צ'יפס בטטה

צ'יפס בטטה

הוא כתום, לוהט ואפילו מתיימר להיות בריא: צ'יפס בטטה אפוי בתנור. לפני שבועיים טעמתי במסעדה סלט שהוגש עם צ'יפס בטטה מעל. את הצ'יפס ההוא מכינים בטיגון, אני פשוט לקחתי מתכון שמצאתי בבלוג Chocolate Covered Katie והחלטתי לעשות אותו דומה אך שונה.

אז שנתחיל? הנה המצרכים הדרושים ל-4 מנות גדולות במיוחד:

  1. 4 בטטות בינוניות, קלופות ופרוסות לרצועות דקות עם קולפן ירקות
  2. 2 כפות שמן זית
  3. 2 כפיות אבקת קארי
  4. כפית אבקת שום

אופן הכנת המנה:

  • לאחר קילוף הבטטות משרים אותם 45 דקות בקערה עם מים, שלב זה הכרחי להפוך אותן ליותר קריספיים.
  • מחממים תנור לחום של 250 מעלות.
  • מסננים ומייבשים את הבטטות, מעבירים לקערה עם התבלינים ומערבבים היטב.
  • על תבנית מרופדת בנייר אפייה מעמיסים את הבטטות באופן שווה, לי יש טוסטר אובן לכן עשיתי את האפייה בשתי נגלות- אחרת הבבטות לא היו אפויות כראוי. שימו לב שלא שמתם שיכבה עבה מדיי, על מנת לא ליצור מצב שהשכבה העליונה נשרפת, והתחתונה נשארת raw.
  • לאחר 10 דקות מוציאים את התבנית ומערבבים את הבטטות היטב. ממשיכים לאפות כ5-10 דקות, תלוי בעוצמת התנור, עד שרצועות הבטטה הופכות קריספיות מעט.
  • עדיין לא הגעתי לרמה של צ'יפס קריספי, כנראה שזה נוצר רק בטיגון. אבל אמשיך לנסות ולדווח לכם כיצד מכינים אותם בדיוק לרמת הצי'פסיות האהובה, שהולכת נפלא עם איזו בירה קרה או וויסקי.
  • עידכון: על מנת להגיע לצ'יפס קריספי יש לאפות בתנור על חום נמוך – 100 מעלות בערך, כשעה, תלוי בתנור שלכם. תודה לאורלי מקבוצת בישול טבעוני בפייסבוק.

בתאבון!

לעוד מתכונים: תפוחי אדמה ובטטות בתנור | מרק בטטות קרמי טבעוני | קציצות גזר ועדשים כתומות

מודעות פרסומת

4 מחשבות על “צ'יפס בטטה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s