~ מיני פאי תפוחים וקרמל ~

מיני פאי תפוחים וקרמל. צילופ: הדס

בתקופה האחרונה יש לי אהבה חדשה במטבח ובאפייה: מיני-פאי. כאלו קטנים ומתוקים, בגודל של שני ביסים או שלושה לכל היותר, טעימים, נוחים לנשנוש בידיים, וניראים פשוט נהדר להגשה בכל אירוע. אז אפיתי מיני פאי מקמח כוסמין במילוי קרמל תפוחים משגע ומעל תפוחים מקורמלים.

 בעקבות פוסט בקבוצה בישול טבעוני, התחקתי אחר הבסיס לפאי {קראסט} שיהיה גם פריך וגם קל להכנה. גלי לופו אלטרץ פירסמה את המתכון לפאי תפוחים, החלטתי להשתמש במתכון הנפלא שלה לקראסט ואת ההמשך יצרתי בעצמי ממרכיבים זמינים במקרר: קרמל התפוחים שהכנתי לפני כמה ימים לקראת ראש השנה, ותפוחים שנותרו מיותמים בקערת הפירות וחיכו לרגע הנכון להתקרמל במחבת.

מיני פאי תפוחים וקרמל. צילופ: הדס

מה צריך? {ל-12 יחידות מיני פאי}

לקראסט:

  1. 1/8 כוס שמן זרעי ענבים/קנולה
  2. 1/4 כוס מים רותחים
  3. 4 כפות סוכר חום
  4. 1 ו-1/4 כוסות קמח כוסמין מלא
  5. 1 כפית אבקת אפייה

למלית:

  1. 6 כפות קרמל תפוחים לפי המתכון בבלוג שלי

תפוחים מקורמלים לקישוט:

  1. 1 תפוח עץ אדום, חתוך לקוביות קטנות
  2. 1 כף קרמל תפוחים

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 180 מעלות, מרפדים תבנית בנייר אפיה ומכינים את תבניות המיני-פאי.
  • מערבבים בקערה את חומרי הבצק: השמן, המים הרותחים והסוכר, מוסיפים את הקמח ואבקת האפייה ומערבבים היטב לקבלת בצק אחיד ונעים.
  • משטחים עם הידיים את הבצק בתבניות הפאי, אופים ב-180 מעלות כחמש דקות, אפייה חלקית בלבד.
  • בינתיים מכינים את התפוחים המקורמלים, מניחים את התפוחים עם הקרמל במחבת קטנה, ומבשלים כעשר דקות עד שהתפוחים רכים. משאירים בצד לקירור.
  • מוציאים את תבניות הפאי מהתנור {זהירות! חם מאוד!}, מוודאים שהשקעים נותרו יפים, במידה ולא – פשוט חותכים עם סכין חדה את מה שתפח יותר מדיי. בתוך כל שקע שמים כפית אחת מהקרמל תפוחים, ומעליו כפית אחת מתערובת התפוחים המקורמלים שהכנו קודם.
  • נוצר לנו פאי קטן עם שכבת בסיס {הקראסט}, המילוי – קרמל תפוחים, ומעליו הקישוט – התפוחים המקורמלים… יאמי!
  • מכניסים לעשר דקות עד רבע שעה שוב לתנור {180 מעלות}, מוציאים מהתנור ומחלצים בעדינות ובזהירות מהתבניות הקטנות למנוע רטיבות ולחות. מניחים על נייר מטבח סופג לקירור מוחלט ומאחסנים במקרר בקופסא אטומה.
  • טיפים! *חשוב להכין את שכבת הבסיס באופן הכי דק שתוכלו, היתה לי טעות ובפעם הראשונה מילאתי אותם בשכבה עבה מאוד, מה שגרם לה לתפוח ולקבל צורה של מאפינס קראסט… כמובן שאם זה קורה, תמיד אפשר לחתוך עם סכין את הבצק המיותר, כפי שהסברתי במתכון. *המתכון המקורי מצריך 1/4 כוס שמן, לדעתי יצא שומני מדיי ונאלצתי לספוג עם מגבות מטבח את השאריות המיותרות, לכן הורדתי את הכמות לחצי מהמתכון המקורי. *הכפלתי את כמות הסוכר מהמתכון המקורי.

בתאבון!

לעוד מתכוני פאי:

פאי תרד ופטה שקדים טבעוני | קישקשתא: קיש דלעת וטופו | קיש תרד אישי טבעוני

מיני פאי תפוחים וקרמל. צילופ: הדס

מודעות פרסומת

9 מחשבות על “~ מיני פאי תפוחים וקרמל ~

  1. פינגבק: בקרוב! ספר מתכונים טבעוני :) | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ שקר'ס פאי או: פאי רועים טבעוני ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ קיש תרד וגבינת קשיו טבעוני ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ גָאלֵט תפוחי עץ ואגוזים טבעוני ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ קיש פלפלים וגבינת קשיו ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ קיש מנגולד, עירית וגבינת קשיו ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ עוגת גבינה טבעונית עם ביסקוויטים ופטל ~ | Vegan Lady

  9. פינגבק: ~ אצבעות חמאת בוטנים ואגוזים או: סיגרים מתוקים ~ | Vegan Lady

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s