קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים

קציצות חוביזה וקינואה על מצע ממרח עדשים שחורות וכתומות

יש מי שיקרא למנה הזו לביבות, אני אומרת בחזרה: לא משנה איך קוראים לזה העיקר שיצא טעים ומשביע לא? בביקור האחרון אצל ההורים {עוגת שוקולד ליום הולדת} קיבלתי מאמא שלי חוביזה מבושלת עם בצל והרבה שום. את החוביזה היא קטפה בעצמה, אחרי שחפרתי לה ולאבא שלי על חוביזה חודשים: כמה זה בריא, זמין וקל למצוא בכל פינת גינה שהעשב גדל בה פרא. כל כך התרגשתי מהמחווה שלה, שהחלטתי להכין קציצות חוביזה עם קינואה מונבטת, שבמקרה היתה לי במקרר. התוצאה היתה הצלחה גדולה, כל מי שטעם אהב!

לקציצות

מה צריך?

  1. 2 כוסות בערך של חוביזה מבושלת עם בצל והמון שום {הסברים לעיל}
  2. כוס אחת קינואה {לפני הנבטה} מונבטת יממה בלבד
  3. 5 כפות גדושות קמח חומוס

איך מכינים?

  • מבשלים את הקינואה במים לכחמש עד עשר דקות. בגל שהן מונבטות הבישול מתקצר משמעותית
  • מערבבים בקערה את החוביזה והקינואה, מעבירים את התערובת בבלנדר מוט לכמה דקות טובות 
  • מוסיפים את קמח החומוס עד ליצירת מרקם קציצתי או עד שהתערובת הופכת סמיכה ונוחה לעשיית קציצות {לא נוזלי או מוצק מדיי}
  • מחממים תנור ל-180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה ומשמנים עם מעט שמן זית
  • יוצרים עיגולים מהתערובת, מניחים אותם בתבנית ומשטחים לצורת קציצה, מורחים במעט שמן מעל כל קציצה
  • מכניסים לתנור ל-10 דקות, מוציאים והופכים את הקציצות על הצד השני, ומכניסים ל-10 דקות נוספות
  • מוציאים מהתנור ונותנים להם להתקרר מעט, ומגישים עם ממרחים שונים: מיונז, עדשים, פסטו, קטשופ ועוד

לממרח עדשים

מה צריך?

  1. כוס עדשים שחורות/כתומות/ירוקות 
  2. מים לבישול
  3. 2 שיני שום
  4. כפית כורכום
  5. כפית כמון
  6. מלח ופלפל
  7. מעט טחינה {אופציונלי}
  8. מעט לימון סחוט {אופציונלי}

איך מכינים?

  • מבשלים את העדשים {אני השרתי אותם לילה קודם במים} עד לריכוך
  • בבלנדר מוט מעבדים את העיסה יחד עם התיבול, את הטחינה הוספתי לאחר שטעמתי מהממרח והרגשתי צורך בתיבול נוסף, לכן זה לא הכרחי אבל טעים ומוסיף המון לדעתי
  • ממליצה להוסיף קצת לימון סחוט
  • מעבירים לכלי עד לקירור מוחלט
  • זו תוספת נהדרת לכל ארוחה טובה, לא רק לקציצות 😉

קציצות חוביזה וקינואה על מצע ממרח עדשים שחורות וכתומות

בתאבון!

לעוד מתכונים טעימים: 

לביבות בטטה ועדשים טבעוניות | לביבות פראסה וחציל טבעוניות

מודעות פרסומת

23 מחשבות על “קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים

  1. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady

    • היי מילת,
      ההסבר הוא שקיבלתי את החוביזה אחרי בישול שלה מאמא שלי, אין לי מושג איך היא הכינה אבל זה פשוט למדי: תטגני קצת בצל ושום {כמויות לפי הטעם שלך}, תוסיפי את החוביזה לכמה דקות לאידוי קליל וזה מוכן.

      שיהיה בהצלחה וחג שמח,
      הדס
      🙂

  2. פינגבק: ~ קציצות של ענני כרובית ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ דלעת צלויה על מצע קינואה אדומה ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ ממרח גבינת טופו ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ ממרח מיונז טבעוני ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ רוטב פסטו טבעוני ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ קציצות גזר ועדשים כתומות ~ | Vegan Lady

  9. פינגבק: ~ דבש ענבים או: ראש השנה הוא רק תירוץ ~ | Vegan Lady

  10. פינגבק: ~ סלק עם רסק עגבניות על מצע קינואה ~ | Vegan Lady

  11. פינגבק: ~ קינואה עם חומוס, רימון ובזיליקום טבעוני ~ | Vegan Lady

  12. פינגבק: ~ קינואה אדומה עם דלעת צלויה ~ | Vegan Lady

  13. פינגבק: ~ קציצות ירקות שורש ללא גלוטן ~ | Vegan Lady

  14. פינגבק: ~ פלאפל ירוק עם פיסטוק טבעוני ~ | Vegan Lady

  15. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady Vegan Blog

  16. פינגבק: ~ קציצות תרד טבעוניות ~ | Pink Lady Vegan Blog

  17. פינגבק: ~ לביבות בטטה ועדשים טבעוניות ~ | Pink Lady Vegan Blog

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s