סלט כתום של קינואה עם ורימון

סלט כתום של קינואה עם ורימון

סלט כתום של קינואה עם ורימון

לפעמים מגיע יום שבו אין כוח לבשל, אלו הימים שנשאר קצת אוכל מאתמול במקרר, בקופסא יפה, מחכה שיעשו איתו משהו… אז היום הכנתי סלט אלוהי כזה, עם קינואה מבושלת {פלוס בצל וגמבה כתומה}, ובטטות ריחניות שאפיתי בתנור. מכל ה"סלט" הזה הכנתי סלט אליפות, טעים, מזין ומשביע במיוחד. אפשר כמובן לאכול את הסלט גם חם, באותו יום שהוא מוכן, אבל תדעו שיום אחרי כל הטעמים של התבלינים והשום פשוט מטריפים את החושים, אני ממליצה להכין כמות כפולה מהמתכון ולאכול יומיים רצוף את המנה הנפלאה הזו.

בואו לדעת הכל על בייקרי טבעוני בתל אביב

מה צריך?

לקינואה:

  1. 1/2 כוס קינואה
  2. 1/2 בצל, קצוץ
  3. 1/2 גמבה כתומה, חתוכה לקוביות
  4. מעט מלח אלנטי גס
  5. מעט פלפל שחור גס
  6. מעט אגוז מוסקט טחון
  7. מעט שמן זית
  8. חופן פטרוזיליה, קצוצה
  9. 2 כוסות מים

לבטטות בתנור:

  1. 4 בטטות קטנות, שלמות
  2. ראש שום שלם
  3. מעט שמן זית
  4. מעט מלח אטלנטי גס
  5. מעט פלפל שחור גס
  6. כף חרדל דיז'ון
  7. כף סילאן
  8. 3 כפות מים

לסלט:

  1. חופן פטרוזיליה קצוצה
  2. 2 כפות טחינה גולמית
  3. גרגירי רימון, מחצי רימון בערך
  4. חופן גרעיני דלעת
  5. מעט שמן זית

איך מכינים?

  • את הקינואה: בסיר בינוני מטגנים את הבצל {עם מעט שמן זית} עד לשקיפות. מוסיפים את הגמבה ומטגנים עוד 3 דקות תוך כדי עירבוב. מוסיפים את הקינואה לסיר ומערבבים נמרצות, מוסיפים 2 כוסות מים {רגילים} ומביאים לרתיחה. מנמיכים את האש ומוסיפים את התבלינים, למעט הפטרוזיליה. וממשיכים לבשל עד שהקינואה שקופה לגמרי והמים מתאדים לחלוטין, מוסיפים את הפטרוזיליה, מערבבים היטב ומכסים את הסיר לחמש דקות.
  • את הבטטות: מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מר]דים תבנית לתנור בנייר אפייה, את הבטטות שוטפים היטב, מניחים על התבנית, מפזרים מעל את שמן הזית, המלח והפלפל. את החרדל, הסילאן והמים מערבבים בקערה קטנה לאיחוד טעמים, ושופכים בעדינות על הבטטות {בנדיבות!}. מעבירים את התבנית לתנור, ומחכים שעה. מוציאים את הבטטות מהתנור ומצננים בצד {או שומרים במקרר בקופסא אטומה}.
  • ניתן לאכול את המנות כמו שהן, חמות ומלאות עסיסיות וריחות. אני טעמתי אותן בשני המצבים {חם וקר} וזה טעים מאוד איך שלא תבחרו.
  • לסלט: בקערה גדולה מערבבים את הקינואה והבטטות {אני חתכתי אותן לקוביות קטנות} הוספתי פטרוזיליה, רימון, טחינה גולמית, גרעיני דלעת ומעט שמן זית. מגישים מיד 🙂

בתאבון!

סלט כתום של קינואה עם ורימון

לעוד מתכוני סלטים בבלוג:

סלט ברוקולי, חמוציות ושקדים קלויים בשמנת קשיו | סלט טופו עם עגבניות ובצל סגול | סלט כרוב סגול, שרי ואבוקדו רענן עם נקטרינות | סלט תפוחי אדמה עם מיונז | סלט קינואה עם חומוס, רימון ובזיליקום

מודעות פרסומת

6 מחשבות על “סלט כתום של קינואה עם ורימון

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s