עוגת שמרים טבעונית של אמא במילוי שוקולד או חלבה פיסטוקים

עוגת שמרים-שוקולד טבעונית של אמא

בביקור הקבוע שלי אצל ההורים, תמיד יש ארוחה גדולה עם כל המשפחה, והמון חידוש מצד אמא שלי, האחת שבזכותה יש לי כל כך הרבה השראה ותשוקה לאוכל ולמטבח. השבוע היא הפתיעה אותי כשהגענו לביקור, הבחנתי בעוגות שמרים מהממות מצטננות להן לאיטן על השיש… שמעתי אותה אומרת: "הן טבעוניות את יודעת? ואפילו לא השתמשתי במרגרינה!". אין אושר גדול מזה עבורי, לדעת שלא רק העוגות האלו הן טבעוניות, הן  גם בריאות! הנאה כפולה בשבילי. אז החלטתי לבקש ממנה את המתכון והיא נאותה לשתף אותו בבלוג כדי שגם אתם תהנו מעוגת שמרים עם שוקולד ואגוזים {או חלבה ופיסטוקים} ללא מרגרינה וללא ביצים או מוצרי חלב.

ממליצה לכם לצפות בסרטון הזה שמסביר כיצד לגלגל את העוגה: קראנץ' שמרים 

מה צריך? {ל-3 עוגות אינגליש קייק}

לסטארטר:

  1. 3 כפות שמרים יבשים
  2. 2 כפות קמח
  3. 2 כפות סוכר
  4. 1/2 כוס מים פושרים

לבצק:

  1. 1 קילו קמח
  2. כוס רסק תפוחים {220 גרם בערך}
  3. כוס שמן צמחי או 3/4 כוס שמן קוקוס מומס
  4. 1/2 כוס סוכר
  5. ½2-1 כוסות מים פושרים

למילוי שוקולד:

  1. 1 כוס אגוזי מלך
  2. סוכר לפי הטעם
  3. 200 גרם שוקולד מריר
  4. 1/2 כוס קרם קוקוס

למיליו חלבה:

  1. 1/2 כוס פיסטוקים קלויים, קצוצים דק
  2. 1/2 כוס טחינה גולמית
  3. 1/2 כוס מייפל/סילאן

סירופ סוכר פשוט:

  1. 1 כוס סוכר לבן
  2. ½ כוס מים
  3. ¼ לימון סחוטרי

איך מכינים?

  • הבצק: מערבבים את כל החומרים של הסטארטר, עד לקבלת עיסה. על העיסה מוסיפים קילו קמח, לא מערבבים {!} ומחכים שהר הקמח יתבקע מעצמו {השמרים יעשו זאת}. מוסיפים את הרסק, השמן, הסוכר, והמים, לשים היטב מכסים ונותנים לבצק לתפוח לפחות שעה או עד שהבצק מכפיל את ניפחו.
  • מילוי שוקולד: את האגוזים טוחנים עם הסוכר ומניחים בצד, ממיסים את השוקולד בבן מארי עם הקרם קוקוס ומערבבים עם האגוזים.
  • מילוי חלבה: מערבבים בקערה את הטחינה עם המייפל, מניחים בצד.
  • את התערובת מורחים על הבצק לאחר רידוד ומתחילים בקליעת "צמות" בצורה חופשית. את הצמות מעבירים לתבניות להתפחה נוספת, ומשם לתנור שחומם מראש לחום של 180 מעלות, ל-1/2 שעה או עד שהעוגות זהובות.
  • אחרי שהן מתקררות ניתן להוסיף סירופ סוכר לפי הטעם.

בתאבון!

Halva Pistachio Yeast cake

לעוד מתכונים עם שוקולד:

גלידוניות בננה מצופות שוקולד | מאפינס במילוי חמאת בוטנים וציפוי שוקולד | עוגת תפוזים חגיגית עם ציפוי שוקולד | עוגיות דלעת, שוקולד ושיבולת שועל | חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד | עוגת בננות, פקאן ושוקולד צ'יפס

מודעות פרסומת

23 מחשבות על “עוגת שמרים טבעונית של אמא במילוי שוקולד או חלבה פיסטוקים

  1. שאלה- קודם כל שתדעי אני המון זמן מחפש מתכון לעוגת שמרים טבעונית – ואחרי שנים רבות מצאתי… אז תודה לך.
    השאלה היא האם אני יכול להמיר 1 קג קמח לבן בתערובת ביתית של קמחים מלאים: 330גרם שיפון מלא 330גרם חיטה מלא 330גרם כוסמין מלא. אם כן האם יש שינוי בכמות הנוזלים וכולי..
    ב. אני יכול להמיר מים בחלב בכל המתכון?

    • אפשרי להמיר קמחים, אני הכנתי מכוסמין מלא ויצא מעולה רק טיפה "כבד", מבחינת נוזלים לא שיניתי כלום. ואתה יכול להמיר את המים בחלב צמחי לבחירתך ❤
      תודה על הפרגון!
      הדס

      • ארגנתי את החומרים ויש לי שאלה אחרונה מפחיד/מגעיל אותי לשים ממש כוס אחת שמן צמחי מה אוכל להחליף או איך להחליף חלק מזה במשהו אחר כי ידוע לי בד"כ ממירים שמן במתכונים כאלה במחית רסק תפוחים אבל כאן יש כבר רסק תפוחים 220 גרם. מה את אומרת?
        היום אני רוצה להכין בערך בשעה 14:00

        • למעשה התפחתי פעמיים את הבצק, והפם השלישית כשהעוגיות היו במגש השתהיתי 3 שעות עד שאפיתי כי הייתי חייב ללכת לשיעור…ועכשיו זה ייצא מהתנור החלק השני של העוגיות שאני אופה כעת.

        • האמת שאין לי מושג איך זה יעבוד עם עוד רסק תפוחים… 🙂
          מעולם לא ניסיתי ונראה לי מוזר להמיר את כל השמן למשהו אחר.
          ניסית בסוף?

          • עשיתי לפי מתכונך העליון (שמן כפי שאמרת) כי לא ענית בזמן- יצא טוב אבל האמת קצת רחוק מעוגת שמרים אמיתית אבל אהבתי. הקפאתי חצי מהבצק וכל פעם מכין- אבל כמה אפשר להכין עוגות שמרים- צריך להתאהב במשהו אחר.
            אני מסוג האנשים שפעם אחת בשנה מכין גחנון פעם בשנה מכין עוגת דבש וכולי.. פעם בשנה.

            ויש לי מתכון שאשמח לחלוק רק איתך ותפרסמי לכולם. זה לחם מיוחד טעים ומתוק ומתובלן.. נדבר במייל יש לך את שלי

  2. פינגבק: שבלולי קינמון מושלמים | Pink Vegan

  3. פינגבק: ריבועי פאדג' של חמאת בוטנים ושוקולד | Pink Lady

  4. פינגבק: ~ טבעוני וללא סוכר: פנקייקים של שיבולת שועל ובננה ~ | Pink Lady

  5. פינגבק: ~ פנקייק טבעוני עם בלובריז ~ | Pink Lady

  6. פינגבק: ~ שיא השלמות: קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: Most Wanted ~ חודש ינאר 2014 | Pink Lady

    • היי דניאלה,
      בדקת שהשמרים תססו בסטארטר? יכול להיות שהם היו ישנים או לא טובים? מנסיון אחרי עירבוב של העיסה {סטארטר} השמרים אמורים לתסוס.
      מעבר לזה הכמויות של הנוזלים נכונות.

      ערב טוב,
      הדס

  8. כמה זמן בערך עד שהר הקמח מתבקע מהשמרים? חוצמזה שהעיסה יצאה לי מאוד דלילה ואז הקמח פשוט נספג לתוכה ודחק אותה הצידה….. ככה זה אמור להיות? תודה, דניאלה

להשאיר תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת /  לשנות )

w

מתחבר ל-%s