פיצה טבעונית על בסיס בצק מקמח מלא, עם רוטב עגבניות ביתי ותוספות כיד המלך והטבע. ניתן להוסיף לפיצה גבינת קשיו לפי המתכון הזה, מקווה שתהנו 🙂
את המתכון הזה מצאתי באתר הפיצות הגדול במדינה, אחרי שעינת גרינפלד פירסמה אותו בקבוצה בישול טבעוני בפייסבוק. עידכון חשוב: הדר ירון אדלר הכינה את הפיצה ודיווחה שפעוט בן שנה טרף אותה! יאללה, למה אתם מחכים?
מה צריך? {לתבנית 30*25, פלוס שארית שהוכנו ממנה 2 פוקצ'ות}
לבצק:
- 3 וחצי כוסות קמח מלא/כוסמין
- 2 כפיות שמרים יבשים
- כוס ושליש מים פושרים
- 1/2 כפית מלח
- 1 כפית סוכר
- 2 כפות שמן זית
לרוטב:
- 7-8 עגבניות אדמוניה בשלות מאוד, ללא הגרעינים, מרוסקות בבלנדר מוט
- 2 שיני שום כתוש
- 1/2 בצל קטן קצוץ
- 1 כפית פפריקה
- מעט מלח אטלנטי ופלפל שחור גרוס
- מעט שמן זית לטיגון הבצל
- חופן של בזיליקום קצוץ דק
- 1 חבילת רסק עגבנית (100 גרם)
לתוספות:
- גמבה ננסית ב-3 צבעים
- בצל קטן
- זיתים מגולענים
- פטריות חורש
איך מכינים?
הבצק:
- בקערה גדולה שופכים את המים, השמרים, הסוכר והמלח. מערבבים קלות לאיחוד. מוסיפים את הקמח המנופה לקערה, ולשים 7 דקות עד שהבצק אחיד. מוסיפים את השמן, לשים עוד קצת ומניחים להתפחה עם מגבת רטובה מעל, לשעה לפחות או עד שהבצק מכפיל את הנפח שלו. בינתיים אפשר להכין את הרוטב:
- הרוטב: מחממים מעט שמן זית בסיר כבד, מטגנים את הבצל וחצי מהבזיליקום, עד לשקיפות הבצל.
- מוסיפים את העגבניות המרוסקות לסיר, מערבבים ומבשלים על אש גבוהה עד שהנוזלים מתאדים.
- מוסיפים את חבילת רסק העגבניות מתבלים ומוסיפים את יתרת הבזיליקום לסיר, וממשיכים לערבב על אש נמוכה.
- מחכים לרתיחה, מתקנים תיבול ומכבים את האש – נותנים לרסק להתקרר מעט ל
- פני השימוש. חוזרים לבצק:
- מרדדים את הבצק על משטח עבודה מקומח, לגודל הרצוי {במקרה שלי- תבנית 30*25}, רצוי לרדד לגודל טיפה מעל התבנית, כך השאריות ישמשו לקריספיות בשולי הפיצה. את הבצק הנותר שמים בקערה ומכסים עם מגבת לחה.
- הערה: כפי שרשמתי לעיל, כמות הבצק הספיקה לי לשתי פוקאצ'ת נוספות, מעבר לתבנית הפיצה.
- מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מניחים את התבנית בצד להתפחה נוספת עד שהתנור יתחמם.
- בינתיים חותכים את הירקות שיהוו את התוספות מעל הפיצה: גמבה גמדית ב-3 צבעים, בצל קטן, זיתים מגולענים, פטריות ועלי בזיליקום טריים.
- תרגישו חופשי לגוון עם הירקות: בטטה, קישוא, אננס, חציל, ארטישוק, תרד, עגבניות שרי, וכל פרי או ירק שעולה על רוחכם.
- מורחים את הרוטב שהכנו בנדיבות על הבצק, מעליו מסדרים את הירקות, מכניסים לתנור ל-35 דקות.
- נותנים לפיצה להצטנן מעט, חותכים ומגישים חם.
- אחרי שאכלנו ושבענו, לוקחים את שארית הבצק הנותר, מרדדים על משטח עבודה נקי ומקומח, מפזרים מעל מעט מהירקות שנותרו לנו מהפיצה, שמן זית, בזיליקום רי, עגבניות מיובשות {במקרה היו לי במקרר}, ומלח אטלנטי גס. משאירים להתפחה בזמן שהתנור מתחמם לחום של 200 מעלות, מכניסים לתנור כעבור רבע שעה ל-20 דקות בלבד. מוציאים לצינון ואוכלים, או שומרים בכלי אטום במקרר ומחממים בטוסטר אובן יום למחרת.
בתאבון!
לעוד מתכוני אפייה:
לחם שאור מקמח כוסמת לחם פסטו-זיתים לחם טחינה-גזר-פיסטוק
פינגבק: פיצה עם גבינת מוצרלה טבעונית | Pink Lady
פינגבק: ~ ניוקי תרד ברוטב עגבניות ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ לחם עשבי תיבול ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ אימאל'ה! אני בת 35 {לחם עשבי תיבול} ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ כריך טופו פסטו ~ | Vegan Lady
פינגבק: ~ לחמניות פרח עם עשבי תיבול טבעוניות ~ | Vegan Lady