~ ממרח גבינת סויה ~

ממרח גבינת טופו

מתכון קל ופשוט שמביא תוצאה נהדרת לממרח שמנת על בסיס חלב סויה. את הטעם אתם בוחרים עם אופציות אין-סופיות לשמנת: שום שמיר, זיתים, עגבניות מיובשות, פלפלים קלויים וכן הלאה.

קרדיט למתכון שייך לישי, מקבוצת המתכונים הטבעוניים בפייסבוק, ולנטלי, שרק שידרגה עם כל מיני טיפים נפלאים.

מה צריך?

לגיבון:ממרח שמנת טופו

  1. 2 ליטר חלב סויה
  2. 3 לימונים
  3. 3/4 כוס מים רותחים

לתיבול:

  1. 1 שן שום 
  2. 1/2 כפית מלח

לתוספת: {כמויות לפי טעמכם האישי}

  1. זיתים שחורים/ירוקים
  2. שום שמיר
  3. פלפלים קלויים
  4. עגבניות מיובשות

איך מכינים?

  • הכינו את כל המצרכים למתכון מראש, כך סדר הדברים יראה לכם הגיוני וזורם יותר, תודה לנטלי על הטיפ!
  • מחממים את משקה הסויה בסיר רחב על להבה גבוהה, עד סף רתיחה ומכבים את האש. בינתיים מערבבים את מיץ הלימון עם המים הרותחים. בוחשים בתנועה סיבובית את הסויה ומוסיפים בהדרגה כשליש ממיץ הלימון המהול לתוך המשקה המסתובב, ממתינים שהמשקה יפסיק להסתובב ומפזרים מלמעלה בעזרת כף עוד כשליש מהמיץ. מכסים לחמש דקות, פותחים ומפזרים בכף את שארית מיץ הלימון. מכסים שוב ל- 15 דקות. עכשיו חלבוני הסויה צריכים להיות מגובנים לפירורי "גבינה" בתוך מים צהבהבים שקופים.
  • לוקחים סיר גדול, מעליו מניחים מסננת גדולה ומעליה פורסים טיטול מבד, כזה שתמצאו בכל בית עם ילדים קטנים. מרטיבים את הבד במעט ממי הסויה וממשיכים לצקת למסננת עם הבד את מי הגבינה עם פירורי הסויה. אוספים את קצוות הבד, מסננים וסוחטים כמה דקות את הסויה, עד שכשמערבבים קצת בתוך החיתול עם מזלג זה כבר גבינתי, ולא מיימי. אל תפחדו לסחוט יתר על המידה, תמיד תוכלו להוסיף בחזרה את מי הגבינה שנותרה בקערה.
  • התיבול: מעבירים את הממרח לכלי לבלינדור ומוסיפים שן שום אחת וחצי כפית מלח, אני הוספתי לממרח 4 שיני שום ויצא חריף אש, אז בזהירות עם השום הטרי, במיוחד אם אתם לא אוהבים חריפות גבוהה באוכל שלכם. 
  • התוספת: מעבירים את הממרח לקערה, מוסיפים זיתים ומערבבים עם כף, לתת לגבינה לילה שלם במקרר.
  • טיפים! *חשוב מאוד לבלנדר בעוצמה הכי גבוהה עד שזה נהיה קטיפתי ולא גרגרי. *ניתן להכין עם הממרח כל דבר שדורש שמנת או גבינה: פשטידות, פסטות, סלטים, סנדוויצ'ים.

בתאבון!

לעוד מתכונים בבלוג:

חומוס מסבחה | ריבת חלב טבעונית | גבינת שמנת שום-שמיר {ע"ב טופו} | ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני | ממרח מתוק-מלוח: קרמל תפוחים | ממרח פסטו טבעוני | מיונז טבעוני | ממרח עדשים | דבש ענבים

 

מודעות פרסומת

20 מחשבות על “~ ממרח גבינת סויה ~

  1. פינגבק: גבינת טופו בסגנון שמנת עם שום-שמיר | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ גבינת קשיו בסגנון שמנת עם בזיליקום או עגבניות מיובשות ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ שקשוקה טבעונית ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ ממרח מיונז טבעוני ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ רוטב פסטו טבעוני ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ חומוס מסבחה ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ ריבת חלב טבעונית ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ גבינת טופו בסגנון שמנת עם שום-שמיר ~ | Vegan Lady

  9. פינגבק: ~ דבש ענבים או: ראש השנה הוא רק תירוץ ~ | Vegan Lady

  10. פינגבק: ~ ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת ~ | Pink Lady Vegan Blog

  11. שלום לך,
    תודה לכל המתכונים שאת מעלה.
    יש לי שאלה בקשר לחלב הסויה – האם חייב להיות חלב קנוי או גם חלב מייצור עצמי?
    תודה!
    חדוה

    • היי חדוה,
      אפשר בהחלט לעשות עם חלב בייצור עצמי, אפילו עדיף.
      איך את מכינה את החלב? אני אשמח למתכון 🙂

      תודה רבה,
      הדס

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s