לפני כמה שבועות קיבלתי המלצה מחברה טובה להכין את המתכון הזה מהבלוג Never Homemaker, כפי שתוכלו לראות אני הכנתי את החטיפים יותר צרים ופחות צ'אנקיים מהמתכון המקורי, מצאתי את המרקם שלהם יותר נימוחי ופחות "קפוא" ושובר שיניים בעובי של ס"מ אחד. אל תרגישו מחוייבים להחמיר עם המדידה של עובי הפרוסות. בנוסף, המתכון המקורי מביא גירסה של שוקולד עם חמאת בוטנים – בעוד שאני הכנתי עם קרם קוקוס, ממליצה לכם לנסות את שתי הגירסאות, לדעתי חמאת הבוטנים טובה לא פחות. אגב, לפי תגובות ה"נסיינים" שטעמו מהקינוח האלוהי הזה {ביניהם משפחה קרובה שלי ובן זוגי} נראה שהוא הצלחה ענקית למרות שההכנה שלו פשוטה מאוד ולא מצריכה הרבה מרכיבים. אירוני, לא? גלידוניות בננה טבעוניות בציפוי שוקולד מריר עם שבבי קוקוס ושברי פיסטוק מעל.
מה צריך? {ל-8-10 סועדים, זמן הכנה: 20 דקות ולילה בפריזר}
- 2 בננות גדולות בשלות
- 1/4-1/3 כוס שוקולד מריר, 80% קקאו
- 1/4-1/3 כוס קרם קוקוס, החלק הנוקשה
- קמצוץ מלח אטלנטי גס
לציפוי:
- שבבי קוקוס
- פיסטוקים קצוצים
איך מכינים?
- מכינים מראש מגש נקי עם נייר אפייה מעל.
- חותכים את הבננות לפרוסות בעובי 1 ס"מ בערך, כך שיווצרו לנו "מטבעות" בננה.
- ממיסים את השוקולד, קרם הקוקוס והמלח בבן מארי, כשמוכן מכבים את הגז ומכינים לסיר את הבננה הפרוסה, מערבבים היטב בעזרת כף, מעבירים {בזהירות} באמצעות שני מזלגות את הבננות המצופות שוקולד על נייר האפייה, כך עושים לכולם. בסוף מצפים את הבננות בשוקולד שנותר בסיר. מעל הכל מפזרים קוקוס או פיסטוקים. אפשר גם לפזר סוכריות צבעוניות לילדים.
- מכניסים לפריזר ללילה, מגישים מיד. שימו לב שהבננות מקבלות טעם עדין של וניל כשהן קפואות, אני ממליצה לא לתת להן להפשיר אחרי ההקפאה – הן הופכות סמרטוטיות וממש לא טעימות.
בתאבון!
לעוד מתכוני בננה בבלוג:
עוגת לחם צ'אנקי מאנקי: בננה ושוקולד צ'יפס | מאפינס בננה, אגוזים ושוקולד טבעוניים
נראה מעולה.
רוצה כבר לנסות ביום חמישי…
רק שאלונת – על כמה גר׳ שוקולד מריר מדובר?
חג שמח!
היי אביה
הייתי מערכיה שזה בין 50 ל70 גרם.
בהצלחה וחג שמח יקירה!
הדס ❤
פינגבק: ~ טבעוני וללא סוכר: פנקייקים של שיבולת שועל ובננה ~ | Pink Lady
היי. יש לי בננות קפואות. אפשר להשתמש בהן, או שזה יהיה סמרטוטי?
היי מאיה,
הבננות חתוכות לפלחים/פרוסות? אני משערת שאם תעבדי ממש מהר תוכלי להכין מראש את הגנאש, ואז להוציא בננה אחת ולטבול {בעמצאות קיסם} בשוקולד ואז מהר למקפיא שוב. תכיני לך מראש את הכלים להקפאה אחרי הציפוי, כך זה יעבוד מהר יותר.
מאמינה שתצליחי ואל תשכחי לשתף איך יצא 🙂
בהצלחה!
הדס
פינגבק: ~ פנקייק טבעוני עם בלובריז ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ שיא השלמות: קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ עוגת בראוניז אישית טבעונית (ללא אפייה) ~ | Pink Lady
פינגבק: ~ קראמבל תותים טבעוני ~ | Pink Lady
נראה ממש טוב! במה אפשר להשתמש במקום בקרם הקוקוס?
רחלי,
ניתן להשתמש בחמאת בוטנים או בחלב צמחי רגיל.
בהצלחה!
הדס
ניסית עם חמאת בוטנים?
לא יוצא טעם אחר לגמרי?
היי שירה,
טרם ניסיתי עם חמאת בוטנים, אבל לדעתי זה יצא מעולה עם טעם שונה כמובן.
בהצלחה!
הדס
🙂
פינגבק: ~ עוגת שמרים-שוקולד טבעונית של אמא ~ | Pink Lady