לביבות עדשים שחורות ובטטה

לביבות עדשים שחורות ובטטה

את המתכון הבסיסי למנה הזו לקחתי מראובן סעידוב בפייסבוק. שידרגתי אותו והוספתי עדשים שחורות, בצל, שום וטימין טרי. המנה הוגשה עם טחינה ביתית שהאיש שלי הכין, מקווה שתאהבו. לביבות עדשים שחורות ובטטה עם טימין.

מרכיבים:

  1. 3 בטטות בינוניות, קלופות וחתוכות לפרוסות
  2. כוס עדשים שחורות
  3. בצל קטן, קצוץ
  4. ראש שום, קלוף וכתוש
  5. חופן עלי טימין
  6. כף זרעי צ'יה טחונים
  7. מלח ים ופלפל גרוס
  8. כוס קמח
  9. מים
  10. כף אחת טחינה גולמית
  11. שמן לטיגון

איך מכינים?

  • משרים את העדשים השחורות במים רותחים, מניחים בצד. בינתיים ניתן לעשות את הפעולות הבאות במקביל:
  • קולפים את הבטטות וחותכים לפרוסות. מבשלים בסיר עם מים עד להתרככותן ומסירים מהאש. מסננים את הבטטות, מעבירים לקערה מועכים את הבטטות למחית באמצעות מזלג. שימו לב שהבטטות אינן "רכות" מדי.
  • במחבת עם שמן זית מטגנים בצל, שום וטימין עד להזהבה ואידוי, מרסקים עם מזלג את הכל לעיסה ומניחים בצד לקירור.
  • את העדשים השחורות מסננים ומעבירים לסיר מים רתחים {זה שבושלה בו הבטטה}. מבשלים עד להתרככות טובה, מסירים מהאש מסננים ומצננים.
  • מערבבים בקערה: את הבטטה, הבצל-שום-טימין-צ'יה והעדשים השחורות, מתבלים לפי הטעם שלכם {מלח ופלפל}.
  • מערבבים בקערה אחרת את הקמח והמים עם כף טחינה לקבלת מרקם סמיך אך נוזלי- מרקם מושלם לטמפורה.
  • יוצקים במחבת שמן, ונותנים לו לרתוח, בידיים רטובות יוצרים מהתערובת לביבות שטוחות וקטנות. טובלים את הלביבות בתערובת הטמפורה שהכנו, ומטגנים את הלביבות משני הצדדים – עד להשחמה קלה.
  • מגישים חם, עם טחינה ביתית.

בתאבון!

לעוד קציצות ולביבות:

קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים | לביבות פראסה וחציל טבעוניות | ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות | קציצות של ענני כרובית | קציצות גזר ועדשים כתומות | קציצות תרד טבעוניות

מודעות פרסומת

12 מחשבות על “לביבות עדשים שחורות ובטטה

  1. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady

  2. הכנתי ויצא טעים מאד, לצערי בלי התימין והציע כי לא היה.
    אבל אני משתדלת להימנע ממטוגן, יש לך רעיון איך להכין את זה ללא טיגון?
    תודה

    • היי ספיר,
      תודה! כייף לשמוע שאהבת ❤
      את יכולה להכין בתנור- למרוח על נייר אפייה מעט שמן זית, להניח את הקציצות ולמרוח מעט עליהן גם מהשמן. אחרי עשר דקות תהפכי אותן לצד השני. סה"כ 20 דקות, על חום 175 מעלות צליוז.

      בהצלחה!

      הדס
      🙂

  3. פינגבק: ~ קציצות של ענני כרובית ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ ספיישל חנוכה: לביבות תפוחי אדמה קלאסיות ~ | Vegan Lady

  5. פינגבק: ~ קציצות גזר ועדשים כתומות ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ פלאפל ירוק עם פיסטוק טבעוני ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: שותפות למטבח: מבצע אומץ | Pink Lady Vegan Blog

  8. פינגבק: ~ קציצות תרד טבעוניות ~ | Pink Lady Vegan Blog

  9. פינגבק: ~ קציצות חוביזה וקינואה על מצע של ממרח עדשים ~ | Pink Lady Vegan Blog

  10. טוב, ניסיתי..
    יצא לי משהו אחר לגמרי ממה שרואים בתמונה 🙂
    הפירהבטטה ועדשים היה נורא רך ושניסיתי לעשות לביבה כולה נהייתה מושי, בטבילה בקערת הקמח ומים היא בכלל טבעה ואיבדה צורה,
    ואז בטיגון נוצר לי מין גוש פירה (טעים), עם חלק חיצוני דביק שלא נראה בכלל כמו טמפורה..

    • איך הכנת את הפירה בטטה? יש צורך במעיכה במזלג בלבד, ולהרגיש שהמרקם לא נעשה יותר מדיי אוורירי, אחרת זה לגמרי יתפרק. תדאגי שיהיו קצת גושים בפירה, אצלי זה עבד יופי עם הבצל והשום המטוגנים שלדעתי הוסיפו לתערובת דביקות מסויימת.
      לגבי הטמפורה: זה אמור להיות לא נוזלי מדיי, שימי לב שיש לה מרקם צמיגי, תנסי אולי להכין אותה מראש ולהכניס למקרר {טוענים שקירור הבלילה עוזרת בתוצאה, אני מעולם לא ניסיתי את זה בקירור}.
      אני השארתי חלק מהבלילה בסוף הטיגון ועשיתי לפי המתכון של ראובן, בעירבוב הקמח עם הבלילה, זה יצא לי ממש "נוזלי" והלביבות התפרקו בטיגון.
      אני יכולה אולי לחשוב על הוספת טחינה לבלילה {במקרה שהיא יוצאת נוזלית מדיי} על מנת להדביק את הרכיבים.

      והעיקר- יצא לך טעים???

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s