מדיי פעם אני מכינה גם אוכל "רגיל" – לא רק קינוחים ומתוקים הם מנת יומי, אז הפעם אני משתפת אתכם במתכון קליל ופשוט לסלט ברוקולי חי, עם חמוציות ושקדים קלויים ברוטב שמנת קשיו ביתית. אחותי הקטנה העבירה לי את הרעיון לזלט ובמקור הוא כלל גם מיונז, כמובן שיש מיונז טבעוני, אבל התחשק לי גרסה יותר בריאה, אז החלטתי להכין את הסלט עם שמנת קשיו נהדרת, שבמקרה הכנתי באותו יום לפסטה ברוטב אלפרדו.
מה צריך?
- ברוקולי מפורק לפרחים {כולל הגזע, לסרטון} או ברוקומיני
- חופן חמוציות
- חופן שקדים פרוסים קלויים
לרוטב:
- 3 כפיות סוכר חום
- 6-10 כפות שמנת קשיו {הוראות הכנה למטה}
- מיץ מלימון אחד
- מלח אטלנטי, פלפל גרוס – לפי הטעם
איך מכינים?
- לשמנת קשיו: 1 כוס קשיו מושרה במים רותחים {לפחות שעה}, 1 כוס מים. מסננים את הקשיו מהמים הרותחים, מעבירים את הקשיו עם כוס מים {רצוי מינרלים} לבלנדר, מבלנדרים עד לקבלת מרקם חלק מאוד, זה לוקח כמה דקות – אבל ללא מרקם חלק השמנת לא תהיה טעימה. רצוי להוסיף 2 כפות פתית שמרי בירה {או כף אחת אם זו אבקה}.
- מניחים בקערה את הברוקולי, בצנצנת שמים את מרכיבי הרוטב ומערבבים היטב. שופכים את הרוטב על הברוקולי, מוסיפים את החמוציות והשקדים ממש לפני ההגשה.
בתאבון!
לעוד מתכוני סלטים בבלוג:
סלט טופו עם עגבניות ובצל סגול | סלט כרוב סגול, שרי ואבוקדו רענן עם נקטרינות | סלט תפוחי אדמה עם מיונז | סלט קינואה עם חומוס, רימון ובזיליקום
הוספתי קוביות תפוח
ואיך יצא רובי? 🙂
פינגבק: ~ סלט כתום של קינואה עם ורימון ~ | Pink Lady
במה ניתן להחליף את שמרי הבירה? (יש לנו צליאק)
היי מיה, אפשר פשוט להשמיט את שמרי הבירה.
שיהיה בהצלחה!
הדס
🙂
פינגבק: ~ חלב שקדים ~ | Vegan Lady