פיצה טבעונית

פיצה טבעונית

פיצה טבעונית על בסיס בצק מקמח מלא, עם רוטב עגבניות ביתי ותוספות כיד המלך והטבע. ניתן להוסיף לפיצה גבינת קשיו לפי המתכון הזה, מקווה שתהנו 🙂 

את המתכון הזה מצאתי באתר הפיצות הגדול במדינה, אחרי שעינת גרינפלד פירסמה אותו בקבוצה בישול טבעוני בפייסבוק. עידכון חשוב: הדר ירון אדלר הכינה את הפיצה ודיווחה שפעוט בן שנה טרף אותה! יאללה, למה אתם מחכים?

פיצה טבעונית

מה צריך? {לתבנית 30*25, פלוס שארית שהוכנו ממנה 2 פוקצ'ות}

לבצק:

  1. 3 וחצי כוסות קמח מלא/כוסמין
  2. 2 כפיות שמרים יבשים
  3. כוס ושליש מים פושרים
  4. 1/2 כפית מלח
  5. 1 כפית סוכר
  6. 2 כפות שמן זית

לרוטב:

  1. 7-8 עגבניות אדמוניה בשלות מאוד, ללא הגרעינים, מרוסקות בבלנדר מוט
  2. 2 שיני שום כתוש
  3. 1/2 בצל קטן קצוץ
  4. 1 כפית פפריקה
  5. מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
  6. מעט שמן זית לטיגון הבצל
  7. חופן של בזיליקום קצוץ דק
  8. 1 חבילת רסק עגבנית (100 גרם)

לתוספות:

  1. גמבה ננסית ב-3 צבעים
  2. בצל קטן
  3. זיתים מגולענים
  4. פטריות חורש

איך מכינים?

הבצק:

  • בקערה גדולה שופכים את המים, השמרים, הסוכר והמלח. מערבבים קלות לאיחוד. מוסיפים את הקמח המנופה לקערה, ולשים 7 דקות עד שהבצק אחיד. מוסיפים את השמן, לשים עוד קצת ומניחים להתפחה עם מגבת רטובה מעל, לשעה לפחות או עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו. בינתיים אפשר להכין את הרוטב:
  • הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר כבד, מטגנים את הבצל וחצי מהבזיליקום, עד לשקיפות הבצל.
  • מוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים.
  • מוסיפים את חבילת רסק העגבניות מתבלים ומוסיפים את יתרת הבזיליקום לסיר, וממשיכים לערבב על אש נמוכה.
  • מחכים לרתיחה, מתקנים תיבול ומכבים את האש – נותנים לרסק להתקרר מעט ל
  • פני השימוש. חוזרים לבצק:
  • מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, לגודל הרצוי {במקרה שלי- תבנית 30*25}, רצוי לרדד לגודל טיפה מעל התבנית, כך השאריות ישמשו לקריספיות בשולי הפיצה. את הבצק הנותר שמים בקערה ומכסים עם מגבת לחה.
  • הערה: כפי שרשמתי לעיל, כמות הבצק הספיקה לי לשתי פוקאצ'ת נוספות, מעבר לתבנית הפיצה.
  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מניחים את התבנית בצד להתפחה נוספת עד שהתנור יתחמם.
  • בינתיים חותכים את הירקות שיהוו את התוספות מעל הפיצה: גמבה גמדית ב-3 צבעים, בצל קטן, זיתים מגולענים, פטריות ועלי בזיליקום טריים.
  • תרגישו חופשי לגוון עם הירקות: בטטה, קישוא, אננס, חציל, ארטישוק, תרד, עגבניות שרי, וכל פרי או ירק שעולה על רוחכם.
  • מורחים את הרוטב שהכנו בנדיבות על הבצק, מעליו מסדרים את הירקות, מכניסים לתנור ל-35 דקות.
  • נותנים לפיצה להצטנן מעט, חותכים ומגישים חם.
  • אחרי שאכלנו ושבענו, לוקחים את שארית הבצק הנותר, מרדדים על משטח עבודה נקי ומקומח, מפזרים מעל מעט מהירקות שנותרו לנו מהפיצה, שמן זית, בזיליקום  רי, עגבניות מיובשות {במקרה היו לי במקרר}, ומלח אטלנטי גס. משאירים להתפחה בזמן שהתנור מתחמם לחום של 200 מעלות, מכניסים לתנור כעבור רבע שעה ל-20 דקות בלבד. מוציאים לצינון ואוכלים, או שומרים בכלי אטום במקרר ומחממים בטוסטר אובן יום למחרת.

בתאבון!

לעוד מתכוני אפייה:

לחם שאור מקמח כוסמת
לחם פסטו-זיתים
לחם טחינה-גזר-פיסטוק

6 מחשבות על “פיצה טבעונית

  1. פינגבק: פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ ניוקי תרד ברוטב עגבניות ~ | Vegan Lady

  3. פינגבק: ~ לחם עשבי תיבול ~ | Vegan Lady

  4. פינגבק: ~ אימאל'ה! אני בת 35 {לחם עשבי תיבול} ~ | Vegan Lady

  5. פינגבק: ~ כריך טופו פסטו ~ | Vegan Lady

  6. פינגבק: ~ לחמניות פרח עם עשבי תיבול טבעוניות ~ | Vegan Lady

כתיבת תגובה