יש לי חברים מכל הסוגים. יש לי כאלו יפים וכאלו יפים פחות, ויש גבוהים וגבוהים פחות, אבל כולם פשוט מדהימים בכל מה שקשור לטבעונות ולדרך החיים שבחרתי ללכת בה. אחת מהן היא עירית, והיא תמיד יודעת לפנק אותי כשאני מתארחת אצלה, בפעם האחרונה היא הכינה לנו פוטטו צ'יפס {מקדולנדס' סטייל, רק ששם הם מכינים אותו עם מיונז ואין לי מושג מדוע}. כך שמהיום את הפוטטו אני מכינה רק בבית. אז אחרי שעירית לימדה אותי את ההכנה הקלה, חיפשתי מתכון ממש פשוט בלי יותר מדיי מרכיבים שיתאים למטבח הקטן שלי. כך יצא שאת ההשראה למתכון הקליל הזה קיבלתי גם מהבלוג של חברות מבשלות.
בכלל, אספר לכם אנקדוטה קצרה: בזמן היותי סטודנטית עבדתי במקדונלדס', לא אלאה אתכם בפרטים, רק שתדעו שהייתי צורכת על בסיס יום-יומי חלק גדול מהתפריט, בואו נגיד, שבריאות ואני לא היינו חברים טובים באותה תקופה. אבל זהו, סודי נחשף, עבדתי במקדונלדס' פלוס ארוחה מזינה מהתפריט על בסיס יומי. עכשיו אפשר לגשת למלאכה ולהכין אותם בגרסת הויגן-ליידי סטייל: פוטטוס {כמו במקדונלדס} פריכים ונימוחים בתיבול מושלם עם קטשופ בייתי.
מה צריך? {ל-2
- 6 תפוחי אדמה קטנים, חצויים לאורך לפלחים של רבעים
- חצי כוס שמן זית {או פחות}
- מעט מלח גס אטלנטי
לציפוי:
- חצי כוס קמח חומוס/תפוחי אדמה/תירס
- 2 כפות אבקת שום/בצל
- 1 כפית פפריקה מתוקה
- מעט פלפל גרוס
איך מכינים?
- את פלחי תפוחי האדמה מכניסים לסיר עם מים מהברז, מרתיחים את המים וממשיכים לבשל עד חצי שעה או עד שהם רכים אך לא מתפוררים. שימו לב! לא להפוך את תפוחי האדמה לפירה. לאחר שמוכנים – מסננים ומניחים לקירור בצד.
- מחממים תנור לחום של 220 מעלות, מרפדים תבנית בנייר כסף ומשמנים אותה עם שמן זית. אני השתמשתי במברשת סיליקון על מנת להבריש את התבנית בשמן והיא תשמש אותי גם לשלב מאוחר יותר.
- מערבבים את כל מרכיבי הציפוי בקערה גדולה, מכניסים את תפוחי האדמה, פלח אחד אחרי השני, לקערה בה ערבבנו את מרכיבי הציפוי. בעדינות מגלגלים כל הפלחים בתערובת – ומניחים על התבנית.
- מכניסים לתנור ל-45 דקות. אחרי 10 דקות יש להפוך את הפלחים על מנת שיקבלו את הקריספיות מכל הצדדים. אחרי 10 דקות נוספות מברישים את הפלחים בתבנית בשמן זית הנותר, מפזרים מעל הכל מלח אטלנטי וממשיכים באפייה עד שהם קריספיים מבחוץ ורכים ונימוחים מבפנים.
- מוציאים מהתנור לצלחת הגשה, נותנים להם 10 דקות קירור, ואוכלים בהנאה עם הרוטב האהוב עליכם. הפעם הכנתי רוטב עגבניות בייתי סטייל קטשופ, שהיה נהדר.
- טיפים! *בחרתי תפוחי אדמה מהזן האדום וגם מהרגיל, בגודל 5 ס"מ בערך, קטנים ושובבים. *ניתן להכין מתפוחי אדמה גדולים יותר, כך זמן ההכנה של הפוטטו ישתנה, אני בחרתי בגודל קטן. *כמות שמן הזית תלויה בכם – ניתן להשתמש גם בשמן-ספריי למי שרוצה להמעיט בכמויות. *שימו לב לגודל תפוחי האדמה, ככל שהם קטנים יותר- זמן הבישול והצלייה בתנור מתקצרים!
בתאבון!
לעוד מתכונים עם תפוח אדמה:
אפויים בתנור: תפוחי אדמה ובטטות עם עשבי תיבול | ספגטי עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת | גראטן תפוחי אדמה ובטטות | סלט תפוחי אדמה עם מיונז | מרק דלעת ותפוחי אדמה
הי אם אין לי אבקת שום ניתן להשתמש גם בשום רגיל?
היי רוני
בהחלט ניתן להשתמש בשום טרי, פשוט לכתוש אותו היטב – זה אמור לצאת יותר טעים אפילו 🙂
בהצלחה,
הדס ❤
כשמכניסים לתנור יש צורך לכסות את התבנית בנייר כסף!?
מה חום התנור שצריך להיות?
היי שני
אין צורך לכסות את התבנית.
לגבי החום- 180 מעלות.
בהצלחה ןחג שמח,
הדס ❤
שלום יסמין,
אתמול ניסיתי להכין את הפוטטוס, אבל כשהגעתי לשלב של הציפוי, הקמח בשלב מסוים של האפייה נשאר דבוק לתפוחי האדמה ולא נאפה.. בשלב מסוים הייתי צריך לכבות את התנור כי תפוחי האדמה כבר החלו להישרף ואיתם גם ציפוי השום.. לתפוחי האדמה היה טעם של קמח ובסופו של דבר נאלצתי לזרוק הכל לפח
אשמח לשמוע מה לדעתך השתבש,
תודה רבה,
אושר
היי אושר,
קודם כל- אם את רואה שמשהו הולך להישרף… כבי את התנור מראש אין צורך לשרוף סתם אוכל.
בנוגע למתכון עצמו- לא כתבת איך הכנת את הציפוי, האם השתמשת בקמח חומוס? אני ממליצה לטעם את תערובת הקמח לפני שמתחילים להכין את המתכון, כך אם משהו לא מסתדר זה הזמן לתקן.
כעיקרון מה שכתבת ש"הקמח נשאר דבוק לתפוחי האדמה"- זה מה שאמור לקרות כדי לקבל את המרקם הרך בפנים והקריספי בחוץ.
מקווה שעזרתי,
הדס 🙂
{הא, ואגב, קוראים לי הדס ולא יסמין, אבל יסמין זה שם מקסים בעיני}
נשמע טוב..אדווח איך יצא.
היי דוד,
בהצלחה רבה מחכה לעידכונך 🙂
הדס ❤
היי,
על איזה קמח את הכי ממליצה לציפוי?
אני פוחדת שקמח חומוס ישאיר קצת טעם לוואי, וקמח תירס יש לי רק עבה, כזה שמכינים ממנו פולנטה. זה יתאים?
תודה רבה:)
היי יסמין
נראה לי שפולנטה לא ילך, צריך קמח דק. נסי קמח אורז או קמח טפיוקה או פשוט קמח רגיל {מחיטה}.
בהצלחה!
הדס 🙂
יצא מעולה!! תודה רבה 🙂
היי גילי,
כייף לשמוע, תודה רבה לך 🙂
זה באמת אחד המתכונים הכי שווים אצלי בבלוג 😉
שבת שלום,
הדס 🙂
ממש כמו מקדונלדס! הילדים טרפו..תודה. אפשר מתכון לקטשופ ביתי?? תודה רבה
היי,
שמחה שאהבת!
לי באופן אישי אין מתכון לקטשופ בייתי, אבל יש ברשת כמה טובים 🙂
בטוחה שתצליחי למצוא 🙂
בהצלחה!
הדס
פינגבק: Most Wanted ~ חודש ינאר 2014 | Pink Lady
בהחלט המתכון הבא שלי… נראה טעים.
אדווח אם אכן יצא דומה 😉
🙂 מחכה לעידכון! אם תרצי את מוזמנת לשתף בעמוד: https://www.facebook.com/veganlady.me
ושוב, שבוע מצוין,
הדס
מעולה
כייף לשמוע,
תודה רבה!
הדס
פינגבק: ~ פאייה טבעונית ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ מרק דלעת ותפוחי אדמה ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ סלט תפוחי אדמה עם מיונז טבעוני ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ גראטן תפוחי אדמה ובטטות טבעוני ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ ספגטי טבעוני עם תפוחי אדמה ובטטה ברוטב שמנת ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ אפויים בתנור: תפוחי אדמה ובטטות עם עשבי תיבול ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ שניצל סייטן עם פירה בטטות ותפוחי אדמה ~ | Vegan Lady