מרק שרבה טריפוליטאי

מרק שורבה טריפוליטאי

השרבה הטריפוליטאי הוא מרק פסטה חריף ברוטב עגבניות נוזלי עם ירקות והמון כוסברה. את ההשראה קיבלתי מעמית בקבוצת "מתכונים טבעוניים" בפייסבוק. וכרגיל הפכתי אותו למרק מטריף עם פסטה פנה מאורז מלא, ברוטב עגבניות, ירקות וכוסברה טרייה.

מה צריך? {ל-6 מנות}

  1. 6-8 שיני שום, כתושות
  2. 1 כפית טבסקו
  3. 2 גזרים קטנים, קלופים וחתוכים לריבועים קטנים
  4. 1 תפוח אדמה גדול, קלוף וחתוך לריבועים קטנים
  5. 1 קישוא גדול, חתוך לריבועים קטנים
  6. סלסלת פטריות שמפיניון, חתוכות לרבעים {או: כרובית מופרדת לפרחים}
  7. 300 גרם רסק עגבניות
  8. ליטר וחצי מים רותחים
  9. 1 צרור כוסברה, קצוצה
  10. 200 גרם פסטה פנה, מאורז מלא {ללא גלוטן}
  11. 1/2 לימון טרי

איך מכינים?

  • בסיר למרק מטגנים את השום לשתי דקות, מוסיפים את הטבסקו, הגזר, תפוח האדמה, הקישוא, הפטריות ומטגנים כמה דקות. מוסיפים את רסק העגבניות והמים, מערבבים היטב ונותנים לירקות להתרכך חצי שעה.
  • מוסיפים למרק את הכוסברה הקצוצה {משאירים מעט להגשה}, ואת הפסטה פנה. אם יש צורך בעוד מים רותחים – דאגו להוסיף על מנת שהפסטה לא תשתה את כולם. מבשלים כ-15-20 דקות עד שהפסטה רכה {לפי הוראות היצרן, זמן הבישול משתנה מפסטה אחת לאחרת}, מוזגים מהסיר לקערות עמוקות ומגישים עם מעט כוסברה קצוצה ומעט לימון טרי סחוט מעל.

מרק שורבה טריפוליטאי

בתאבון!

לעוד מתכוני מרקים:

מרק גריסי פנינה | מרק כתום | מרק עגבניות | מרק כרובית ופטריות | מרק דלעת ותפוחי אדמה | מרק פטריות טבעוני של ג'יימי אוליבר

מודעות פרסומת

3 מחשבות על “מרק שרבה טריפוליטאי

  1. פינגבק: ~ מרק בטטות קרמי טבעוני ~ | Pink Lady

כתיבת תגובה

הזינו את פרטיכם בטופס, או לחצו על אחד מהאייקונים כדי להשתמש בחשבון קיים:

הלוגו של WordPress.com

אתה מגיב באמצעות חשבון WordPress.com שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Twitter

אתה מגיב באמצעות חשבון Twitter שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת Facebook

אתה מגיב באמצעות חשבון Facebook שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

תמונת גוגל פלוס

אתה מגיב באמצעות חשבון Google+ שלך. לצאת מהמערכת / לשנות )

מתחבר ל-%s