חטיף בוטנים, בייגל'ה ושוקולד

חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד. צילום: הדס

חטיף חמאת בוטנים עם בייגל'ה אמיתי, שוקולד מריר ונגיעות של מלח גס.

בשבועות האחרונים גבר בי הצורך לחטיף מלוח עם שוקולד וחמאת בוטנים. מחיפושיי ברשת אחר מתכונים טובים, מצאתי את המתכון בבלוג לימון וגי'נג'ר של חני הראל, שאינו טבעוני – אך זה לא עמד כמכשול, להיפך. אתגר!

מה צריך? {לתבנית 29*19}חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד. צילום: הדס

  1. 1 וחצי כוסות קמח מלא אורגני {מנחת הארץ}
  2. 1/2 כוס בייגל'ה טחון דק
  3. 1/3 כוס אבקת סוכר
  4. 1/2 כוס חמאת בוטנים {מחליף את החמאה 
    במתכון המקורי}

לציפוי:

  1. 300 גרם שוקולד מריר פרווה 80%
  2. חופן בייגל'ה שמיניות {כ-15 יחידות שלמות}
  3. מעט מלח אטלנטי גס

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 200 מעלות, מכינים את התבנית מרופדת בנייר אפייה.
  • בקערה גדולה מערבבים את הקמח, הבייגל'ה, ואבקת הסוכר. את חמאת הבוטנים מחממים מעט על מחבת קטנה, על מנת שיהיה נוזלי ונוח לעיבוד. מוסיפים אותו לקערה ומועכים באצבעות ליצירת תערובת פירורית. מכניסים למקרר לחצי שעה לפחות לקירור, מוציאים ומועכים את התערובת על התבנית שהכנו מראש. בעזרת כף משטחים את התערובת לתבנית באופן אחיד.
  • מכניסים לתנור ל-12 דקות אפייה, מוציאים ומצננים לחלוטין. מסדרים מעל שכבת הבסיס את הבייגלה בצורה רנדומלית.
  • בבאן מרי ממיסים את השוקולד, לאחר שהוא נמס כולו מוזגים את השוקולד לתבנית האפייה מעל השכבה שאפינו, ומעל שכבת הבייגל'ה, בצורה זו, הבייגלה והשוקולד יתאחדו לשכבה אחת.
  • מפזרים מעל השוקולד מלח גס אטלנטי, מכניסים למקרר ללילה אחד לפחות לצינון מוחלט.
  • מוציאים מהמקרר, מעבירים את נייר האפייה על משטח חיתוך, עם סכין חדה חותכים לריבועים {אצלי החיתוך נהרס, אולי כי אין לי סכין חדה באמת~}, מאפסנים בצנצנת סגורה היטב במקרר או בפריזר.
  • מנשנשים מתי שמתחשק משהו מתוק 🙂
  • לפעם הבאה: לנסות 1/4 כוס חמאת בוטנים בשילוב 1/4 כוס שמן קוקוס, יהפוך את הבסיס ליותר יציב.

חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד. צילום: הדס

 

חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד. צילום: הדס

בתאבון!

לעוד מתכוני שוקולד:

עוגת בננות, פקאן ושוקולד צ'יפס | מאפינס שוקולד ואוכמניות | כדורי שוקולד | ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן | עוגת שוקולד עם לב חבוי | גלידוניות בננה מצופות שוקולד

vegan peanut-pretzel-chocolate-bars

מודעות פרסומת

8 מחשבות על “חטיף בוטנים, בייגל'ה ושוקולד

  1. פינגבק: ~ טבעוני וללא סוכר: פנקייקים של שיבולת שועל ובננה ~ | Pink Lady

  2. פינגבק: ~ פנקייק טבעוני עם בלובריז ~ | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ שיא השלמות: קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ עוגת שמרים-שוקולד טבעונית של אמא ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ חמאת בוטנים ביתית טבעונית ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ ממרח שוקולוז או: נוטלה טבעוני ~ | Vegan Lady

  7. פינגבק: ~ בראוניז חמאת בוטנים או: מה עושה פה שעועית? ~ | Vegan Lady

  8. פינגבק: ~ ממרח מתוק-מלוח: קרמל תפוחים ~ | Vegan Lady

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s