙂
פינגבק: ~ לביבות עדשים שחורות ובטטה ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ קציצות של ענני כרובית ~ | Pink Lady
פינגבק: Most Wanted ~ חודש ינאר 2014 | Pink Lady
קציצות מעולות!!! תודה 🙂
תודה לך ליטל! 🙂
שבוע טוב,
הדס
פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ~ | Vegan Lady
היי הדס
האם יש לך רעיון במה אני יכולה להשתמש כדי להדביק את הכל במקום תחינה?
תודה
שרון
היי שרון,
נסי קצת קמח {מכל סוג שיש לך} מעורבב עם מים לסמיכות של "ביצה". סדר"כ קמח אורז מעולה במקרים כאלו או קמח חומוס.
בהצלחה!
הדס 3>
שלום
המתכונים שלך מאוד מוצלחים אבל מדוע אי אפשר להעביר אותם לגירסת הדפסה ללא תמונות?
תודה
היי קרני,
כרגע אין את האופציה הזו אצלי, אבל האתר עובר שידרוג בקרוב, וזה יהיה חלק ממנו.
יום נפלא,
הדס
3>
היי מיכל,
מדוע הזמנים היו לא נכונים לך? לא כתבת איך הכנת את הקציצות ומה לא היה בסדר מבחינת הזמנים, אז קשה לי להתייחס לשאלה זו.
ההפרדה של הקציצות לא אמורה להיות קשה, אולי הקציצות שלך התייבשו בתנור? איזה גודל הכנת אותם? זה גם משפיע על אורך האפייה בתנור.
אם הן התפוררו לך, כנראה שלא שמת מספיק טחינה {מה שמלכד את העיסה}.
אני ממליצה תמיד להכין קציצה אחת על מנת לבדוק שהן טעימות ושהכל הולך טוב, ואז לאפות את כל השאר.
יום נפלא,
הדס
3>
שלום לך.
הכנתי זאת אתמול לערב שבת.
טעים מאד.
אבל:
1. הזמנים שכתבת רחוקים ממה שקרה לי.
למרות שחיממתי את התנור.
כל צד יצא לי כ-20-25 דקות.
2. מדוע כל כך קשה להפריד את הקציצה מנייר האפייה, למרות ששימנתי אותו בשמן זית??
3. חלקן מעט התפוררו לי, ופעלתי בדיוק לפי המתכון.
אשמח אם תתייחסי ל-3 נקודות אלה.
שבת שלום.
נשמע טוב, רק מאיפה משיגים רינגים
היי אבנר,
רינג אפשר לרכוש בכל חנות של כלי מטבח/אפייה.
אפשר גם להכין בלי הרינגים, ולעשות בגודל של קציצות.
בהצלחה,
הדס 🙂
להיט!!! יצא מעולה, מתכון מדוייק וטעים בטירוף!
פולייי!!!
תודה רבה רבה רבה ❤
מתה עליך ועל הפרגון שבך }{
הדס
האם אפשר בלי פאנקו? בשל רגישות לגוטן?
היי עדן, כתבתי בטיפים למתכון {בהערה האחרונה בהוראות ההכנה תמיד יש טיפים ממני לקוראים}: ניתן להמיר את פירורי הפנקו במוצר זהה נטול גלוטן ואז המתכון כשר לפסח וגם מתאים לציליאקים.
אז כן! בהצלחה וספרי איך יצא לך 🙂
יום נפלא,
הדס ❤
תודה רבה! 🙂