עוגת גבינה טבעונית עם ביסקוויטים ופטל

עוגת גבינה טבעונית עם ביסקוויטים ופטל

עידית פרסמה תמונה של העוגה המופלאה הזו רק עם שכבת הביסקוויטים, אבל זה הספיק לי להבין שאני חייבת לנסות, ולו רק בגלל העובדה שרציתי להכין אותה לפני שנים ועד היום לא היה בי את האומץ.

עוגת ביסקוויטים ופטל

ניתן להעניק לעוגה הזו כל פיניש שנראה לכם טעים, אני מצאתי בפריזר פטל, אבל יש אופציה עם תותים, שוקולד או חלבה. הכל תלוי בכם.

מה צריך? {לתבנית פיירקס בגודל 20*20, בעלת שוליים גבוהים}

  1. 1 חבילה קצפת צמחית
  2. 1 חבילה שמנת טופוטי 16%
  3. 1/2 חבילת אינסטנט פודינג
  4. 1 כוס סוכר
  5. 25 ביסקוויטים של לוטוס {לפי המידה של התבנית}
  6. 1 כוס או יותר חלב סויה
  7. ליקר קפה

לציפוי:

  1. פטל קפוא {אפשר טרי}
  2. קונפיטורת פטל
  3. סוכר
  4. כף קורנפלור

להכנה:

  • מקציפים את השמנת עד שהיא יציבה {4 עד 5 דקות במהירות גבוהה}, מערבבים את הגבינה, אינסטנט פודינג וסוכר במערבל חשמלי, כשהתערובת אחידה, מקפלים פנימה את הקצפת.
  • טובלים את הביסקוויטים בחלב ומסדרים בתחתית התבנית, מסדרים על שכבת הביסקוויטים מחצית מתערובת הגבינה, על שכבת הגבינה מסדרים שכבה נוספת של ביסקוויטים שנטבלו בחלב. משטחים את שארית הגבינה על שכבת הביסקוויטים השניה. מקשטים בפטל ומכניסים למקרר לשעה.
  • לאחר שעה מחממים את הסוכר עם הקורנפלור במחבת, מחכים לקירמול, מוסיפים את הפטל השלם, ממשיכים בטיגון האיטי עד שהם מתרככים והופכים קרמליים, מוסיפים 2 כפות קונפיטורת פטל עד שהכל מתמזג לעיסה אחידה, מחכים כחצי שעה לקירור רוטב הפטל.
  • מצפים את העוגה בפטל ומחזירים אותה לקירור לפחות עד הבוקר. כן זה קשה לא לטעום, אבל שווה כל רגע!

 

בתאבון!

לעוד מתכונים מתוקים:

דבש ענבים | מיני פאי תפוחים וקרמל | כדורי אנרגיה: תמרים עם אגוזים | מלבי קרמל, אוכמניות ושבבי שקדים | קאפקייקס באונטי