~ עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל ~

עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל. צילום: הדס

כמעט בכל העולם חוגגים את חודש אוקטובר בהכנות לקראת ההלווין {Halloween}, ליל כל הקדושים שנחגג ב-31 לאוקטובר עם רדת החשיכה. חומר הגלם שבחרתי הפעם היא הדלעת, אותה מכינים להלווין כלפידים בוערים – חותכים צורות בצידה האחד ומכניסים לתוכה נר דולק. את המילוי הנפלא כמובן שמרוקנים ומשתעשעים בהכנת פאי דלעת, ועוד מנות מגוונות כמו קינוחים, סלטים, מאפים ואפילו פודינג! בקיצור, אם אתם טיפה יצירתיים תוכלו לשלב אותה בכל מתכון שתרצו.

הפעם הכנתי עוגיות דלעת עם שוקולד צ'יפס, גרעיני דלעת ושיבולת שועל וכהרגלי, כתבתי לכם מספר טיפים בסוף המתכון, אל תפספסו אותם.

עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל. צילום: הדס

מה צריך? {ל-28 יחידות}

חומרים יבשים:

  1. 1 ו-1/4 כוסות שיבולת שועל
  2. 1 ו-1/4 כוס קמח מלא או קמח כוסמין {אפשר גם לבן תופח}
  3. 1 כוס סוכר
  4. 1 כפית מלח
  5. 1 כפית קינמון
  6. 1 כף אבקת אפייה {אין צורך להשתמש באם מכינים עם קמח תופח}

חומרים רטובים:

  1. 1/2 כפית תמצית וניל
  2. 1 כוס מחית דלעת {מ-500 גרם בערך, דלעת טרייה}
  3. 1 כפית חומץ תפוחים
  4. 2-4 כפות שמן קוקוס מומס (או שמן זרעי ענבים}

תוספות:

  1. 1/2 כוס גרעיני דלעת קלויים
  2. 1/4 כוס שוקולד צ'יפס, מריר

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מכינים את תבנית האפייה עם תבניות סיליקון של מאפינס.
  • בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים היטב, מוסיפים אליהם את החומרים הרטובים ומערבבים לאיחוד, אליהם מוסיפים את התוספות ומקפלים למיזוג אחיד עד שנוצר לנו כדור בצק.
  • לוקחים כף אחת מהבצק, מכניסים לתבניות הסיליקון ומשטחים מעט. כך עושים עם כל הבצק שיש לנו.
  • מכניסים לתנור ל-15 דקות או עד שהן מוזהבות ומתקשות במעטה החיצוני. יש לקרר לטמפרטורת החדר לפני ההגשה, העוגיות מתמצקות יותר עם הקירור.
  • טיפים! *אם משתמשים בקמחים מלאים, יש צורך ביותר נוזל, קחו את זה בחשבון. *למי שאין תבניות סיליקון למאפינס: ניתן ליצור את העוגיות עם 2 כפות לגודל הרצוי ולשטח על תבנית מרופדת בנייר אפייה.

עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל. צילום: הדס

בתאבון!

לעוד מתכונים בבלוג:

מרק כתום | ריזוטו עם גזר ועדשים כתומות | קיש דלעת וטופו | קינואה אדומה עם דלעת צלויה | מרק דלעת ותפוחי אדמה

מודעות פרסומת

9 מחשבות על “~ עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל ~

  1. פינגבק: טבעוניות ומטריפות: עוגיות של שוקולד צ'יפס | Pink Lady

  2. פינגבק: עוגיות שוקולד צ'יפס של וגאנסקי | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ עוגיות שיבולת שועל ושוקולד ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ קראמבל תותים טבעוני ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ עוגת שמרים-שוקולד טבעונית של אמא ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ עוגיות אלפחורס טבעוניות ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ טארט תותים טבעוני ~ | Vegan Lady

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s