ספיישל חנוכה: סופגניות הולנדיות "אוליבולן"

סופגניות הולנדיות "אוליבולן"

ספיישל חנוכה התחיל בסופגניות, המשיך בלביבות ואז הגיעו מאפינסופגניות, והיום אני לוקחת אתכם להולנד עם טעימה קטנה לסופגניות הולנדיות עם צימוקים ברום, הן נקראות "כדורי שמן" או אוליבולן {Oliebollen}, באופן מסורתי מכינים ואוכלים אותן בערב ראש השנה החדשה {New Year Eve}, אבל האמת, שיש באמסטרדם דוכן מאוד מפורסם שמוכר את הסופגניות הללו, גם בקור הנוראי של החורף, ותאמינו לי הן שוות כל ביס! 

סופגניות הולנדיות "אוליבולן"

מה צריך? {ל-30 כדורי שמן בגודל "פינג-פונג"}

  1. 250 גרם {1 1/2 כוסות} קמח תופח
  2. 4 גרם שמרים יבשים
  3. 1 כף קינמון
  4. 1 כף סוכר דק
  5. 110 גרם {1 חבילה} רסק תפוחים
  6. 250 מ"ל {1 כוס} מים
  7. 100 גרם צימוקים שחורים/ירוקים
  8. 125 מ"ל {1/2 כוס} רום, קפטן מורגן
  9. שמן זרעי ענבים לטיגון
  10. מעט אבקת סוכר להגשה

איך מכינים?

  • משרים את הצימוקים ברום לפחות חצי שעה.
  • בקערה גדולה מערבבים את החומרים היבשים, אליה מוסיפים את הרטובים ומערבבים היטב עם כף, התערובת תהיה נוזלית מעט. מוסיפים את הצימוקים עם הרום לתערובת בקערה ומערבבים היטב. מניחים את הקערה במקום חמים לשעה.
  • בסיר קטן ועמוק שמים לפחות 5 ס"מ גובה של שמן זרעי ענבים, כשהשמן חם {180 מעלות}, אפשר להכניס קיסם לשמן ולראות אם נוצרות סביבו בועות – זה אומר שהשמן חם מספיק. לוקחים 2 כפות וטובלים אותן בשמן, על מנת שהבלילה לא תדבק, לוקחים כמות של כף מהבלילה ומעבירים בעדינות לסיר עם השמן החם. מטגנים כדקה וחצי מכל צד, או עד שהן משחימות מעט ומקבלות גוון זהוב.
  • מוציאים למסננת מעל כלי גדול, על מנת לנקז את השמן העודף, לאחר כמה דקות מעבירים למגש עם נייר סופג. לפני ההגשה מפזרים מעל אבקת סוכר.

סופגניות הולנדיות "אוליבולן"

בתאבון!

לעוד מתכונים מתוקים:

אצבעות חמאת בוטנים ואגוזים או: סיגרים מתוקים | כדורי מרציפן ביתיים טבולים בקקאו | כדורי אנרגיה: תמרים עם אגוזים | טפיוקה קוקוס עם מנגו | מלבי קרמל, אוכמניות ושבבי שקדים | קאפקייקס באונטי טבעוני

2 מחשבות על “ספיישל חנוכה: סופגניות הולנדיות "אוליבולן"

כתיבת תגובה