שיא השלמות: קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי

קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי

קאפקייקס ועוגת שוקולד מושלמים עם ציפוי גנאש שוקולד-חמאת בוטנים חלומי, מתכון קל ומהיר להכנה, עם ציפוי גנאש או בלי – הם תמיד יצאו מדהים. בכל צורה שתבחרו להכין את המתכון הוא יקצור מחמאות גם מהלא-טבעוניים בחבורה. בהשראת המתכון הזה: The BEST chocolate cake ever.

קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי

קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי

קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי

מה צריך? {לשתי תבנית בגודל 18*8 ס"מ או ל-10 קאפקייקס, זמן הכנה: שעה}

בלילת העוגה:קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי. צילום: הדס

  1. ¼1 כוסות קמח תופח
  2. 3/4 כוס  סוכר דק
  3. 1/3 כוס אבקת קקאו משובחת
  4. 1 כפית אבקת סודה לשתיה
  5. 1/2 כפית מלח
  6. 1 כוס מים חמים
  7. 1 כפית תמצית וניל
  8. 1/3 כוס שמן קוקוס, מומס
  9. 1 כפית חומץ תפוחים

לגנאש שוקולד:

  1. 1/4 כוס שוקולד צ'יפס
  2. 1/4 כוס קרם קוקוס
  3. 1 כף חמאת בוטנים

איך מכינים?

  • מחממים תנור לחום של 175 מעלות.
  • בקערה גדול מערבבים את החומרים היבשים לפי סדר הופעתם במתכון, יוצרים גומה באמצע אליה מוסיפים את החומרים הרטובים. מערבבים היטב, הבלילה תהיה נוזלית יחסית.
  • מעבירים לתבניות ומכניסים לתנור ל-30 דקות, או עד שקיסם יוצא יבש, מצננים 10 דקות על השיש.
  • אם מכינים בקאפקייקס: בעזרת כף לגלידה {קפיצית}, מחלקים לתבניות את עיסת העוגה, כף אחת בכל קאפ. מכניסים לתנור ל-25 דקות או עד שקיסם יוצא נקי. 
  • אם רוצים ניתן להכין גנאש שוקולד: ממיסים את השוקולד עם חמאת הבוטנים וקרם הקוקוס בבן מארי, מצפים את העוגות {או את הקאפקייקס}, נותנים להן להצטנן לחלוטין בטמפרטורת החדר.
  • מומלץ לשמור בכלי סגור היטב בטמפרטורת החדר, עד יממה. מעבר לזה מומלץ להכניס למקרר.
  • טיפים! *את שמן הקוקוס ניתן להמיר לשמן צמחי אחר {זרעי ענבים, חמניה…}, את הסוכר אפשר להמיר לכוס של סוכר רגיל. גם את סוג הקמח אפשרי לגוון- רק קחו בחשבון שקמחים מלאים כבדים יותר, וייתכן שהעוגה תצא דחוסה יותר.

בתאבון!

לעוד מתכוני שוקולד:

ריסז: חטיפי שוקולד ממולאים מרציפן | עוגת שוקולד עם לב חבוי | עוגת שמרים-שוקולד טבעונית של אמא | גלידוניות בננה מצופות שוקולד | מוס שוקולד טבעוני | חטיף חמאת בוטנים, בייגל'ה ושוקולד

קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי

מודעות פרסומת

32 מחשבות על “שיא השלמות: קאפקייקס ועוגה של שוקולד בציפוי גנאש חלומי

  1. הכנתי לבית מארח לילדים ויצא מעולה. הכנסתי פנימה גם שוקולד צ'יפס. אחד המתכונים המוצלחים ביותר לקאפקייקס / מאפינס.

    • היי אורנית!
      אפשר לשאול מה זה בית מארח?
      וכל כך כייף לקבל פידבק שכזה!!! תודה רבה לך, אני שמחה שאהבו.

      יום נפלא,
      הדס ❤

      • בית מארח זה כשיש פעילות של הכיתה אחרי הצהריים ואחד הילדים מארח את הכיתה בביתו. לפעמים מחלקים את הילדים למספר קבוצות ויש במקביל מספר בתים מארחים כדי להקל על ההורים. נהוג שהבית המארח מציע גם כיבוד…

  2. היי,

    רציתי לשאול האם במקום קרם קוקוס בציפוי ניתן להחליף במשהו אחר? אנחנו לא חובבי קוקוס בבית… והמתכון נראה מצויין!

  3. פינגבק: ~ מאפינס של שקדים ולימון ~ | Pink Lady

  4. הדס צריכה עזרה דחווווף
    אפשר להכין אותם עם קמח שקדים? רו את הקאפקייק במילוי בוטנים? ממש רוצה להכין לחג..

    • היי מור, לדעתי חצי קמח שקדים וחצי קמח מצה אולי יעבוד. לא ניסיתי, אבל אשמח לדעת איך יצא אם תנסי 🙂

      חג שמח ובהצלחה!
      הדס
      🙂

  5. הכנתי! יצא מעולה – גם עם מים קרים במקום סודה. לא היה לי קרם קוקוס, החלפתי בחלב אורז, אז הגנאש היה קצת מוזר, אבל התקבל בשמחה בבית.

        • היי רונלי,
          הכוונה לאבקת סודה לשתיה, ולא למי סודה.
          לגבי שאלותיך מהתגובה הראשונה: חשוב להכניס את העוגה כמה שיותר *מהר* לתנור אחרי שמוסיפים את חומץ התפוחים, החומץ גורם לתגובה של התפחה עם אבקת הסודה לשתיה, ואם טיפה מאחרים התגובה יכולה לדעוך וזה גורם לתוצאה פחות אוורירית.
          לגבי מה לעשות עם העוגה אחרי הבלאגן שנוצר לך- כדורי שוקולד! תוסיפי להם אגוזים קצוצים או פירות יבשים ותצרי עיגולים קטנים. תצפי בשבבי קוקוס או א. קקאו.
          בהצלחה!

          מקווה שעניתי לשאלותיך.
          הדס
          🙂

  6. פינגבק: ~ קאפקייקס של פרג לפורים ~ | Pink Lady

  7. פינגבק: ~ בראוניז פאדג' ואגוזי מלך ~ | Pink Lady

  8. שבת שלום לך.
    הכנתי כעוגה בתבנית אינגלישקייק.
    יצא מצויין, אך ממש מצויין. קרם מעניין עם ברק מקסים.
    הערה: הכנתי בתבנית אינגלישקייק סטנדרטית מסופר,
    ולכן הכמות לא מספיקה לשתיים.
    אלא לאחת.
    מה הבעיה?
    מכינים מיד עוד אחת .
    העוגה התקבלה בהתלהבות גם לא ע"י טבעונים.
    אגב לגבי הגומחה, רעיון מדליק.
    בינינו קרוב לעוגב בחושה.
    תודה לך.
    ותמשיכי להעטיר עלינו הטבעונים.

      • שלום,
        אפיתי את העוגה לפי המתכון, אבל במקום קמח תופח, שמתי קמח רגיל עם כפית ורבע אבקת אפייה. הוצאתי אחרי 30 דקות, והעוגה יצאה לי דחוסה (אולי כי היא לא אפוייה מספיק? ואולי לא..) יש לך רעיון מה עלול היה להשתבש?
        ועוד שאלה – אם באמת הוצאתי לפני הזמן, וכבר הוספתי שכבת גנאש מלמעלה, מה עושים? :/

  9. היי הדס, תודה על התשובה.
    שאלה נוספת, מה ההבדל בין קאפקייק למאפינס? (הגודל?) ייצא אותו דבר בתבנית מאפינס?

    • אין הבדל של ממש, קאפקייקס בדר"כ מגיעים עם ציפוי מעל או עם קצפת. מאפינס מתיחס גם למאפים מלוחים {למשל קאפקייק לא יכולח להיות מלוח, אבל יש מאפינס גבינות וירקות}.

      מקווה שעזרתי,
      שבת שלום,
      הדס 🙂

    • היי יעל,
      קרם הקוקוס מגיע בקופסאות שימורים, או בקרטונים בצבעי ירוק, תלוי של איזו חברה את קונה. חשוב שיהיו לקרם אחוזי שומן גבוהים, לפחות 18% שומן.

      בהצלחה!

      הדס
      🙂

  10. הכנסתי עכשיו לתנור בשינויים קלים – חלב אגוזי לוז במקום המים וחומץ רגיל. לגנאש אני אשתמש בלוטוס כי אני מחכה כבר הרבה זמן להשתמש בממרח הזה למשהו. מקווה שיצא טוב ותודה על המתכון!

  11. שאלה.
    ראיתי את הטיפ המענין שלך לגבי גומחה אמצעית בקערה לחומרים היבשים?
    האם המטרה לחסוך בקערה נוספת לגבי רטובים?

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s