ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני

ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני

ממרח אגוזי לוז עם קקאו. כמה פשוט ככה קל, אני עדיין לא מבינה איך לא הכנתי את הנוטלה הטבעוני הזה קודם: הוא טעים, מזין ובריא וללא סבל {חוץ משטיפת הכלים אחרי}. את הממרח הזה הכנתי ללא סוכר וללא שוקולד, יש בו קקאו וסירופ מייפל אמיתי ואפילו שמן קוקוס מעולה. ההשראה למתכון מהבלוג של קייטי.

ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני

מה צריך? {ל-425 גרם ממרח שוקולוז טבעוני}

  1. 2 כוסות אגוזי לוז, 250 גרם
  2. 1/4 כוס קקאו
  3. 1/2 כוס מייפל, 125 מ"ל
  4. 1/2 כס משקה שקדים, 125 מ"ל
  5. 2 כפות שמן קוקוס מומס

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפייה, מניחים את האגוזים בשכבה אחת ומכניסים לתנור ל-10 דקות. כשמוכן משפשפים את האגוזים במגבת מטבח, עד שהם מתקלפים מעצמם.
  • מעבירים לבנדר עם שאר החומרים, אחד אחרי השני לפי סדר הופעתם במתכון, מבלנדרים תוך כדי ההוספה.
  • מעבירים לצנצנת מעוקרת ושומרים במקרר עד שבועיים.נהנים מהממרח על לחם, במתכוני עוגות, על ביסקוויטים, וכן סתם ככה בכפית כשמתחשק ממרח מתוק.
  • טיפים! *ניתן להוסיף קקאו לתוצאה יותר שוקולדית, או להוסיף יותר מייפל {או כל ממתיק אחר לטעמכם} לתוצאה יותר מתוקה, בסופו של דבר הטעם שלכם יקבע. *ניתן להמיר את שמן הקוקוס בשמן זרעי ענבים או כל תחליף צמחי אחר.

ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני

בתאבון! לעוד מתכונים עם שוקולד:

עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל | עוגיות מקדמיה ושוקולד צ'יפס או: שומעים את הקראנץ' | חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד | עוגת בננות, פקאן ושוקולד צ'יפס | מאפינס שוקולד ואוכמניות טבעוני | ריבת חלב טבעונית

מודעות פרסומת

11 מחשבות על “ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני

  1. פינגבק: מריחות מתוקות ובריאות – חלבה, אגוזי לוז וקקאו | דווקא טעים

      • פעם ראשונה שאני שומעת על השמן הזה, מעניין!
        אילו עוד דברים אפשר לעשות עם שמן זרעי ענבים? הוא מקביל לשמן זית? כלומר, אפשר להשתמש בו בטיגון, בישול וכיוצ"א?

        • היי סתיו,
          יש לשמן זרעי ענבים את היתרונות שלו לעומת שמן הזית, הוא מעולה לטיגון, מפני שטמפרטורת השריפה שלו גבוהה, הוא גם בלי נטול טעם כלל, כך שאפשר להשתמש בו למגוון בישולים {מתוק או מלוח}.

          שמחה שהייתי פה להכיר לך משהו חדש,
          שבת שלום,
          הדס
          🙂

        • היי סתיו!
          כל כך כייף לשמוע 🙂 לשמן הזה יש המון שימושים, הוא מככב אצלי במטבח אחרי שמן הזית 😉

          שבת שלום,
          הדס
          🙂

  2. בכמויות המייפל ומשקה השקדים כתוב גם רבע כוס, וגם 125 מ"ל. כוס סטנדרטית היא 250 מ"ל וכך 125 מ"ל הם חצי.
    אז הכוונה היא לרבע כוס, או לחצי?
    תודה.

  3. פינגבק: ~ מוס שוקולד טבעוני ~ | Vegan Lady

  4. פינגבק: ~ חומוס מסבחה ~ | Vegan Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s