פסטות מתקבלות במטבח שלי באהבה רבה, אני זוכרת שבתור ילדה קטנה היה זה הדבר הראשון שלמדתי לבשל, כך שאני שומרת לפסטה פינה חמה מאוד בלב.
כמעט בכל ווריאציה היא באה לי טוב: פסטה ברוטב שמנת, עם "בולונז", או עם שעועית מאש.
מה צריך?
- בצל לבן גדול
- ראש שלם של שום
- 3-4 עגבניות גדולות בשלות מאוד
- 10 עגבניות שרי
- חבילת רסק עגבניות
- חופן גדול של בזיליקום טרי
- כפית בזיליקום יבש
- כפית פפריקה אדומה מתוקה
- מלח גס, פלפל גרוס
אופן ההכנה:
- חותכים את הבצל לרצועות חצי-עגולות, מכניסים לסיר רחב וכבד, עם מעט מלח גס ומכסים עם המכסה
- חותכים את השום לפרוסות ומוסיפים לסיר, חותכים את העגבניות לקוביות בינוניות ומוסיפים לסיר, נותנים לזה להתבשל בבישול ארוך על הגז, אש קטנה.
- בינתיים מכינים את הפסטה פנה, ממלאים סיר במים רותחים, מוסיפים לו מעט מלח גס, מחכים עד רתיחה ואז מכניסים את הפנה למים החמים. מבשלים 10-12 דקות, ממשיכים עם הרוטב בינתיים
- מוסיפים לסיר את הרסק ומערבבים טוב, מכסים וממשיכים בבישול
- בינתיים מסננים את הפסטה ומוסיפים לסיר הרוטב את הפפריקה, הבזיליקום היבש וזה הטרי
- מערבבים ומעבירים את הפסטה לסיר של הרוטב, מערבבים היטב ומגישים חם!
בתאבון!
יצא קטלני,ממש טעים.
תודה רבה, גלית! שמחה שאהבת ❤
יום נפלא,
הדס 🙂
פינגבק: ניוקי תרד וערמונים | Pink Lady
פינגבק: חמוצים בצנצנת: עגבניות ירוקות לא-מטוגנות | Pink Lady
פינגבק: ~ פסטה פנה עם תרד ושעועית מש ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ ארוחה בסיר אחד: פתיתים, עגבניות ובזיליקום ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ קנלוני תרד ושמנת קשיו ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ מאק-אנד-צ'יז: מקרוני וגבינה טבעוני ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ אטריות סובה ברוטב אלפרדו פטריות ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ ניוקי תרד וערמונים ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ חמוצים בצנצנת: עגבניות ירוקות לא-מטוגנות ~ | Vegan Lady