עוגת שמרים טבעונית של אמא במילוי שוקולד או חלבה פיסטוקים

עוגת שמרים-שוקולד טבעונית של אמא

בביקור הקבוע שלי אצל ההורים, תמיד יש ארוחה גדולה עם כל המשפחה, והמון חידוש מצד אמא שלי, האחת שבזכותה יש לי כל כך הרבה השראה ותשוקה לאוכל ולמטבח. השבוע היא הפתיעה אותי כשהגענו לביקור, הבחנתי בעוגות שמרים מהממות מצטננות להן לאיטן על השיש… שמעתי אותה אומרת: "הן טבעוניות את יודעת? ואפילו לא השתמשתי במרגרינה!". אין אושר גדול מזה עבורי, לדעת שלא רק העוגות האלו הן טבעוניות, הן  גם בריאות! הנאה כפולה בשבילי. אז החלטתי לבקש ממנה את המתכון והיא נאותה לשתף אותו בבלוג כדי שגם אתם תהנו מעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים {או חלבה ופיסטוקים} ללא מרגרינה וללא ביצים או מוצרי חלב.

ממליצה לכם לצפות בסרטון הזה שמסביר כיצד לגלגל את העוגה: קראנץ' שמרים 

מה צריך? {ל-3 עוגות אינגליש קייק}

לסטארטר:

  1. 3 כפות שמרים יבשים
  2. 2 כפות קמח
  3. 2 כפות סוכר
  4. 1/2 כוס מים פושרים

לבצק:

  1. 1 קילו קמח
  2. כוס רסק תפוחים {220 גרם בערך}
  3. כוס שמן צמחי או 3/4 כוס שמן קוקוס מומס
  4. 1/2 כוס סוכר
  5. ½2-1 כוסות מים פושרים

למילוי שוקולד:

  1. 1 כוס אגוזי מלך
  2. סוכר לפי הטעם
  3. 200 גרם שוקולד מריר
  4. 1/2 כוס קרם קוקוס

למיליו חלבה:

  1. 1/2 כוס פיסטוקים קלויים, קצוצים דק
  2. 1/2 כוס טחינה גולמית
  3. 1/2 כוס מייפל/סילאן

סירופ סוכר פשוט:

  1. 1 כוס סוכר לבן
  2. ½ כוס מים
  3. ¼ לימון סחוטרי

איך מכינים?

  • הבצק: מערבבים את כל החומרים של הסטארטר, עד לקבלת עיסה. על העיסה מוסיפים קילו קמח, לא מערבבים {!} ומחכים שהר הקמח יתבקע מעצמו {השמרים יעשו זאת}. מוסיפים את הרסק, השמן, הסוכר, והמים, לשים היטב מכסים ונותנים לבצק לתפוח לפחות שעה או עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
  • מילוי שוקולד: את האגוזים טוחנים עם הסוכר ומניחים בצד, ממיסים את השוקולד בבן מארי עם הקרם קוקוס ומערבבים עם האגוזים.
  • מילוי חלבה: מערבבים בקערה את הטחינה עם המייפל, מניחים בצד.
  • את התערובת מורחים על הבצק לאחר רידוד ומתחילים בקליעת "צמות" בצורה חופשית. את הצמות מעבירים לתבניות להתפחה נוספת, ומשם לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ל-1/2 שעה או עד שהעוגות זהובות.
  • אחרי שהן מתקררות ניתן להוסיף סירופ סוכר לפי הטעם.

בתאבון!

Halva Pistachio Yeast cake

לעוד מתכונים עם שוקולד:

גלידוניות בננה מצופות שוקולד | מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד | עוגת תפוזים חגיגית עם ציפוי שוקולד | עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל | חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד | עוגת בננות, פקאן ושוקולד צ'יפס

מודעות פרסומת

15 מחשבות על “עוגת שמרים טבעונית של אמא במילוי שוקולד או חלבה פיסטוקים

  1. פינגבק: שבלולי קינמון מושלמים | Pink Vegan

  2. פינגבק: ריבועי פאדג' של חמאת בוטנים ושוקולד | Pink Lady

  3. פינגבק: ~ טבעוני וללא סוכר: פנקייקים של שיבולת שועל ובננה ~ | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ פנקייק טבעוני עם בלובריז ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ שיא השלמות: קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: Most Wanted ~ חודש ינאר 2014 | Pink Lady

  7. אוי אוי אוי. יותר מידי שמרים, יותר מידי נוזלים….. לא יודעת איך או למה אבל לא הצלחתי

    • היי דניאלה,
      בדקת שהשמרים תססו בסטארטר? יכול להיות שהם היו ישנים או לא טובים? מנסיון אחרי עירבוב של העיסה {סטארטר} השמרים אמורים לתסוס.
      מעבר לזה הכמויות של הנוזלים נכונות.

      ערב טוב,
      הדס

  8. כמה זמן בערך עד שהר הקמח מתבקע מהשמרים? חוצמזה שהעיסה יצאה לי מאוד דלילה ואז הקמח פשוט נספג לתוכה ודחק אותה הצידה….. ככה זה אמור להיות? תודה, דניאלה

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s