מנת ספגטי תמיד מעניקה סוג של נחמה, אני לא יודעת אם זה הפחמימות או שזה הרגל שלי, אבל אוכל איטלקי ובעיקר ספגטי זו אהבה גדולה אצלי במטבח.
לפני זמן מה הכנתי ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני, שאולי נראה דומה אך לא מזכיר את הנוכחי בטעמים שלו, ממליצה לכם לנסות את שניהם בהזדמנות הקרובה.
מה צריך?
- 250 גרם ספגטי, חצי חבילה
- 2 כפות שמן זית
- 1 בטטה בינונית, חתוכה לקוביות
- 1 תפוח אדמה בינוני, חתוך לקוביות
- 1 בצל סגול, מקולף וחתוך לקוביות
- כוס ממרח שמנת טופו
- קורט מלח גס
- קורט פלפל טחון
- קורט אגוז מוסקט טחון
איך מכינים?
- ממלאים סיר לספגטי במים, בינתיים עד שהמים ירתחו נכין את הרוטב
- מחממים מחבת על להבה קטנה, שמים את שמן הזית ואת הבצל לטיגון קצר מאוד, מוסיפים את הבטטה ותפוח האדמה, מערבבים ומכסים
- ממשיכים לבשל באידוי עם מכסה סגור עד שהירקות רכים אבל לא סמרטוטיים, אם יש צורך ואין נוזלים – אל תהססו ותוסיפו קצת מים למנוע מהתחתית להשרף
- כשהירקות מוכנים מוסיפים את השמנת מערבבים ומתבלים, מחממים עוד כחמש דקות לאיחוד טעמים ומכבים את האש
- בינתיים המים רתחו בסיר המים, הכנסנו את הספגטי, אני נוהגת לבצוע את הספגטי לחצי, אבל זה לא חובה
- מוסיפים למים קורט מלח וממשיכים לבשל עד שנעשה אל-דנטה, רך מבחוץ ובפנים טיפה קשה. לוקח כעשר דקות בערך
- מסננים את הספגטי מהמים, ומוסיפים אותו למחבת עם הרוטב, מערבבים
- מדליקים את הגז, להבה קטנה ומחממים כחמש דקות עד לאיחוד מלא של הטעמים
- טועמים ומתקנים תיבול אם יש צורך
לעוד מתכוני פסטה:
~ ספגטי ברוטב שמנת בטטה ובצלי שאלוט טבעוני ~
~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~
בתאבון!
פינגבק: ניוקי תרד וערמונים | Pink Lady
פינגבק: ~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ ארוחה בסיר אחד: פתיתים, עגבניות ובזיליקום ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ קנלוני תרד ושמנת קשיו ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ ניוקי תרד וערמונים ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ ניוקי תרד ברוטב עגבניות ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ פוטטוס פריכים כמו במקדונלדס ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ אפויים בתנור: תפוחי אדמה ובטטות עם עשבי תיבול ~ | Vegan Lady